Şimdi Ara

INSANLIGIN COGALISI (Yaratılışı) İlk İnsan Hz Adem ve Havva (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
22.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu kuranı kerimden referans gösterip duran arkadaşlara bir sorum olacak daha önce de yazdım defalarca ..
    Siz bir din yaratmak isteseniz o dinde de yüce bir yaratıcı tasarlasanız ve kendinizi de onun elçisi ilan etseniz , acaba şu yukarda yazanlardan farklı şeyler mi yazardınız. Elbette kudretinin sınırları olmayan bir yaratıcı tanımlar elbette tarihle ilgili duyduğunuz, size iletilen hikayeleri kendi meşrebinizce yorumlar ondan sonra da "yüce varlık'ın sözleri , cezalandırıcılığı ve affediciliği" gibi kavranlar ile süsleyerek sunardınız.. ya da şöyle söyleyeyim ben öyle yapardım ...

kuranı kerim insan yaratıcılığının güzel örneklerinden birisidir ve ayrıca çok gelişmiş bir sosyal yaşam klavuzu'dur..,

Gelelim Adem Havva konusuna...

Herkes "yapılan araştırmalarda bütün erkeklerde ortak olan gen olduğu ve bunun bilmemkaç bin yıl öncesinde (nedense) tek erkeğe işaret ettiğine dair "seyrettikler, duydukları" kaynakları sayıyor..Peki aklınıza gelmiyor mu acaba bu "gen" aynı anda bir çok "erkekte" aynı olarak evrimleşmiş olamaz mı ?

Ya da belki de "maymun ile ortak atamızdan gelen" ilk insan kabilesinde lider erkek bütün diğer erkekleri öldürdü ve kabiledeki bütün dişilerle çifleşerek o tek genin sahibi olarak bilinen insanlık tarihinin başlangıcını oluşturdu..

Geniş çerçeveden bakınız ..LÜTFEN..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EngineerInDefenceInd -- 20 Ağustos 2008; 10:24:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

yahu kuranı kerimden referans gösterip duran arkadaşlara bir sorum olacak daha önce de yazdım defalarca ..
    Siz bir din yaratmak isteseniz o dinde de yüce bir yaratıcı tasarlasanız ve kendinizi de onun elçisi ilan etseniz , acaba şu yukarda yazanlardan farklı şeyler mi yazardınız. Elbette kudretinin sınırları olmayan bir yaratıcı tanımlar elbette tarihle ilgili duyduğunuz, size iletilen hikayeleri kendi meşrebinizce yorumlar ondan sonra da "yüce varlık'ın sözleri , cezalandırıcılığı ve affediciliği" gibi kavranlar ile süsleyerek sunardınız.. ya da şöyle söyleyeyim ben öyle yapardım ...

kuranı kerim insan yaratıcılığının güzel örneklerinden birisidir ve ayrıca çok gelişmiş bir sosyal yaşam klavuzu'dur..,

Gelelim Adem Havva konusuna...

Herkes "yapılan araştırmalarda bütün erkeklerde ortak olan gen olduğu ve bunun bilmemkaç bin yıl öncesinde (nedense) tek erkeğe işaret ettiğine dair "seyrettikler, duydukları" kaynakları sayıyor..Peki aklınıza gelmiyor mu acaba bu "gen" aynı anda bir çok "erkekte" aynı olarak evrimleşmiş olamaz mı ?

Ya da belki de "maymun ile ortak atamızdan gelen" ilk insan kabilesinde lider erkek bütün diğer erkekleri öldürdü ve kabiledeki bütün dişilerle çifleşerek o tek genin sahibi olarak bilinen insanlık tarihinin başlangıcını oluşturdu..

Geniş çerçeveden bakınız ..LÜTFEN..

Evrimci bir insanın nasıl geniş çerçevesi olabilirki?

Evrimleşmiş olamazmı diyorsun.Dostum evrim nedir ?Birşey kendi kendi nasıl evriliyor devriliyor?
    quote:

Madem sosyal yaşam klavuzu sen neden kabul etmiyorsun?
    Sizin inandığınız kitap nedir?Kİme tapıyor yada kimin yolundan gidiyorsunuz?

• dünyada şu an 6,5 milyara yakın insan var..

bu insanların hepsi kendi mantığını kullanarak kafasından ölüm-sonraki hayat, yaratan, melekler vs. ile ilgili bir inanç üretse en az 2-3 milyar adede yakın farklı inanç olur..
    halbuki olacak olan sonuç bir tanedir, 3 milyar tane olacak sonuç yoktur..

yani kendi mantığımızı kullanarak bir sonuca ulaşmamız kendi açımızdan mümkündür, kendimizi inandırabiliriz ama doğruluğu kesin değildir..çünkü senden farklı ve o kişiye mantıklı gelen başka bir düşünce üretilebilir insan aklı..

sonuçta şuraya geleceğim; bu konularda sence bence diye bi kavram yok, Kuran-ı Kerim ne diyorsa o dur.

inanmayan arkadaşlar kendi akıllarınca fikir üretebilir, ama inanmayan bir başka kişi o kişiden farklı bir fikir de üretebilir ama olacak olan şey yine bir tanedir..

bilmiyorum anlatabildim mi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 20 Ağustos 2008; 10:39:15 >

• quote:

[font="Tahoma"]yahu kuranı kerimden referans gösterip duran arkadaşlara bir sorum olacak daha önce de yazdım defalarca ..

