Şimdi Ara

Intel 10nm'yi komple rafa kaldırdı: 2022'ye dek 14nm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel 10nm'yi komple rafa kaldırdı: 2022'ye dek 14nm!

Herkese benden ryzen.

• Sonuna kadar hakkettiler ne halleri varsa görsünler 1. nesilden 7. nesile kadar ıpc artışı olsada 4/8 işlemci sattılar 6/12 konuşulmadı bile.. Fahiş fahiş fiyatlarla insanları sövüşleyip 3. nesilden itibaren işlemcilerinin soğutucu plakasının altına diş macunundan daha iyi olmayan thermal macun sürüp ısınmasını ve oc olmamasını sağlamaya çalıştılar ne halleri varsa görsünler.
    İşlemci bölümüne giriyorum amd ile ilgili haberler: zen3 bitti, ipc artıyor, hız artıyor, satışlar patladı, her 4 işlemciden 3'ü amd falan fıstık. intel haberlerine bakıyorum: satışlar düşüyor, sunucu satışları amdye kayıyor, 10nm patladı, büyük fiyat indirimi geliyor, 2022de her şey çok iyi olacak falan filan. kardeşim hani intelin elinde önümüzdeki 200 yılın teknolojisi hazırdı ryzen'in piyasaya çıkması öncesi 3 yorumdan 2si bu şekildeydi. intel tek hamleyle amd'yi bitirecekti. intel çok büyük firmaydı. kasasında ne teknojiler hazırdı da amdyi bekliyordu. intel gibi dev firmalar hata yapmaz her şeyi bilir görürdü. 200 milyar dolarlık intel hata mı yapardı. nerede kardeşim bu teknoloji? oturduğun koltuktan kahvedeki okeye 4. mahmut emmi gibi herşeye komplo teorisi kasmak her türlü gerçeği ve büyük oyunu anında görmek kolay. gerçeklerle yüzleşince neredeyse tamamı patlayıveriyor o büyük resimlerin. intelin patladığı gibi.
    https://www.hardwareluxx.de/index.php/news/hardware/prozessoren/51128-insider-geruechte-intel-streicht-10-nm-plaene-fuer-den-desktop-komplett.html

10. Nesil Comet Lake'den sonra 11. Nesil Rocket Lake yine 14nm++++ olarak gelecek 12. nesilde 7nm'e inecek, 12. nesilde bir daha soket değişecek yani 10. nesil için gerekli olan Z490 ile 12. nesil kullanılmayacak.

Özetle;

10. ve 11. Nesil 14nm; Z490, Z590 (2020-2021) Coffee Lake ile aynı IPC'ye sahip olacaklar.

12. Nesil 7nm; Z690 (2022) Mimari değişecek fakat o zaman piyasda Zen 4(5000) olacak.
    nm muhabbetini geçtim zaten beklentim yoktu.notebooklarda denerler ağa 4 ghz masaüstü nasıl satacaz diye çıkarmazlar okey ama mimari de değişmiyor.14++++++++++ nm öcü değil işte 5 ghz alıyorsunuz ama bu core mimarisi ile nasıl çekirdek arttıracak bu adamlar?10/20 yaparsın daha önce de yaptın ama daha öteye giderim dersen dana gözü gibi zar alanı olur 400w TDP olur hani abartı ya da şaka dalga geçme amaçlı yazmıyorum bu mimari ile olacak iş değil amd gibi 16/32 falan yapmaları.yaparlar da alamazsınız 10 bin dolara falan satarlar biz istiyoruz ki oyuncular olarak pek 3500 4000 lirayı geçme ki bu bile lüks adam 1300 veriyor 3600 alıyor yardırıyor kim verir 4 bin lira ama hadi sana olsun.amd'nin avantajı bu mimari ile bas bas çekirdekleri ama çok maliyetli olmuyor bugün 3600 3 bin lira 3700x 4 bin lira olsa ryzen2'den falan bahsetmiyordur.cpu tasarlamak araba tasarlamak gibi değildir güzel olsun şurası böyle olsun diyemezsin bu işin yer çekimi gibi kanunları var TDP'yi ayarlayacaksın transistör sayısı cart curt tek çekirdek çok çekirdek üzerine uçuk maliyetli olmayacak.amd'nin yaptığı daha doğrusu Jim Keller baba'ya yaptırdı ryzen mimarisi gerçekten şapka çıkarılacak bir icattır.Jim Keller şimdi intel'de ve dua edin intel'in bu kurumsal zihniyetini bozup bunu yapacağız diye bir mimari yapsın yoksa nm falan fasa fisodur 9900k'yı 2 bin yapsa amd bu kadar satamaz kimse de 14+++++++++++ nm demez.adamlar hala pentium 3 mimarisi kullanıyorlar biliyorsunuz di mi?
  • Sonuna kadar hakkettiler ne halleri varsa görsünler 1. nesilden 7. nesile kadar ıpc artışı olsada 4/8 işlemci sattılar 6/12 konuşulmadı bile.. Fahiş fahiş fiyatlarla insanları sövüşleyip 3. nesilden itibaren işlemcilerinin soğutucu plakasının altına diş macunundan daha iyi olmayan thermal macun sürüp ısınmasını ve oc olmamasını sağlamaya çalıştılar ne halleri varsa görsünler.
  • Yeterince cukkaladılar parayı aynı işlemciyi ısıtıp ısıtıp önümüze koydular vur amd acıma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hardwareluxx
    Insider-Gerüchte: Intel streicht 10-nm-Pläne für den Desktop komplett - Hardwareluxx
    https://www.hardwareluxx.de/index.php/news/hardware/prozessoren/51128-insider-geruechte-intel-streicht-10-nm-plaene-fuer-den-desktop-komplett.html

