Şimdi Ara

Insignia Cosma 1.6 AT CDTI & Superb Prestige 1.6 TDI DSG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Insignia'yı 1 günlüğüne bayiden alıp test edebiliyorsunuz. Test etmenizde fayda var.
    Bu arada 2-3 yıl içinde satacağım demişsiniz, ama Insignia düşünmüşsünüz. Bu sebeple piyasası Insignia ile aynı olan 508'e de bakın derim.
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    superb sadece 3 cm uzun insigniadan :)
    hatta şimdi baktım makyajlı kasa 2 cm kısa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uk79 -- 28 Ekim 2015; 18:08:58 >
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Valla şuydu buydu derken buraya kadar çıktım biliyorsun araba alma işini. İnşallah şu bakım kasko kampanyasının aralığa kadar devam edeceğini söyledikleri anda göndereceğim kaparo. Seçim sonrasıda önemli. Hakkımızda hayırlısı.

Bende ilk başta luxury taraftarıydım. İmperial dış, taba iç mekanlı bir luxury e vurulmuştum. Ama şöylede bir durum var, sport, m ve 40. yıl araçların koltuklarında beşik ayarı ve baldır desteği var. Benimde bacağım hafiften sakat. O koltuğun beşik ayarıyla baldır desteği çok işime geliyor. Boyda var, sırf koltuktan ve oturma pozisyonundan vazgeçemediğim için c200 siparişimi üretime girmeden iptal ettim geçen ay.
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    C serisi hem de dizel komple rezillik iptal etmekle iyi yapmışsın. Senin isteklerini daha iyi karşılıyorsa sportline da güzel. Şimdiden hayırlı olsun seçim sonrasını beklemek doğru karar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bekleyip göreceğiz hep birlikte.
  • insignia kesinlikle daha iyi bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

2.el de kâr zarar meselesine bakarsak superb daha az zarar ettirir bence.

Cunku insignia 2008 den beri piyasada yuzu nispeten eskidi ve 2017 de kasasi degisecek. Buda 2.el fiyatini biraz dusurecektir yada ragbet edilmeyebilir.

Superb daha yeni piyasaya cikti uzun surede piyasada kAlacaktir. Ancak tek problem dsg faktoru. Siperb yerine passat alirsaniz daha az zarar edersiniz diye dusunuyorum. Madem ki 2 3 yil sonra satacaksiniz fazla donanima girmeyebilirsiniz.

kasa degistirecek de yenisi eskisinden iyi olacakmi bakalim.ornegin kia sportage da yenisi gelecek ama ben yenisini hic begenmedim. beklemekde bir risk eskisini aratan cok model var piyasada.

• passat donanım fakiri ama ben olsam ve 2 sene içinde satacak olsam maalesef gider passat alırdım.değer kaybı daha az olacak.ama benim gönlüm bol,uzun sürede satılsın umrumda değil dersen superb.insignia kasa değişecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

2.el de kâr zarar meselesine bakarsak superb daha az zarar ettirir bence.

Cunku insignia 2008 den beri piyasada yuzu nispeten eskidi ve 2017 de kasasi degisecek. Buda 2.el fiyatini biraz dusurecektir yada ragbet edilmeyebilir.

Superb daha yeni piyasaya cikti uzun surede piyasada kAlacaktir. Ancak tek problem dsg faktoru. Siperb yerine passat alirsaniz daha az zarar edersiniz diye dusunuyorum. Madem ki 2 3 yil sonra satacaksiniz fazla donanima girmeyebilirsiniz.

kasa degistirecek de yenisi eskisinden iyi olacakmi bakalim.ornegin kia sportage da yenisi gelecek ama ben yenisini hic begenmedim. beklemekde bir risk eskisini aratan cok model var piyasada.

O zaman aklimizda astra k ve j ler birer kistas olsun. Eger ki astra k lar j leri aratirsa muhtemelen yeni insignia larda simdikileri aratir diyebiliriz. Cunku astra j ve gubcel insignia ayni tasarim dilindeler. Muhtemelen yeni insignia larda astra k ike ayni konseptte olur.

• SuperB fotoğraflarda çok hoş dururken gerçekte Passat kadar bile duruş sergileyemiyor. Insignia hem fotolarda hem gerçekte çok güzel duruyor. Ayrıca motoru bence insignianın daha iyi. Sorunsuz otomatik viteside var. İnsignia tavsiye ederim hocam. Ayrıca insignia ve superb nin boyutları birbirine çok yakın. Konuda birisi superB nin cüssesinden bahsetmiş. İnsignia cüsse konusunda çok yakın superB ye.4830 insignia 4861 superb hocam.
  • Bence 2. El alın. Çok daha uygun bulunabiliyor.

• fıyat performans ve donanım olarak insignia daha iyi bir araç 18 inçlik geniş taban lastikleriyle harika duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Bana kalırsa iki araçta size uygun değil çünkü 1-2 yıl sonra satmak istediğinizde zarar ettirir.

Sıfır araç alırken opsiyonlar için ödenen ekstra paralar ikinci elde satarken değerini yitirir, sadece aynı fiyata olan opsiyonsuzlardan daha çok cazibesi olur.

Bana kalırsa full bir insignia, superb alan kişinin birinci önceliği uzun yıllar sorunsuzca binebilmek olmalı.

Sıfırken 120-130 liraya superb, insignia satılıyor çünkü cazibesi sıfır olması. 2 yıl sonra ikinci ele düştüğünde 2 yaşında superb ve insignia'ya kolay kolay kimse 100 lira para vermez diye düşünüyorum.