Evet bunu hep söylediniz ve bende farkında iseniz size birkaç yerde Hud Suresi ayet 13'ü göstererek;
    13.Yoksa: "Onu kendisi uydurdu" mu diyorlar? De ki: "Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğru sözlüyseniz, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın."

yapında görelim dedim.
    Eğer insan eli ile yapılmışssa sizde bir insansınız,sizde yukarda yazılan gibi yapında görelim.

• quote:

Evrimci bir insanın nasıl geniş çerçevesi olabilirki?

Evrimleşmiş olamazmı diyorsun.Dostum evrim nedir ?Birşey kendi kendi nasıl evriliyor devriliyor?

evrim BİLİM'in ortaya attığı bir teoridir..Yaradılış ise dinin..
    Bilim her zaman sorgulanabilir bazı teoriler çürütülür bazı teoriler kurallaşır, bazı kurallar sorgulanır ve güncellenir..
    Din dogmatiktir (Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.)

Şimdi hangi çerçeve daha GENİŞ ona sen karar ver..

Elbette hiçbirşey kendi kendine evrilmiyor devrilmiyor..Doğanın şartları, güneş ışığı , radyasyon, besinlerin zaman içindeki değişimi..Evrim'in temelleri hakkında HİÇ BİLGİN olmadığı ÇOK belli ..Önce Evrim'i bil sonra da saçma olduğu yönündeki fikirlerini savunmaya çalış..
    Okumak için internetteki "islami" kaynaklar dışında birşeylere azcık eğilim gösterebilecek kadar cesaretin varsa lütfen DARWİN'i inanmasan da OKU ki en azından bizlerle tartışacak , karşımızda duracak bilgi seviyesine eriş bu konuda..Biz nasıl dini kaynakları okuyorsak sen de "çerçeveni genişlet"ki biz senden sen de bizden birşeyler öğrenebil..

quote:

quote:

Madem sosyal yaşam klavuzu sen neden kabul etmiyorsun?

Sana ne ? Ben kuranı kabul etsem senin için ne değişecek cennete mi gideceksin..
    Ben sporumu (namaz) yapıyorum, hergün gerektikçe ellerimi yıkıyorum ihtiyaç duyduğumda duşumu alıyorum ya da banyomu yapıyorum( abdest), çevremde ihtiyacı olanlara elimden geldiğince yardı ediyorum (fitre zekat), Aç insanların halinden anlayabilmek için zaman zaman iki üç öğün yemek yemiyorum (oruç), Arkadaşlarımla sosyal aktivitelere katılıyorum (cami cemaat)...niye kurana inanayım ki..o da insan ürünü benim hayatı yaşayışımda neden "birşeyin" rızası için birşeyler yapayım ki...

Ben bir kitaba inanmıyorum, birşeye de tapmıyorum, hiçbirşeye sığınma ihtiyacı duymuyorum..sizin için sorun burada başlıyor.. İnsanların genlerinde sığınma ihtiyacı var sanırım..Sığınmaya, tapmaya, yalvarmaya, korkmaya ihtiyaç duymamak sizin tasavvur edemeyeceğiniz bir şey..
    O yüzden boşuna beni bir kalıba sokmaya çalışmayın..Siz bana sordukça yine zararı siz görürsünüz anlayamazsınız, anlayamadıkça sinirlenirsiniz..Yazık edersiniz kendinize...

OKUYUN ve kendi hayat felsefenizi oluşturun..Mutlu olmanın yolu buradan geçiyor..

• Sn Excelancee;
    Siz gerçekten kurana kurandan başka yerden destek bulamayacağınızı öncelikle kabul etmelisiniz..ardından da beni anlamalısınız.
    Benim bir zümreyi yönetmek gibi bir kaygım yok ya da birilerini kurtarmak istemiyorum o yüzden böyle bir çabaya girmem..Ben bu güzelim dünyada elimden geldiğince güzel yaşadım bundan sonra da yaşayacağım..MEsela hayatımda hiç gudül abdetsi almadım (çünkü ateistim) ama hayatım boyunca "lan abdest almadım da başıma bu geldi" dediğim bir olay yaşamadım..MUTLU bir insanım..Ölüp yokolma, çürüme (eğer istediğim yapılabilirse yakılıp yokolma) fikri beni çok rahatlatıyor..NEden sonsuza kadar mutluluk yaşayayım ki ..ben 60-70 bilemedin 80 yaşımda yokolmayı tercih ediyorum.

Sn Soho; Siz kendiniz diyorsunuz 3 milyar farklı görüş olurdu diye..ki zaten öyle ..Herkes kendince yorumlamıyor mu hayatı..Siz birebir kuranı kerim'i mi yaşıyorsunuz..burada bu tartışmalara girerek bile dinin allah ile kul arasında olması gerektiği kavramına karşı çıkıyorsunuz..Beni islama çağırarak "islamda zorlama yoktur"u çiğniyorsunuz..Demekki 5-6 milyar insanın değil 3 milyar 5-6 milyar farklı inanışı ve algılayışı var..Böyle birşeyi ifade etmişken nasıl TEK DOĞRUDAN TEK KAYNAKTAN söz edebiliyorsunuz..

Sizin gibi düşünmeyenleri nasıl bir kalemde silip atabiliyorsunuz..

quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

quote:

[font="Tahoma"]yahu kuranı kerimden referans gösterip duran arkadaşlara bir sorum olacak daha önce de yazdım defalarca ..