10. Nesil Comet Lake'den sonra 11. Nesil Rocket Lake yine 14nm++++ olarak gelecek 12. nesilde 7nm'e inecek, 12. nesilde bir daha soket değişecek yani 10. nesil için gerekli olan Z490 ile 12. nesil kullanılmayacak.

Özetle;

10. ve 11. Nesil 14nm; Z490, Z590 (2020-2021) Coffee Lake ile aynı IPC'ye sahip olacaklar.

12. Nesil 7nm; Z690 (2022) Mimari değişecek fakat o zaman piyasda Zen 4(5000) olacak.

• İşlemci bölümüne giriyorum amd ile ilgili haberler: zen3 bitti, ipc artıyor, hız artıyor, satışlar patladı, her 4 işlemciden 3'ü amd falan fıstık. intel haberlerine bakıyorum: satışlar düşüyor, sunucu satışları amdye kayıyor, 10nm patladı, büyük fiyat indirimi geliyor, 2022de her şey çok iyi olacak falan filan. kardeşim hani intelin elinde önümüzdeki 200 yılın teknolojisi hazırdı ryzen'in piyasaya çıkması öncesi 3 yorumdan 2si bu şekildeydi. intel tek hamleyle amd'yi bitirecekti. intel çok büyük firmaydı. kasasında ne teknojiler hazırdı da amdyi bekliyordu. intel gibi dev firmalar hata yapmaz her şeyi bilir görürdü. 200 milyar dolarlık intel hata mı yapardı. nerede kardeşim bu teknoloji? oturduğun koltuktan kahvedeki okeye 4. mahmut emmi gibi herşeye komplo teorisi kasmak her türlü gerçeği ve büyük oyunu anında görmek kolay. gerçeklerle yüzleşince neredeyse tamamı patlayıveriyor o büyük resimlerin. intelin patladığı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex5 -- 14 Ekim 2019; 19:54:24 >

• nm muhabbetini geçtim zaten beklentim yoktu.notebooklarda denerler ağa 4 ghz masaüstü nasıl satacaz diye çıkarmazlar okey ama mimari de değişmiyor.14++++++++++ nm öcü değil işte 5 ghz alıyorsunuz ama bu core mimarisi ile nasıl çekirdek arttıracak bu adamlar?10/20 yaparsın daha önce de yaptın ama daha öteye giderim dersen dana gözü gibi zar alanı olur 400w TDP olur hani abartı ya da şaka dalga geçme amaçlı yazmıyorum bu mimari ile olacak iş değil amd gibi 16/32 falan yapmaları.yaparlar da alamazsınız 10 bin dolara falan satarlar biz istiyoruz ki oyuncular olarak pek 3500 4000 lirayı geçme ki bu bile lüks adam 1300 veriyor 3600 alıyor yardırıyor kim verir 4 bin lira ama hadi sana olsun.amd'nin avantajı bu mimari ile bas bas çekirdekleri ama çok maliyetli olmuyor bugün 3600 3 bin lira 3700x 4 bin lira olsa ryzen2'den falan bahsetmiyordur.cpu tasarlamak araba tasarlamak gibi değildir güzel olsun şurası böyle olsun diyemezsin bu işin yer çekimi gibi kanunları var TDP'yi ayarlayacaksın transistör sayısı cart curt tek çekirdek çok çekirdek üzerine uçuk maliyetli olmayacak.amd'nin yaptığı daha doğrusu Jim Keller baba'ya yaptırdı ryzen mimarisi gerçekten şapka çıkarılacak bir icattır.Jim Keller şimdi intel'de ve dua edin intel'in bu kurumsal zihniyetini bozup bunu yapacağız diye bir mimari yapsın yoksa nm falan fasa fisodur 9900k'yı 2 bin yapsa amd bu kadar satamaz kimse de 14+++++++++++ nm demez.adamlar hala pentium 3 mimarisi kullanıyorlar biliyorsunuz di mi?

