Şimdi Ara

insanmı dogaya , dogamı insana hakimdir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
174.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ispanyada kendi istekleri doğrultularında yağmur yağdırdıklarınıda biliomsnz acaba! yağmurun nası yağdığını bilioruz ve bunu yapmak zor deil... yakında rüzgarda yönü belirlenebilir bir kuveet olucak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kemall

Doğa nedir ki? Sonuçta her doğal olayı Allah'ın meydana getirdiğine inanmıyormuyuz...

Allah'a nasıl hakim olabileceksin... Sadece onun izin verdiği kadar hakimiyet kurabilirsin diye düşünüyorum...

Bu Yoruma %100 Katılıyorum
  • doğa Allah değildir doğa Allah tarafından bizim için ve tüketilmek için yaratılmış birşeydir. ayrıca insan artık bilim sayesinde doğacak bebeinin gözünün renginin ne olacağını bile belirleyebiliyor bu Allah'a hakimmi oluyoruz hayır bize verdiği aklı kullanıyoruz yapabilceğimizi yapıoruz ozmn ona bakarsanız Allah'ta bizi yarattı ozmn doğa Allah'amı hakim oluyor
  • bizimde münazaramız var ve aynı konuda ilkokullar arasında ben bişeyler buldum onu paylaşmak istiyorum:
    İNSAN DOĞAYA HAKİMDİR
    1.ÇERNOBİL:Bir kazada olsa doğaya büyük zararlar vermiş bir olaydır.Bu olaya doğa hiçbir tepki verememiştir.
    2.HİROŞİMA VE NAGAZAKİ:Amerika tarafından atılan atom bombaları Hiroşima ve Nagazaki illerine büyük zararlar vermiş,doğaya da büyük etkiler yapmıştır. Bu bölgelerde daha yeni ot bitmeye başlamıştır.Doğa bu olaya da karşı koyamadı.
    3.BARAJLAR:Ülkemizde birçok nehirde barajlar vardır.Sellere sebep olan nehirleri bir beton yığınıyla durdurabiliyoruz ve en iyi şekilde bu nehirlerin enerjisini kullanabiliyoruz
  • bence her ikiside birbirine eşit hakimlikte..

ama tek bir hakim var ki, onu hepimiz biliyoruz..
  • insan doğaya hakimdir diyenler bir de şöyle düşünsün...

insan ırkını yeryüzünden silsek ne değişir, hiç bişey! doğa kendi devinimi içerisinde dünya yok olana kadar var olmaya devam eder.

peki insandan ayrı düşündüğünüz(ki bence ayırmak çok mantıksız) doğa denen şeyi yer yüzünden silip atsanız insan ne olur, varlığını sürdürebilir mi?

bence sürdüremez!
  • yanlış ata oynamışsın birader.
    insan dediğin nedir ki?
    4.5 milyar yıllık bir devi,birkaç ağaçını kesip dağını ovasını yarınca hakim mi oldum sandın.?
    asit yağmuruyla,kuraklığıyla,virüsüyle,seliyle baş edebiliyor musun?
  • quote:

Doğa nedir ki? Sonuçta her doğal olayı Allah'ın meydana getirdiğine inanmıyormuyuz...

Allah'a nasıl hakim olabileceksin... Sadece onun izin verdiği kadar hakimiyet kurabilirsin diye düşünüyorum...

ama şuda varki allah herşeyi bizim için yarattığını söylüyor.yani bi açıdan da doğaya biz hakim oluyoruz
  • arkadaşlar madem insan doğaya hakim ölümler neden engellemio????

yağmur neden engellenio ancak önlem alınabilio

İNSAN DOĞANIN BİR PARÇASIDIR!!!!
  • quote:

kendi adına konuşsan daha iyi olcak sanki
  • [Deleted by Admins]
  • gÜNÜMÜZDE İNSAN DOĞAYA HAKİM OLABİLMEKTEDİR.
  • elbette insan doğanın hakimidir deprem sel vs. takdiri ilahidir dünyanın dengesini tek insan bozabilir
    diğer tüm canlı ve cansız varlıklar bu dengeyi korumak için yaratılmıştır
  • sanıldığı gibi insan doğaya hükmetmemektedir, hükmetmemelidir de. tartışılanın aksine aralarında bir SAVAŞ, hakimiyet yarışı değil, DAYANIŞMA olmalıdır ki 2 taraf da başta insanoğlu bundan yararlansın. insan doğaya hükmediyo diye yenilerini dikmeden ağaçları kesebiliceğini sanıyo, ama bilmiyo ki zaman gelicek soluyacağı oksijen vermicek ona doğa.
  • insan doğa ile barışık bir canlı olmadığından ortaya çıktığı günden beri ister istemez ona adepte olmak yerine bir savaşım içine girmiştir (kendine yaşam ortamları geliştiremediğinde yani diğer canlılar gibi yaşamak zorunda olduğunda, insanın dünya üzerinde yaşayabileceği alanlar çok kısıtlıdır bu yüzden devamlı hayatta kalabilmek ve neslini devam ettirebilmek için zekasını kullanarak kendine doğal olmayan yaşam ortamları geliştirmiş ve kendini; yarttığı bu etkiye karşı doğanın verdiği tepkiyle savaşır bulmuştur) . günümüzde gelinen noktada doğayı sınırlı denebilecek oranda kontrol edebilmiş veya ettiğini zannetmektedir (hayvanları evcilleştirip kullanmak, suları bentlerle kontrol edip faydalanmak vs. bu uzar gider). önceden tahmin edilebilen doğa olaylarında bile (atmosferik kökenli afetler) insanoğlu çoğu zaman çaresiz kalıyorken katastrofik boyuttaki depremler böyle birşeyi idda etmenin karşısına bir duvar gibi dikilmektedir.
    doğaya karşı çaresiz kaldığı durumlar dışında kontrol ettiğini sandığı her şeyde farkında veya değil sisteme zarar veren bu tür çoğalabilmek ve haytta kalabilmek için yaşadığı dünyada herşeyi tüketecek ya da diğer canlılar ve kendi tarfından kullanılmaz hale getirecektir.
    sonunda ne olacak insanlık doğaya hakim olduğunu sandığı anda onu kendisinin yaşayamayacağı bir yer haline getirmiş olduğunu fark edecek (yok edecek demiyorum "kendisinin yaşayamayacağı bir yer " diyorum) ama iş işten geçmiş olduğu için mevcut doğal düzene uygun olmayan bu yaratıklar tarihteki sahneden silinmiş olacaktır..4.5 milyar yılda kendini meydana getirmiş bu sistem ise kozmik zamanda daha birkaç saniye önce (2-3 milyon yıl) sahneye çıkmış bu yaratığın yaptığı tahribatı yine birkaç saniye içinde düzeltecek kendi düzenini oluşturacaktır. Sonuçta insanlığın haddini bilmeden başlattığı bu savaşın tek neticesi doğanın hakimiyeti olacaktır.

• bizde aynı konuyu işliyoz bizdede tartışma var yoksaİnsa diyim anlayan anlasın.doğa hakimdir bunu kanıtlamam lasım

• şartlarına uyduğun sürece istediğimiz eylemi yapabiliyoruz veya yapabilmeyi becerebildiğimiz.. biraz daha hakimiz gibi..
  • DOĞA İNSANIN NEFSİDİR
  • quote:

Orjinalden alıntı: saintbt

Allah bizim en üstün varlık olduumuzu buyurmuştur arkadaşlar aynı münazara bizede verildi ve ben insan doğaya hükmederi savunuyorum.. deprem diyosnuz ben de japonya diyorum biz doğayla başa çıkabilcek kadar zekiyiz onun vereceği zararlara karşı koyaiblcek kadar. biz doğayı yok edebiliriz hepsi bizim elimizde ayrıca deprem sel sadece türkiye ile sınırlı kalırsak tabikide bizi yener gelişmiş ülkeler önlemini alıo kardeşim.. ayrıca hidrojen bombasıyla doğayı yok edebiliriz.. bolu dağlarının altındaki geçitleri örnek veriblirz yanar dağların az az lav çıkartmasını sağlayıp patlamasını önlediimizi söleyebilriz. artık insanoğlu doğacak bebein ne renk gözlü olacağını bile kromozonlarla oynayarak belirleyebilio. doğa kendini yenileyemio yok olan tükenip gidio oysaki insan ölüo ve doğuyo ölüo ve tekrar doğuyo... neslimiz kıyamete kadar sürecek ama şimdiden dolu hayvan ve bitki nesli tükendi gitti..

depreme karşı dayanıklı binalar inşa edebilmek doğaya hakim olmak mı? asıl doğaya hakim olmak, depremlerin olmasına engel olmaktır ki böyle bir şey yok. güney amerikayı yıkıp geçen tornadoları engelleyebiliyormuyuz? sadece evlerin altlarında sığınaklar oluşturup tornado oluştuğunda oralara sığınmıyorlar mı? bu mu doğaya hakim olmak? dağların altlarına tüneller kazmak doğaya hakim olmak mı? kromozomlarla oynayıp saç ve göz renklerini belirlemek doğaya hakim olmak mı? bunlar sadece bir takım müdahaleler. müdahaleler de her zaman istenen sonucu vermez ve hakim olmak demek değildir.

bir çok nesli tükenen hayvan ve bitkini arkasındaki failin insan olduğu malum. peki ekolojik dengeleri bozup bazı hayvan ve bitki türlerinin zarar görmesine sebep olmak doğaya hakim olmakla eş anlamlı mı diyorsunuz? bozmanın adı ne zaman hakim olmak oldu

o zaman ozonu deldiğimiz için de doğaya hakim mi olmuş oluyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 2 Ocak 2007; 1:23:20 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.