Evet bunu hep söylediniz ve bende farkında iseniz size birkaç yerde Hud Suresi ayet 13'ü göstererek;
    13.Yoksa: "Onu kendisi uydurdu" mu diyorlar? De ki: "Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğru sözlüyseniz, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın."

yapında görelim dedim.
    Eğer insan eli ile yapılmışssa sizde bir insansınız,sizde yukarda yazılan gibi yapında görelim.

• Evrimleşmiş olamazmı diyorsun.Dostum evrim nedir ?Birşey kendi kendi nasıl evriliyor devriliyor?

evrim BİLİM'in ortaya attığı bir teoridir..Yaradılış ise dinin..
    Bilim her zaman sorgulanabilir bazı teoriler çürütülür bazı teoriler kurallaşır, bazı kurallar sorgulanır ve güncellenir..
    Din dogmatiktir (Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.)

Şimdi hangi çerçeve daha GENİŞ ona sen karar ver..

Elbette hiçbirşey kendi kendine evrilmiyor devrilmiyor..Doğanın şartları, güneş ışığı , radyasyon, besinlerin zaman içindeki değişimi..Evrim'in temelleri hakkında HİÇ BİLGİN olmadığı ÇOK belli ..Önce Evrim'i bil sonra da saçma olduğu yönündeki fikirlerini savunmaya çalış..
    Okumak için internetteki "islami" kaynaklar dışında birşeylere azcık eğilim gösterebilecek kadar cesaretin varsa lütfen DARWİN'i inanmasan da OKU ki en azından bizlerle tartışacak , karşımızda duracak bilgi seviyesine eriş bu konuda..Biz nasıl dini kaynakları okuyorsak sen de "çerçeveni genişlet"ki biz senden sen de bizden birşeyler öğrenebil..

kuranı kerim insan yaratıcılığının güzel örneklerinden birisidir ve ayrıca çok gelişmiş bir sosyal yaşam klavuzu'dur..,Madem sosyal yaşam klavuzu sen neden kabul etmiyorsun?

Sana ne ? Ben kuranı kabul etsem senin için ne değişecek cennete mi gideceksin..
    Ben sporumu (namaz) yapıyorum, hergün gerektikçe ellerimi yıkıyorum ihtiyaç duyduğumda duşumu alıyorum ya da banyomu yapıyorum( abdest), çevremde ihtiyacı olanlara elimden geldiğince yardı ediyorum (fitre zekat), Aç insanların halinden anlayabilmek için zaman zaman iki üç öğün yemek yemiyorum (oruç), Arkadaşlarımla sosyal aktivitelere katılıyorum (cami cemaat)...niye kurana inanayım ki..o da insan ürünü benim hayatı yaşayışımda neden "birşeyin" rızası için birşeyler yapayım ki...

Ben bir kitaba inanmıyorum, birşeye de tapmıyorum, hiçbirşeye sığınma ihtiyacı duymuyorum..sizin için sorun burada başlıyor.. İnsanların genlerinde sığınma ihtiyacı var sanırım..Sığınmaya, tapmaya, yalvarmaya, korkmaya ihtiyaç duymamak sizin tasavvur edemeyeceğiniz bir şey..
    O yüzden boşuna beni bir kalıba sokmaya çalışmayın..Siz bana sordukça yine zararı siz görürsünüz anlayamazsınız, anlayamadıkça sinirlenirsiniz..Yazık edersiniz kendinize...

OKUYUN ve kendi hayat felsefenizi oluşturun..Mutlu olmanın yolu buradan geçiyor..

evrim BİLİM'in ortaya attığı bir teoridirBöyle bilime zerre kadar ihtiyacım yok.Bu bilim ALLAH cc yi es geçiyorsa benden uzak dursun.Maymunlar evrimler mutasyonlar yahuuu bırakın şu fakir zihniyeti....Evrim o kadar yalanlanmasına rağmen hala nasıl inanıyorsunuz anlayamıyorum..

Sen kafataslarını topla bir btüün yap sonra at insanların için birbirini yesinler.Allah inancı olmayan insanalr çalışıyor " tak tak takk tiki tik tik " oda ne bee? yaaaaaa anlamazsın işte derler sonra....Zaten anlaşılması gerekenb ir şeyde yok ortada

Ben sporumu (namaz) yapıyorum, hergün gerektikçe ellerimi yıkıyorum ihtiyaç duyduğumda duşumu alıyorum ya da banyomu yapıyorum( abdest), çevremde ihtiyacı olanlara elimden geldiğince yardı ediyorum (fitre zekat), Aç insanların halinden anlayabilmek için zaman zaman iki üç öğün yemek yemiyorum (oruç), Arkadaşlarımla sosyal aktivitelere katılıyorum (cami cemaat)...niye kurana inanayım ki..o da insan ürünü benim hayatı yaşayışımda neden "birşeyin" rızası için birşeyler yapayım ki...KURANI KERİME hayal ürünü diyenden daha ne bekleyebiliriz ki?

Sen inanmamakta devam et sana KURANI KERİMDEN """ Hud Suresi ayet 13

bekliyorum lütfen

Ehl-i dalâlet ise, nefsin ve hevânın tesiriyle, kör ve âkıbeti görmeyen ve bir dirhem hazır lezzeti bir batman ilerideki lezzete tercih eden hissiyatın mukteziyatıyla, birbirine samimî olarak, muaccel bir menfaat ve hazır bir lezzet için şiddetli ittifak ediyorlar.

