Şimdi Ara

Insanoğlu birgün varoluşu deneyleyebilirse?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Tormentor03

Konunun kapanmasını talep ediyorum. Kavgaya fazlasıyla müsaait bir konu.

2 üstte "Tartışabilmek ve fikir paylaşımı seviye gerektirir" demiştim.
    Eğer bunu görebilen dostlarımız cevap yazarsa kavga falan olmayacaktır. Olmamalıdır.
    Hepimiz olgun insanlarız. Fikirlerimizi paylaşmak, birşeyi kurgulayarak en doğruya ulaşabilmek bizim için kavga değil, ilerleme unsuru olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ares

seniki bi bakış açısı deilki bazı seyleri soylemeye cesaretin yok konuya "mesela" ile başlamıssın sonraki yazılarında zaten belli etmeye ramak kalmıs hala "ya olsa" demişssin bu insanların bilimle yada allogaritmayla ölcebilecekler i bi olgu deil oyuzden zorlamay gerek yok

Anlamamakta direteceksiniz değilmi?
    Birgün insanoğlu bilimde o kadar ileri gidecekki bir Tanrı'nın varlığını sorgular hale gelecek. Çünkü varoluşu deneyleyebilecek, bilimsel olgulara dayandırabilecek ve neticesinde ispatlayabilecek! (SENARYO)
    Belki böyle birşey asla olmayacak. Ama diyelimki oldu, sonrasında neler olur diyorum..?
  • son 100 yıllık süreçte bilimin kat ettiği yola bakarsak ve tıp dünyasının gündeminde erkeğe ihtiyaç duymaksızın kadınların tek başına üreyebilmesinin olanaklı hale getirilmeye çalışıldığını hesaba katarsak, ileriki zamanlarda bilimin hangi aşamaya geleceği aşikar

belki bu tip uygulamalar bir yaratıcının varlığıyla çelişmeyebilir ama yine de , din ya da tanrıyla arasında sıkı bağlar olmayan insanları inançsız kılabilir
  • İnsan dışındaki diğer canlıların evrim gibi bir süreçte oluşmuş olabileceğine inanabilirim ama insanların bu sürece dahil olup olmadığı hakkında şüphem var.Bu şüphemse şurdan kaynaklanıyo;

Bakara Sûresinin 36.Ayetinde
    Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, “Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır” dedik.

Bu ayette anlaşıldığı üzere, Hz.Adem'in cennetten kovuluşundan bahsediliyo.Şimdi bu ayete bakıldığında ilk insanın cennette yaratılıp daha sonra dünyaya gönderildiği ortaya çıkıyo ama bi başka ayette de şöyle deniliyo;

Nûh Sûresinin 17.Ayetinde
    ‘Allah, sizi (babanız Adem’i) yerden (bitki bitirir gibi) bitirdi (yarattı.)’

Bu ayette de tıpkı evrim teorisinde olduğu gibi bi oluşum söz konusu,tek fark evrimde ilk hücre oluştu derken,burda ilk insanın oluşumundan bahsedilmiş.Bu iki ayet beni şüpheye sürüklüyo,bu ayetler nasıl yorumlamak gerek orda tıkanıyorum işte,bu yüzden evrim teorisine şüpheli yaklaşıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: FraGiLe ShoT

Anlamamakta direteceksiniz değilmi?
    Birgün insanoğlu bilimde o kadar ileri gidecekki bir Tanrı'nın varlığını sorgular hale gelecek. Çünkü varoluşu deneyleyebilecek, bilimsel olgulara dayandırabilecek ve neticesinde ispatlayabilecek! (SENARYO)
    Belki böyle birşey asla olmayacak. Ama diyelimki oldu, sonrasında neler olur diyorum..?

ya O'nun git dediği yere kadar gidebildikten sonra bole bi senryoyla aklımızı bulandırmanın bi gereği yok artı zaten sorgulanıyor ateistler teistler varsa bu olgu zaten sorgulanıyor demektir

ha illada ole bi olay olursada bırakt onuda oazamn düşünürüz "Yürekten İnanmaya devam"