İkinci el almak en mantıklısı, olmadı sıfır ama değerini koruyacak bir araç alınmalı. Makyajsız (elde kalan) a serisi, audi a3 sedan hatta passat olabilir. Çünkü bu araçların bir cazibesi olduğu için ikinci elde de değerlerini koruyacaklardır. 2 yıldan fazla kullanmayacağınıza göre dsg faktörüde sizin için önemli değil.

Benim 3 tavsiyem var,

Yılda kaç kilometre yapıyorsunuz bilmiyorum ama 125 liraya 10-15 bin km'de yeterince dolu 3.20 i ed alsanız, hem 2 sene doyasıya kullanırsınız hemde zarar etmeden satarsınız.

Diğer tavsiyem ise yine düşük kilometreli c180 avangarde veya fascination olur.

Eğer mercedes bayilerinin elinde varsa makyajsız a serisi bakabilirsiniz dizel otomatik. Hem nispeten iyi fiyata almış olursunuz hemde çok ince makyaj yediği için ikinci elde zarar etmeden satarsınız.

İlla insignia yada superb olacaksa ben superb alın derim. Çünkü insignia çok eskidi. Yakında yenilenecek.

Öncelikle zaman ayırıp değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
    Insignia'nın aklımı çelme sebebi , gerçekten çok iyi bir fiyat almış olmam, liste fiyatına bakacak olursak üstündeki paketlerden sadece birine ücret ödemiş olacağım, diğerleri hediye gibi bir şey olacak.

Aslında gönlümde yatan Mercedes CLA serisi, gerçi uygun fiyatlı C serileri de var ama bakım masrafları gözümü çok korkutuyor.

• Dsg patlak o yuzden insignia alirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Insignia'yı 1 günlüğüne bayiden alıp test edebiliyorsunuz. Test etmenizde fayda var.
    Bu arada 2-3 yıl içinde satacağım demişsiniz, ama Insignia düşünmüşsünüz. Bu sebeple piyasası Insignia ile aynı olan 508'e de bakın derim.

Merhaba,
    Aracı kısa süreliğine test ettim, 9 Kasım için de kayıt yaptırdım.

508 demişsiniz fakat şöyle bir durum var, yanılıyor da olabilirim tabi.

508 ACCESS 1.6 BlueHDI 120 HP EAT6 Tam Otomatik S&S araç liste fiyatı 107.500 TL gözüküyor, 2000 TL de navigasyon, en iyi ihtimalle 100.000 TL'ye aldığımızı varsayalım. Sahibinden'de iki ilan var, araç 80.000 TL civarı. Yani daha yıl dolmadan 20.000 TL zarar etmiş. Yanılıyor muyum?
    http://www.sahibinden.com/peugeot-508-1.6-bluehdi?sorting=price_desc&a5=2015-2015

Keza VW Passat'ta da benzer bir durum var. Geçen sene liste fiyatı 117.000 küsür , 3500 TL'de sunroof. Hadi iyi bir indirim aldık diyelim, 115'e aldık arabayı, şu anki satış fiyatı 105-108 arası. Yine 8-10 bin TL arası zarar, yani hiçbir aracı aldığımız fiyata satma gibi bir durum yok.

http://www.dod.com.tr/VehicleDetail/Volkswagen/PASSAT/525538

• quote:

Orijinalden alıntı: Not Afraid

SuperB fotoğraflarda çok hoş dururken gerçekte Passat kadar bile duruş sergileyemiyor. Insignia hem fotolarda hem gerçekte çok güzel duruyor. Ayrıca motoru bence insignianın daha iyi. Sorunsuz otomatik viteside var. İnsignia tavsiye ederim hocam. Ayrıca insignia ve superb nin boyutları birbirine çok yakın. Konuda birisi superB nin cüssesinden bahsetmiş. İnsignia cüsse konusunda çok yakın superB ye.4830 insignia 4861 superb hocam.

Skoda'da bir türlü içime sinmeyen bir şeyler var. 120-130 Bin TL'lik bir araç gibi gelmedi bana. Ses sistemi haricinde hiçbir şey tam anlamıyla tatmin etmedi. Ancak Insignia tam tersi, ses sistemi hariç (ki Bose müzik sistemi olmasına rağmen) diğer tüm özellikleri beni cezbetti.
    Üstelik alacağım araç nerdeyse Cosmo+Sunroof ile aynı fiyata denk gelecek. (Liste fiyatı olarak)

• quote:

Orijinalden alıntı: ah güzel istanbul

Dsg patlak o yuzden insignia alirdim

Vallahi DSG patlak çatlak o ayrı, ancak dizel 1.6 otomatik seçeneği ve fiyatının D sınıfı araçlar içinde en makul düzeyde olması sebebiyle Insignia'nın gerçekten çok satmaya başladığı kesin. Eskiden ayda 1 Insignia satan bayiler günde 1 adet satmaya başlamış.
  • Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    Çok doğru ancak bir türlü içime sinen araç bulamadım. Sonuçta 1 - 2 sene sonra satacak olsam da bu süre içinde kullanacağım için pişman olmak istemiyorum.
  • Iki secenek de binmek icin guzel secenekler. Ama Marmaratic in dedigi gibi maksat zarar etmemekse o erdigi secenekler guzel. 1 2 yasinda bir premium daha mantikli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Iki secenek de binmek icin guzel secenekler. Ama Marmaratic in dedigi gibi maksat zarar etmemekse o erdigi secenekler guzel. 1 2 yasinda bir premium daha mantikli.

Orada da şöyle bir handikap var. C serisi için konuşuyorum aracın yıllık bakım ücreti 2. yıl için 855 €. Keza BMW'de de 1000 küsür TL. Yani iki sene kullansam kasko ve bakıma vereceğim para diğer bir araca göre en az 3.000 - 4.000 TL fazla olacak Üstelik araçlar garantiden de çıkacağı için hep bir kuşku olacak acaba bir yerinde sorun çıkar mı diye..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.