Evet, dünyevî ve hazır lezzet ve menfaat etrafında aşağı, kalbsiz nefisperestler samimî ittifak ve ittihad ediyorlar. Ehl-i hidayet, âhirete ait ve ileriye müteallik semerât-ı uhreviyeye ve kemâlâta, kalb ve aklın yüksek düsturlarıyla müteveccih oldukları için, esaslı bir istikamet ve tam bir ihlâs ve gayet fedakârâne bir ittihad ve ittifak olabilirken, enâniyetten tecerrüd edemedikleri için, ifrat ve tefrit yüzünden, ulvî bir menba-ı kuvvet olan ittifakı kaybedip, ihlâs da kırılır. Ve vazife-i uhreviye de zedelenir. Kolayca rıza-yı İlâhî de elde edilmez.

Bu mühim marazın merhemi ve ilâcı, "El-hubbu fillâh" -1- sırrıyla, tarik-i hakta gidenlere refakatle iftihar etmek; ve arkalarından gitmek; ve imamlık şerefini onlara bırakmak; ve o hak yolunda kim olursa olsun kendinden daha iyi olduğunun ihtimaliyle enâniyetinden vazgeçip ihlâsı kazanmak; ve ihlâsla bir dirhem amel, ihlâssız batmanlarla amellere râcih olduğunu bilmekle ve tâbiiyeti dahi, sebeb-i mes'uliyet ve hatarlı olan metbûiyete tercih etmekle o marazdan kurtulur ve ihlâsı kazanır, vazife-i uhreviyesini hakkıyla yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 20 Ağustos 2008; 11:03:05 >

• quote:

Mutlu olmanın yolu kesinlikle dinsizlikten geçemez.Biz öyle bir mutluyuzki bunun senin anlaman çoooooooook zor.Senin durumunuda bizm anlamamız çoooooooooooooooooooooooooooook zor....nandığın taptığın bağlı olduğun güvendiğin ne ilah var ne KİTAP....İnsan dünyaya başıboşmu gönderilmiş ki?

• quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

Mutlu olmanın yolu kesinlikle dinsizlikten geçemez.Biz öyle bir mutluyuzki bunun senin anlaman çoooooooook zor.Senin durumunuda bizm anlamamız çoooooooooooooooooooooooooooook zor....nandığın taptığın bağlı olduğun güvendiğin ne ilah var ne KİTAP....İnsan dünyaya başıboşmu gönderilmiş ki?

Dinsizlikten geçer dememiş sanırım...

Görüşlere saygı

• quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

quote:

quote:

Dinsizlikten geçer dememiş sanırım...

Görüşlere saygı

quote:

boşuna beni bir kalıba sokmaya çalışmayın..Siz bana sordukça yine zararı siz görürsünüz anlayamazsınız, anlayamadıkça sinirlenirsiniz..Yazık edersiniz kendinize...

OKUYUN ve kendi hayat felsefenizi oluşturun..Mutlu olmanın yolu buradan geçiyor

Koyu yazdığım yerde ne yazıyor acaba ?
    İyi o zaman herkes kafasına göre bir felsede türetsin
    sonrada gel keyfim gel...
    Peki ya en sonunda ?

• quote:

Böyle bilime zerre kadar ihtiyacım yok.Bu bilim ALLAH cc yi es geçiyorsa benden uzak dursun.Maymunlar evrimler mutasyonlar yahuuu bırakın şu fakir zihniyeti....Evrim o kadar yalanlanmasına rağmen hala nasıl inanıyorsunuz anlayamıyorum..

System HALTED...

quote:

Sen kafataslarını topla bir btüün yap sonra at insanların için birbirini yesinler.Allah inancı olmayan insanalr çalışıyor " tak tak takk tiki tik tik " oda ne bee? yaaaaaa anlamazsın işte derler sonra....Zaten anlaşılması gerekenb ir şeyde yok ortada

Evrim'e ait bu kanıtların sahteliğini de yine evrimi kabul etmiş bilim adamları ortaya çıkarttılar bunu biliyorsun değil mi ? Ayrıca bir konuda bir iki sahtekarın sahte kanıt ortaya atması o teoriyi çürütmez sadece ispata giden yoldaki engelleri artırır..Benim şahsi fikrim yaradılışçı bir iki sözde bilim adamının bu sahte kanıtları oluşturdukları ve evrimcileri tuzağa düşürmek için kullandıklarıdır..Tekrarlıyorum bir teoriyi ispata yönelik sahte delillerin oluşturulması o teorinin yanlışlığını göstermez..
    Sizin öeşrebinizden bir örnek vereyim.. hadis-i şerif oldukları iddia edilen sözlerden bir çoğunun aslında muhammede ait olmadıkları ortaya çıkmıştır bu sizin gözünüzde muhammedin peygamberliği ile ilgili şüphe oluşturur mu ? sanmıyorum..

quote:

Sen inanmamakta devam et sana KURANI KERİMDEN """ Hud Suresi ayet 13

SYSTEM IS IN UNSTABLE STATE and ENDLESS CIRCLE

PLEASE SHUT DOWN..

• quote:

O cümleden size 3 tane anlam çıkarabilirim...Siz hangi şekilde anlamak istiyorsanız o şekilde anlıyorsunuz.

Kültür ve Bilimde bu tarz tartışmalarım çıkmasından utanç duydum.Gerekli yerlere şikayetimi iletip bu tarz konulara izin verilmemesini talep edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 20 Ağustos 2008; 11:17:21 >
  • ben orada dinsiz ol mu diyorum ???
    amanın..
    dinsiz olmak dünyada bir insana son tavsiyem olurdu sanırım..zordur çünkü..
    Gel gelelim herkesin aynı şekilde düşünmesini istemek ve buna zorlamakda AYIPTIR..