• Kardeş istersen muhal bir konudan yola çıkarak olabilecekleri tartışmaya kalkmasak daha iyi olur bu tutumun kendisi zaten Bilime aykırı.Anca fantezi üretip birbirimizi üzeriz boşver en iyisi kapansın konu...Saygılar
  • Bu mesajınla kendi açtığın konunu kendin saptırmış oldun..yani amacın anlaşıldı..temel olarak senin takıldığın kelime ""İSPAT"";fakat ispat şüphe varsa gündeme gelir..şüphenin olmadığı yerde ispattan bahsedilemez...sen şüpheyi kendin oluşturup sözde ispat arıyorsun..konuyu olumsuz limitlere çekerek zehirli fikirler üretiyorsun..dedimya islam komünizm gibi değildir..herkesin herşeyi eşit değildir..herkes herşeyi aynı ölçüde BİLECEK aynı ölçüde uygulayacak aynı ölçüde kazanacak diye kısıtlamalar yoktur..hem neden sorgulama ihtiyacı duyuyorsunki fikirlerinde samimi isen ve fikirlerini yürekten hissediyorsan niye diğer insanların onaylamalarını bekliyorsun?sence de garip değil mi?
    quote:

Arkadaşlar, üzülerek 1-2 arkadaş dışında bahsettiğim bakış açısıyla bakılamadığını görüyorum.
    Herkes olayı müslümanlık açısından alıyor. Ben ilahi bir yaratıcının varlığına olan ihtiyaç ve bazı konuların buna dayandırılmasından bahsediyorum.
    Islam düşüncesini zaten biliyorum. Olaya daha makro yaklaşalım. Yani eğer doğanın herşeyi baştan yarattığını bilimsel olarak ispatlarsak ve bir noktada atomunda ötesine geçip quantum yoluyla birşeyleri kanıtlayabilirsek sizce hala bir Tanrı varlığına inanacakmı insanlar?

Yada doğa herşeyi var ettiği için doğayı Tanrı olarak görüp doğa kanunlarınıda bir anlamda dinleştirecekler mi?
    Bu doğrultuda BİLİMSEL ve İSPATLANABİLEN bir din oluşumu mu olacak?

Bunların hepsi senaryo. Yani gerçekleşecek diye birşey yok. ŞİMDİLİK yanlnızca birer kurmaca. Ona göre fikir paylaşımında bulunalım!

• niye yazdıgım silindi _?

bir daha yazıyorum

bebe evde canın sıkıldı ise az once yazdıgımı et

buraya saçma şeyler yazma
  • böyle düşüncelerin sonu şirke kadar gider
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_deniz

Kardeş istersen muhal bir konudan yola çıkarak olabilecekleri tartışmaya kalkmasak daha iyi olur bu tutumun kendisi zaten Bilime aykırı.Anca fantezi üretip birbirimizi üzeriz boşver en iyisi kapansın konu...Saygılar

iyide dostum.. bilim dediğimiz kavram böyle ilerler.
    tamam konumuz çok bilimsel değil, bilim sadece bir faktör.
    Ama genel olarak bilim olgusunda önce kurgular, senaryolar yaratılır ve sonra ACABA denir..! Zaten ilerleme böyle olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: selam___

niye yazdıgım silindi _?

bir daha yazıyorum

bebe evde canın sıkıldı ise az once yazdıgımı et

buraya saçma şeyler yazma

PM'den küfür ve tehdit etmeyi bırak bu bir.
    Şikayet edildin ve yönetici arkadaşlar değerlendirip silme kararı aldılar ve sildiler.
    Ateist değilim. Olsam bile bu seni bağlamaz. Herkes senin gibi inanmak zorunda değil.
    Bu yüzden biraz daha olgun davran olur mu? Bu ülkede kimse kimsenin din bekçisi değildir aklından çıkarma.
    Ayrıca Islam hoşgörü dinidir. Kendi gibi inanmayana en saygılı dindir.
    Bu yüzden seviyeyi bozma olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

İnsan dışındaki diğer canlıların evrim gibi bir süreçte oluşmuş olabileceğine inanabilirim ama insanların bu sürece dahil olup olmadığı hakkında şüphem var.Bu şüphemse şurdan kaynaklanıyo;

Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, “Birbirinize düşman olarak inin. Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır” dedik.