• 14nm+++××++++++××÷%//=/$€$=×+++++++

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İntelci arkadaşları çağırın, xeon getirsinler, başka türlü keyfi çıkmıyor.

• Ahlak yoksunu firmaların en başında geliyor umarım beter olur. 2017 de insanlara hiç utanmadan 2/4 4/4 işlemcileri sattılar o işlemcilerin hepsi şuan oyunlarda çöp oldu. Halbuki aynı yıl 1600 alan adam hala çatır çatır dropsuz oynamaya devam ediyor.

Ryzen gelene kadar gıdım gıdım %5-10 farkla nesil değiştirdiler..

Keşke batsa böyle bir şirket ama tabi mümkün değil malesef, en azından umarım satışları çok düşer...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber gerçek ise intel bitmiştir. Daha 3900x için rakip olamadılar. Bunun 3950x modeli var daha 4000 serisi var... Allahtan AMD durumu toparladı. Yoksa biz 2027 yılına kadar yani ps6 çıkana kadar hala 4/8 intel işlemcilerin kölesi olurduk

• Intel'den tekzip yazısı geldi. 14nm'yi 2022'ye dek değil, 2021'e dek kullanacaklarmış. Olası sebep olduğumuz yanlış anlaşılmalara özür dileriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Xeon diye birşey var kardeşim amma sığ kafalısiniz.
    Bende x5675 var 6/12 gayette performanslı

• Vay be inteli bitireni mi arasın, ısıtıp ısıtıp onumuze koyanımı ararsın. Herşeyin desktop pc olduğunu sananlar varya burda ona şaşırıyorum. Cok yazık

Biraz araştırsanız esasında endüstriyel ürünlerin hepsinde intel kullanılıyor. O yuzden mi her yıl yeni teknoloji sunuyorlar bu adamlar bize?
    Her yıl farklı model cıkarıyorlar hepsi ısıtıp ısıtıp onumuze koydukları icin değilmi? Yapmayın arkadaşlar.
    Bu ürünlerin fiyatlarını hitap ettiği nerde ne amaçlı kullanıldığını biliyormusunuz? Bu ürünlerin fiyatlarından haberiniz varmı acaba?
    O yüzdenmi;
    Oracle exadata makinalarında intel işlemci kullanıyor
    Emc, Hp, Netapp, Ibm gibi dünya devi storage üreticileri intel işlemci kullanıyor
    Firewall (Fortigate, Palo Alto, Checkpoint) üreticiler yazılımlarını intel işlemciye göre yapıp bizim önümüze sunuyorlar

Not: İntel fanı değilim ama biraz araştırma yapın lütfen...
  • progrock kullanıcısına yanıt
    boş yapma biz oyuncuyuz kurumsal müşteri değil.16 jant aracımıza hesaplı güzel lastik almak istiyoruz.good year dandikse bize olmuyorsa bu markanın kamyon yarışlarındaki bir numara laslik olması bizi bağlamaz anlatabiliyor muyum?
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    bos yapan sensin. ben ne demişim nerenle anlıyorsun lafı önce bir oku istersen okuyup anlamayı öğren. yok intel bitmiş yok batmıs gibi laflara yazmısım değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 16 Ekim 2019; 8:39:16 >
  • progrock kullanıcısına yanıt
    kudur!
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    yazık sana. kuduran sensin karşındakinide kendin gibi gorme olurmu

kumda iyi oynamalar sana

bye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 16 Ekim 2019; 11:4:0 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.