Bu arada ben başıboş'um bir yere bağlanmadan , bir yerden ödül istemeden veya yanmaktan korkmadan da İYİ birisiyim ve inan bana çevremdeki inanan'lardan .ok daha MUTLUYUM..

quote:

Koyu yazdığım yerde ne yazıyor acaba ?
    İyi o zaman herkes kafasına göre bir felsede türetsin
    sonrada gel keyfim gel...
    Peki ya en sonunda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EngineerInDefenceInd -- 20 Ağustos 2008; 11:21:47 >
  • Sayın EngineerInDefenceInd:
    Benim önümde Kuran gibi muhteşem bir mucize dururken neden başka bir kaynağa ihtiyacım olsunki.

Sizinle beraber yaradılış tartışması yapıyoruz.Siz gazın patlamasıyla oluştuğumuzu söylüyorsunuz ben Yaratıcı tarafından yaratıldığımızı.Siz gazda düğümlenip kalırken,gaz bulutundan önce ne vardı desem'' başka gaz bulutu'' ondan önce ne vardı desem ''bi başka gaz bulutu'' diye kısır döngüde kendinizi yada inandığınız şeyi anlatmaya çalışırken ben önümdeki kaynakla bütün insanlık tarihinden örneklerle yaratılışın en ince detayını size anlatarak-ki bir insanın oluşmasıda tıp biliminde, Kurandaki gibidir- örneklemeler, yorumlar yapıyorum.İnsan topraktan gelmiştir diyorum ve insan vücüdunda topraktaki bir çok elementi görüyorum(demir,çinko, vs).Siz insan vücudunu ilk patlamaya göre olasılığa bağlarken ben ''yukarıya çıkan her cisim aşağıya düşer'' mantığına ters olan kanın aşağıdan yukarıya nasıl gittiğini(sizin olasılığınız yer çekimi kanunun tam zıttını oluşturabilecek kadar kursuz bir varlık yaratıyor ha,bırakın ya),insan vücundaki her bir kılcalın bile kusursuz yaratıldığını ve bunun olasılıkla olamayacağını söylüyorum.Çünkü sizin inanışınız gaz patlaması ve olasılık üzerine.Oysaki ben olasılıktan behsetmiyorum kesinlik arz eden şeyleri dile getiriyorum ve cümlelerimin hemen hemen hepsinde kesinlik kullanıyorum(Kuran-ı Kerimden örnekleme yaparken,yada alıntı yaparken)
    Benim başka bir kaynağa neden ihtiyacım olsunki.

• Araştırma sonuçlarına göre ilk erkek fosilinin Afrika' da bulunduğu belirtiliyor. Modern insan olarak bilinen homo sapiens ilk Afrika' da ortaya çıkmıştır. Farklı sebeplerden ötürü Afrika' dan farklı coğrafyalara dağılmıştır. Bana evrimi destekler nitelikte bir araştırma gibi geliyor. Bahsi geçen kanal hemen her belgeselinde evrim olgusuna işaret edeyor. Evrimi destekleyen binlerce kanıtı, araştırmayı görmezden gelip objektifliği bile tartışılabilecek olan tek araştırmaya güvenmek ne kadar doğru? Bu araştırmayı hangi kesimler destekliyor, herhangi bir dergide veya bilimsel kaynakta yayınlanmış bir araştırma mı?
  • Bircok bilimkurgu filmi ya da dizisinde bile insanlıgın geleceginde en cok sorgulanan olgu din kavramı oluyor.. Sanırım marsta koloni kurdugumuzda bile yuzyıllar gecse bile bu inanç ve din kavramlarını sorgulamaya bu konuda tartısmalar yapmaya devam edicez..

İnsanlık tarihinin en bilinmeyen ve en çok tartısılan konusu.. Hayatımızın buyuk bir kısmını kapsayan ve etikileyen bir olgu.. Keske peygamberler cok daha yakın bir tarihte gelseydi de en azından daha cok yazılı kaynaga sahip olabilseydik..

Bu durumda tereddutlerimiz de azalır sadece inanmakla kalmaz kanıtlayabilirdik de..

Bukadar tartısma cıkması cok normal aslında..
  • quote:

Sayın EngineerInDefenceInd:
    Benim önümde Kuran gibi muhteşem bir mucize dururken neden başka bir kaynağa ihtiyacım olsunki.

Sizinle beraber yaradılış tartışması yapıyoruz.Siz gazın patlamasıyla oluştuğumuzu söylüyorsunuz ben Yaratıcı tarafından yaratıldığımızı.Siz gazda düğümlenip kalırken,gaz bulutundan önce ne vardı desem'' başka gaz bulutu'' ondan önce ne vardı desem ''bi başka gaz bulutu'' diye kısır döngüde kendinizi yada inandığınız şeyi anlatmaya çalışırken ben önümdeki kaynakla bütün insanlık tarihinden örneklerle yaratılışın en ince detayını size anlatarak-ki bir insanın oluşmasıda tıp biliminde, Kurandaki gibidir- örneklemeler, yorumlar yapıyorum.İnsan topraktan gelmiştir diyorum ve insan vücüdunda topraktaki bir çok elementi görüyorum(demir,çinko, vs).Siz insan vücudunu ilk patlamaya göre olasılığa bağlarken ben ''yukarıya çıkan her cisim aşağıya düşer'' mantığına ters olan kanın aşağıdan yukarıya nasıl gittiğini(sizin olasılığınız yer çekimi kanunun tam zıttını oluşturabilecek kadar kursuz bir varlık yaratıyor ha,bırakın ya),insan vücundaki her bir kılcalın bile kusursuz yaratıldığını ve bunun olasılıkla olamayacağını söylüyorum.Çünkü sizin inanışınız gaz patlaması ve olasılık üzerine.Oysaki ben olasılıktan behsetmiyorum kesinlik arz eden şeyleri dile getiriyorum ve cümlelerimin hemen hemen hepsinde kesinlik kullanıyorum(Kuran-ı Kerimden örnekleme yaparken,yada alıntı yaparken)
    Benim başka bir kaynağa neden ihtiyacım olsunki.

