Türkiye, 5G için gecikti mi? 5G ne zaman gelecek? Nokia Avrupa Başkanı Dr. Rolf Werner ile röportaj
-
-
Belliki kismetse 2025 de 5G veya daha once soylendigi gibi 2026 5.5G gecis yapacagiz.
-
2027 den once 5g hayal
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nokia Avrupa Başkanı Dr. Rolf Werner'a o konuda ben de kırgınım (gibi konu olmuş)
-
Her konuda gerideyiz ve her şeye geç kalıyoruz maalesef.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiye treni kaçırmış bir ülke her alanda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5g yi kacirdik direk 6g ye gecelim
-
2026 deniyor 5 g için. Belki de Aralık 2026. Yani önümüzde 1,5 ila 2,5 sene var. Benim şaşırdığım, belli bir güruh son 2-3 yıldır " 5g'siz telefon almak aptallıktır " diyor. Ulen 3 sene önce aldığın 5g'li telefon eskidi bile. Şimdi alsan 5g gelene kadar o da eskiyecek. O zaman ne gerek vardı yıllardır 5g 5g demeye...( Havaalanı personelini tenzih ederim, orada 5g var )
-
Kaç seri oldu 5G'li telefonlar ülkemizde satılmaya başlandığından bu yana? Geç kalındığı gün gibi ortada zaten.
-
Güzel bir röportaj olmuş, adam dediği gibi kibar ve içtenlikle soruları yanıtlamış.
Ve gerçekten istediğimiz şeyler konuşulmuş.
Mesela;
- 5G ne zaman gelecek?
- Sınırsız mobil internet içeren tarifeler ne zaman ülkemiz de sunulacak?
Sınırsız mobil internetli tarifenin 5G geldikten sonra ben de geleceğini düşünüyorum, umarım yanılmam.
Bence yanlış yere sormuşlar; "para yok" demek istememişlerdir, özellikle de operatörler. Sormadan, saçma sapan hizmetlere üye etmeye başlamışlar.
-
Simultane çevirideki kadar kendi başına cümle kurmada içerik ve akıcılık filan pek başarılı değilmiş bunu şahsen yeni fark ettim.
Biraz kasılmış ve hep aynı şekilde ifade etme soru kalıpları aynı başlıyor. O kadar tekrarlıyor ki göze batıyor. Sanırım uzunca bir süre Türklerin olmadığı İngilizce aksansız olan bir ülke anca paklar :)
" I'd like to ..." çok kullanıyor Türkçe bilmeyen bile Türkçe deki rahat olağan halinizi İngilizce de tam tersi olmasıyla anında fark ediliyor . Türkçe konuşurken de böyle olsa mizaçtandır filan derdim ama yok ...
Eğitimini aldığınız mesleğin dille alakalı diğer kısımları sanki körelmiş mi yoksa hep mi böyleydi bilmiyorum ama durum bence böyle ... Uluorta veya olmaması ile esas polemik olurdu . Yapıcı eleştirilerim genelde uluortadır.
-
Esas mesele altyapı fiberoptik kablolar her yere yoğun kurulmamasıdır. Yani basit bir baz istasyonu değişikliğinden ibaret değildir. Zaten Fiber Optik meselesinde en çok vazifesi olan vey alması gereken Türk Telekom dur ve Yerel Yönetim Belediyelerin de altyapıya ortaklaşa firmaların kendi aralarındaki tekelcilik filan çekişmeleri köylü zihniyeti şark kurnazlığı ile dev şirketleri yönetenlerin kollektif bilinç olmaması ve bir de 5G ile veri kullanımı artacak masrafları da artacak böylece 5G sınırsız paketlerin ucuzlanmasını da istemeyen GSM Operatörlerin de çakallıkları vardır .... Tadımlık yayın olmayan birçok bölgede 5G var ama çok küçük bölgelerde ...
-
Önce şu kotalar artsın sonra 5g’ye geçeriz.
5G'de geciktik. O tren bitti. 5.5G diye bir şey de yok 4.5G olmadığı gibi (LTE Advanced'e biz öyle dedik)
Bence 6G'ye odaklanmak lazım.
-
Saka yapiyorsun :)
4.5G = LTE-A ( Advanced )
4.5G yi RTE icat etmedi :)
-
Bir yerinizden element uydurmayın. Standartları belirleyen kurum belli.
4.5G denilen gösterim bizim ülkemizde satılan cihazlarda var.
İyice kafayı yediniz yahu.
Sektörü bilmez car car konuşur.
Neyse ne olduğun da güzelce ortaya çıktı.
Naş.
-
@astegon
Belli ki korkmus kendi cehaletini yuzune vurdum veya vuracagim diye pesinen engellemis .
Sektorde ise arkadas durum onun icin daha da vahim. Patronlari gormesin boyle cahili calistirmasin. Saka degil iste :
Eski bir haberler :) :
2016 dan ....
4.5G için Türk Telekom ve Nokia Anlaştı - ShiftDelete.Net
2022 den de Nokia ve Karel isbirligi hakkinda ....
Karel ve Nokia'dan 4.5G ve 5G Baz İstasyonlarının Türkiye'de Üretimi İçin İşbirliği | Karel
Roportajda da bahsediliyor ustelik ... Nokia calisananinda iyi bildigini saniyor :)
Neymis aramizda cok bilmis histerik cocuksular da varmis...
Bunun gibiler Turkiye'de oldugu surece cok bilmislerce bir arpa boyu yol alinmaz !
Yazik ...
5G Turkiye dahil dunyada da durumu gormek icin haritadan bakiniz :)
-
Pazar potansiyeli yüksek diyor ama 2019'da çıkmış bir teknoloji halen ülkeye gelmedi. Telefon sektöründe bitmiş bir markayla 5G teknolojisini konuşmak saçma geldi. Belli ki yapamıyorlar, dağıtamıyorlar. Huawei, Samsung, Qualcomm vb. bir sürü dağıtıcı şirket varken neden Nokia onu anlayamadım. Sınırsız mobil interneti de ancak rüyada görürüz :D
-
Bu Nokia o Nokia değil.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Her konuda gerideyiz ve her şeye geç kalıyoruz maalesef.
|
Türkiye treni kaçırmış bir ülke her alanda.
|
Benzer içerikler
- ea play pro fiyat
- instagram hesabım çalındı
- whatsapp web nedir
- android tv kumanda uygulaması
- telegram numarasız hesap açma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X