|
Samsung, ASML'nin High-NA EUV cihazını bu sene sonunda kuracak
-
-
Vay be yutkunarak okuyorum böyle haberleri. Niye biz bir güney kore olamadık...
-
Alıntı
metni:Sonuç olarak Samsung, ilk High-NA EUV aracını Intel'den yaklaşık bir yıl sonra faaliyete geçirecek, ancak rakipleri TSMC ve SK hynix'in önünde yer alacak. Intel'i küçümseyenleri ve üretim teknolojisi ile dalga geçenleri de 2 yıl içinde göreceğiz. Efendim 20A gerçekte TSMC 3 nm'miş, Arrow Lake serisi için 20A, Nova Lake için 14A Intel CPU'larını da üretecek olan High-NA EUV cihazı değil mi, yalan mı söylüyorlar. 20A denilen üretim teknolojisi en gelişmiş RibbonFET'i kullanıyor, bundan AMD fanlarının haberi var mı.
TSMC daha GAAFET'e geçmedi, bazıları Intel'in Intel 10 nm isminde kullandığı transistör teknolojisinin bile, TSMC'nin FinFET'inden farklı olduğunun farkında değil. Density olarak Intel'in 10 nm'si TSMC'nin 7 nm'sine yaklaşık denk dendiğinde, inanmayan kişiler vardır mutlaka. Bu karmaşıklığı ortadan kaldırmak içn, Intel 14. Nesilde üretim ismini Intel 7 olarak değiştirdi zaten.
İleride Intel, NVIDIA Apple Qualcomm gibi önemli müşterileri bünyesine katarsa, TSMC'ye çip üretiminde ciddi rakip olur, Samsung ikinci planda kalır. GTX 400 serisi zamanında güç tüketiminden dolayı NVIDIA ile dalga geçenler vardı, şimdi geldiği noktayı görüyoruz, hem şirket olarak hem de en büyük GPU tasarımcısı olarak. Intel ise sadece CPU tasarımcısı değil, aynı zamanda üretici. TSMC'de işler kötüye gitse, AMD'nin eli kolu bağlanır, Samsung veya Intel'in kapısında baklemeye mecbur kalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 17 Ağustos 2024; 9:24:48 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X