Başka kaynağa ihtiyaç duymanızın sebebi olaylara daha objektif yaklaşabilme yetinizin gelişmesi bakımından önemli.

Din konusunda da ortada çok sayıda teori var.Biraz araştırırsanız aslında çok mantıklı tespitler yapıldığını görebilirsiniz.

• quote:

İnsan dünyaya başıboşmu gönderilmiş ki?

@Kardelen; Mantıksız konuşmayalım lütfen! Dünyada başıboş olup/olmamanın din ve tanrı ile ne ilgisi var? İnançsız bir insanın başıboş, amaçsız olduğuna inanarak kendinizi avutursunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

Araştırma sonuçlarına göre ilk erkek fosilinin Afrika' da bulunduğu belirtiliyor. Modern insan olarak bilinen homo sapiens ilk Afrika' da ortaya çıkmıştır. Farklı sebeplerden ötürü Afrika' dan farklı coğrafyalara dağılmıştır. Bana evrimi destekler nitelikte bir araştırma gibi geliyor. Bahsi geçen kanal hemen her belgeselinde evrim olgusuna işaret edeyor. Evrimi destekleyen binlerce kanıtı, araştırmayı görmezden gelip objektifliği bile tartışılabilecek olan tek araştırmaya güvenmek ne kadar doğru? Bu araştırmayı hangi kesimler destekliyor, herhangi bir dergide veya bilimsel kaynakta yayınlanmış bir araştırma mı?

ntvmsnbc.com'da geçtiğimiz hafta içinde yayınlanan iki haberde, evrimci önyargılardan kaynaklanan bazı spekülasyon ve yorumlara yer verildi.

"Nasıl Çıplak Olduk?" (9 Haziran 2003) başlıklı yazıda, Oxford Üniversitesi'nden Prof. Sir Walter Bodmer ve Reading Üniversitesi'nden Prof. Mark Pagel, insanın, şempanze ve diğer birçok memelinin aksine, tüylerle kaplı bir deriye sahip olmamasına dair yeni bir evrimci varsayım ortaya koyuyorlardı. Araştırmacılar, tüylerden yoksun bir derinin, parazit ve bitleri daha az barındıracağı için daha hijyenik olacağını belirtiyor, insanın çıplaklığının altında bu avantajın yattığını iddia ediyorlardı. Bu iddiaya göre sözde maymunadamlar birbirlerini bitlerden arındırmak üzere kaşıyarak tüylerin dökülmesine neden olmuş olabilirdi.

NTVMSNBC'nin yer verdiği bu evrimci iddia hiç bir bilimsel dayanağı olmayan bir hikayeden ibarettir.

Aslında, evrimcilerin insanın sözde evrimi senaryolarında sıklıkla başvurduğu bu tür hikayeler hep aynı düşünce sisteminin ürünüdür.

Bu düşünce sisteminin dayandığı üç aşamayı ele almak, bunların ardındaki hayalgücüne de ışık tutar: İlk aşamada zaten mevcut bir özellik ele alınır(bu örnekte, kürkten mahrum deri). İkinci aşamada bunun avantajlı yönleri araştırılır (hijyen). Üçüncü ve son aşamada ise, avantajları belirlenen özelliğin, belli bir süreçle seçildiği (maymun adamların birbirlerini kaşıması sonucu çıplaklık oluştuğu) önerilir.

Bu evrim hikayelerinin bilimsel bir değerleri yoktur. Çünkü zaman içinde geriye giderek bunları test etme imkanı bulunmamaktadır. Dahası, bu hikayelerin doğru olabileceğine dair gösterebilecek maddi kanıt da yoktur. Hikaye, adı üstünde, hikayeden ibarettir.

Bu hikayelerin belirgin bir özelliği de, bir tür "varsayıma dayalı varsayım" sorunu ortaya çıkarmalarıdır. İnsanın evrimi senaryoları temelde, insanla şempanzenin ortak bir atadan ayrılarak evrimleştikleri "varsayımı"na dayanır. (Bu varsayımın geçersizliği için bakınız Harun Yahya, Hayatın Gerçek Kökeni, İstanbul: Global Yayıncılık) NTVMSNBC'de ortaya konan tüylerin dökülmesi hikayesi ise bu varsayıma göre oluşturulmuş bir başka varsayımdır. Böylece NTVMSNBC'nin bu haberinin aslında bilimsel değer açısından "hikaye içinde hikaye" olduğu ortaya çıkmaktadır.