Bu ayette anlaşıldığı üzere, Hz.Adem'in cennetten kovuluşundan bahsediliyo.Şimdi bu ayete bakıldığında ilk insanın cennette yaratılıp daha sonra dünyaya gönderildiği ortaya çıkıyo ama bi başka ayette de şöyle deniliyo;

Bu ayette de tıpkı evrim teorisinde olduğu gibi bi oluşum söz konusu,tek fark evrimde ilk hücre oluştu derken,burda ilk insanın oluşumundan bahsedilmiş.Bu iki ayet beni şüpheye sürüklüyo,bu ayetler nasıl yorumlamak gerek orda tıkanıyorum işte,bu yüzden evrim teorisine şüpheli yaklaşıyorum.

Şimdi benim de kafam karıştı, belki Cennet diye bahsettiği bir mekandır, veya anlamdır.

Cennet illa alanı belli bir arazi veya yer mi, dünya üzerinde de cennet olamaz mı? Önemli olan manası

• herkes kendi kafasına göre bir şeyler yazmış çoğunluk biz nasıl böyle mükemmeliz evrende bir yaratıcı varki evren bu şekilde dengeli vs yaratılmış yok kar taneleri birbirine benzemiyormuş bunları aklımız almazmış vs vs bir dolu şey.peki bir şeyleri bilmememiz yani mesela evrenin nasıl oluştuğunu bilmememiz tanrının varlığına nasıl kanıt olabiliyor.geçmişte de insanlar güneşi bilmezlerdi ve ona yaratıcı yakıştırmasını yaparlardı.insanların çözemediği her şeye tanrı kavramını yapıştırması en çokta kendi inandıkları tanrı ve dine zarar veriyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

İnsan dışındaki diğer canlıların evrim gibi bir süreçte oluşmuş olabileceğine inanabilirim ama insanların bu sürece dahil olup olmadığı hakkında şüphem var.Bu şüphemse şurdan kaynaklanıyo;

Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları içinde bulundukları konumdan çıkardı. Bunun üzerine biz de, “Birbirinize düşman olarak inin. ” dedik.

Şimdi benim de kafam karıştı, belki Cennet diye bahsettiği bir mekandır, veya anlamdır.

Cennet illa alanı belli bir arazi veya yer mi, dünya üzerinde de cennet olamaz mı? Önemli olan manası

Burda bahsedilen yerin dünya üzerinde bir yer olduğunu sanmıyorum "Sizin için yeryüzünde belli bir süre barınak ve yararlanma vardır" cümlesi yeryüzü ve cennetin ayrı yerler olduğunu belirtiyo zaten.

• quote:

Insanoğlu eğer birgün evrenin yada içinde yaşadığımız en genel sistemin varoluşunun temelini fizik yasaları yada tamamen deneylenebilir olgularla ortaya çıkarırsa sizce bu insanların dini inançlarını ne oranda etkileyecektir?
    Bugün mevcut olan "böyle bir düzenin yaratıcısı doğaüstü bir varlık olmalı" söylevi o zaman geçerliliğini kaybedecek; bu durumda dini inançlarda bir takım dalgalanmalar yaşanacaktır.
    Sizce böyle bir durumda neler olur?

Arkadaşlar, lütfen seviyeli bir tartışma yapalım. Objektif bakmaya çalışalım. Müslüman olarak değilde ilahi bir dine mensup biri olarak yorumlarımızı yapalım. Çünkü eğer müslüman, hristiyan veya musevi diye olayı ayırırsak konu çok başka yerlere gider ve dağılır.
    Saygılar.

daha öncekilerde olduğu gibi, "o zaten kitabımızda yazıyordu" denilecektir... bi şey olmaz, bulunurda...

• İnsanoğlu Varoluşunu Kanıtladığı Varsayalım Eğer Böyle Birşey Olursa Mutlaka Sorular Devam Edecektir Sanmıyorum ki İnsanoğlu Varoluşunu Kanıtladığı Anda Herşey Çözümlensin...Ve Dini İnançlar Azalabilir.Belkide Böyle Birşey Olduğunda Kıyamet Kopabilir
  • imzandan bellli ne oldugu sen hür yşamaya devam et.
  • quote:

imzandan bellli ne oldugu sen hür yşamaya devam et.

????? istiklal marşından haberin mi yok senin?
  • quote:

imzandan bellli ne oldugu sen hür yşamaya devam et.

baba boşver sen yaa..
    bak takılmana
  • FraGiLe ShoT

sizi anladım boşuna kendinizi yormayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 26 Nisan 2007; 0:32:01 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.