Diğer yandan, bu hikaye kendi içinde de tutarsızdır. Araştırmacılar, insan vücudunun neden hala kısmen tüylere sahip olduğu hakkında mantıklı bir açıklama getirememektedirler. Diğer bir tutarsızlık, tüysüzlük gibi bir avantajın şempanze veya diğer birçok memelide neden seçilmemiş olduğudur. Londra'daki Doğa Tarihi Müzesi'nde insanın kökeni konusunda araştırmalar yapan Christophe Soligo bu soruna dikkat çekmekte ve şu ifadelere yer vermektedir: "Özgün insan özelliklerini açıklamada hep karşılaştığımız bir soru şudur: Eğer bunlar bu kadar avantajlıysa, bunları neden diğer hayvanlar da geliştirmemiştir?" ("Early humans lost hair to beat bugs", New Scientist Haber Servisi, 8 Haziran 2003)

Görüldüğü gibi NTVMSNBC bu haberiyle hiçbir bilimsel kanıta dayanmayan, önyargılara dayalı ve tutarsız bir iddiayı duyurmaktadır sadece.

NTVMSNBC'nin ikinci haberi ise 12 Haziran 2003 tarihinde duyurduğu "En Eski İnsan Kafatasları Bulundu" başlıklı haberdir. Nature dergisindeki bir araştırma raporunu (White, T. D. et al. Pleistocene Homo sapiens from Middle Awash, Ethiopia. Nature, 423, 742 - 747, (2003) / Clark, J. D et al. Stratigraphic, chronological and behavioural contexts of Pleistocene Homo sapiens from Middle Awash, Ethiopia. Nature, 423, 747 - 751, (2003)) haber veren yazıda, Etiyopya'da ortaya çıkarılan ve 10 kişiye ait oldukları sanılan fosilleşmiş kemikler haber verilmektedir. Yaşları 160.000 yıl olarak belirlenen fosiller arasında bir yetişkin ile bir çocuğa ait iki tam kafatası ile üçüncü bir kişiye ait eksik bir kafatası da bulunmaktadır. Fosilleri bulan araştırmacı ekip bu örnekleri Homo sapiens idaltu olarak isimlendirmişlerdir. İdaltu, yerli Afar dilinde "daha yaşlı" anlamına gelmektedir. Bu isimlendirmenin tek nedeni ise bu örneklerin, Afrika'da bulunan en eski Homo sapiens örnekleri olmasıdır. Kafatasları büyüktür, küresel bir kafatası boşluğuna ve düz bir surata sahiptirler ve günümüz insanlarından farksızdırlar. Araştırmanın duyurulduğu Nature dergisinin haber servisine açıklama yapan ABD'deki Harvard Universitesi antropologlarından Daniel Lieberman bu konuda şunları söylemektedir: "Kemikler modern insanın tüm özelliklerine sahip-eksik olan hiçbir şey yok?" (Skulls reveal dawn of mankind?, Michael Hopkin, 11 June 2003)

Rekonstrüksiyon resimler potansiyel olarak aldatıcı olmakla birlikte, evrimcilerin bir kafatası hakkındaki düşüncelerini yansıtmalarıyla ele alınabilirler. Yanda, ilgili kafatasını ve Nature dergisinde kapaktan verilen rekonstrüksiyon resmini görüyorsunuz.

Görüldüğü gibi kafatası hakkındaki anatomi ve yaş bilgileri bunların modern insandan farksız olduğunu; aşağıdaki resim de bu durumun evrimcilerce de kabul edildiğini göstermektedir.

Peki tüm bunlar objektif bir açıdan nasıl yorumlanabilir, bunu düşünelim.

160.000 yıllık günümüz insanından farksız bir insan kafatası bulgusu, ilk değerlendirme aşamasında bir insana ne ifade edebilir?... Sadece 160.000 yıl önce bu bölgede, günümüzdeki gibi insanlar yaşadığını elbette.

NTVMSNBC ise bu kafatasının vereceği bilgilerle varılması mümkün olmayan, sadece Darwinist önyargılara dayalı şu yorumu yapmaktadır:

"... Kafataslarının, insanoğlunun, maymundan insana geçiş sürecinde, yüz hatlarının yeni yeni oluşmaya başladığı döneme ait olduğu belirlendi. Etiyopya'nın fosil zengini Afar bölgesinde Herto köyünde yapılan kazılarda çıkan kafatasları oldukça modern yüz hatları ile dikkat çekti".

NTVMSNBC'nin evrimle ilgili bu yorumları sadece önyargılarından kaynaklanmaktadır. Az önce gösterdiğimiz gibi, bu kafatası günümüz insanından farksızdır. Bu durumda evrimcilerin, üzerinde spekülasyon yapabilecekleri bir fark, yani evrimin savunduğu "değişim"den eser yoktur. Bu durumun tarifi tam anlamıyla bir "evrimsizlik"tir. Evrimsizliği evrim kanıtı sanmak, anlaşılması zor bir hatadır. Ayrıca NTVMSNBC'nin bu önyargılı yorumlarını çürüten birçok bulgu vardır. NTVMSNBC, kullandığı haber başlığıyla bu kafataslarının en eski insan kafatasları olduğuna inanmış görünmektedir. Oysa bugüne kadar, Homo erectus, Homo heidelbergensis ve Homo sapiens neanderthalensis gibi çok daha eski dönemlerde yaşamış insanlara ait çok sayıda kafatası ele geçirilmiştir. (Detaylı bilgi için bakınız: Hayatın Gerçek Kökeni)

Homo sapiens idaltu'nun en eski insan olduğu yargısı sadece günümüz insanının ortalama özelliklerini yansıtmasından kaynaklanmaktadır. Az önce saydığımız Homo erectus, Homo heidelbergensis gibi sınıflamalar da günümüz insan ırklarında görülen varyasyonlara sahip gerçek insanlardır. Gerçek insan ırkı oldukları evrimcilerce de kabul edilen Neandertaller ise soyu tükenmiş bir Avrupa ırkıdır. Kısacası Homo sapiens idaltu, en eski insan olarak alınamaz.

Benzer Bir Yanılgıyı New York Times da Ortaya Koyuyor

Bilim yazarı John Noble Wilford imzasıyla, The New York Times gazetesinde "Fossil Skulls Offer First Glimpse of Early Human Faces" (11 Haziran 2003) ve International Herald Tribune gazetesinde "Skulls Lend Credibility to "Out of Africa" Theory" (12 Haziran 2003) başlıklarıyla yayınlanan birer yazıda, Homo sapiens idaltu hakkında benzer evrimci yanılgılar ortaya kondu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Homo sapiens idaltu'dan önce yaşamış birçok insan ırkı vardır. Wilford ise fosillerin, insan öncesi canlılardan insana geçilen döneme ait olduğunu yazmakta ve bu konuda NTVMSNBC ile aynı yanılgıyı ortaya koymaktadır. Gerçekte insanların tarihi çok daha gerilere gider ve Homo sapiens idaltu'dan önceki insanları sözde insanöncesi canlı (prehuman) olarak nitelemek sadece evrimci önyargılarla ilgilidir.

Diğer yandan, Wilford'ın yazısında genetik analizlerle elde edilen sonuçlarla bu fosil bulgusunun birbirini desteklediği belirtilmekte, böylece modern insanın Afrika'da evrimleşip dünyaya yayıldığı teorisinin büyük destek sağladığı iddia edilmektedir. Ancak bu iddia ikiye ayrılıp incelenecek olursa, evrimle ilgili kısmının önyargıya dayalı olduğu görülür. Genetik analizler insanların göç yolları hakkında fikirler verebilir ancak insanın Afrika'dan dünyaya yayılmış olduğu teorisinin doğrulanması, Afrika'da "evrimle" ortaya çıktığı iddiasına bir kanıt sağlamaz. İnsanların belirli bir coğrafyada çoğalıp sonra da dünyaya yayılmaları, yaratılış gerçeğiyle çelişen bir tez olmadığı gibi evrime bir delil de değildir.

Homo sapiens idaltu evrim izi olduğu iddia edilebilecek herhangi bir iz taşımayan, insanın genetik havuzundaki varyasyonlardan biridir sadece. Bunun ötesinde yapılan tüm yorumlar evrimcilerin kendi düşünce sistemleri içinde ortaya koydukları, kanıttan yola çıkmayan önyargılardır.

Sonuç:

NTVMSNBC'nin bilimsel bulgular ışığında değerlendirdiğimiz haberlerinde son derece hatalı bir tutum sergilediği ortaya çıkmaktadır. Haberlerde yer verilen spekülasyon ve yorumların ortak özelliği, insanın maymunlardan evrimleşerek geldiğine körükörüne "inanan" ve her bulguyu bu inanç doğrultusunda değerlendiren kaynaklar tarafından üretilmiş olmalarıdır. Tamamen "subjektif" olan bu yargıları aktaran NTVMSNBC ise, bir medya kuruluşunun göstermesi gereken "objektiflikten" son derece uzak görünmektedir. Bu yanlış tutuma son vermesi için NTVMSNBC'ye hatırlatıyoruz:

NTVMSNBC, her ne kadar görmezlikten geliyor olsa da insanın kökeni konusunda bilim dünyasında bir değil iki görüş vardır. Birisi NTVMSNBC'nin her fırsatta körükörüne destek verdiği Darwinizm, diğeri yaratılış. Modern bilim yaratılışı doğrularken Darwinizm'i geçersiz kılmıştır. Canlılardaki kompleksliği açıklamada Darwinizm'in mekanizmaları (doğal seleksiyon-mutasyon) çürütülmüştür. Canlılardaki kompleks yapılar sadece bilinçli tasarım yani yaratılışla açıklanabilmektedir. İnsan da maymunlardan evrimleşerek değil, yaratılışla ortaya çıkmış bir canlıdır. Yüce Allah bir Kuran ayetinde bu yaratılışı şöyle bildirmektedir:

"Andolsun, insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık." (Hicr Suresi, 26)

Ama Evrimci kardeşler bunu bile yalanlayacaktır eminim

• quote:

Sayın EngineerInDefenceInd:

Geniş çerçeve..HIMM..Tek kaynak..ne diyim..aynen devam ediniz..

Bu arada..Sizin mesajınızın geri kalan kısmına verdiğim tanelerce cevap var tekrar ödnüp okuya bilirsiniz..

Benim için ilk GAZdır eğer siz öncesinde allah vardı derseniz ben de cevap veremeyeceğiniz (ya da anlaşılmaz hale getirerek kendinizi kurtarmaya çalışacağınız ) soruyu sorarım peki onu ne yarattı ...
    Relusion'un da belirttiği gibi..madde hep var olacaksa, hep vardı...Bugünkü evrenin oluşması için insansı bir zeka'ya gerek duymak ancak çözümleyemedği noktada kendini rahatlatmak için kaçış yolu olan "ben bilmem allah bilir" yaklaşımına meyletmek için aranan bir insanlaştırma çabasıdır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.