Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
32
Favori
228.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelseydi benim de ekipmanlar, uzun uzun karsilastirma yapardik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Bi' P95 AVX kadar olmasa da ağır testtir.

Hava soğutma ile gidilebilecek limitler belli zaten. Siz de CPU'yu yeni yeni tanıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oldboy86

Gelseydi benim de ekipmanlar, uzun uzun karsilastirma yapardik.
    Siz ne almistiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Bi' P95 AVX kadar olmasa da ağır testtir.

Hava soğutma ile gidilebilecek limitler belli zaten. Siz de CPU'yu yeni yeni tanıyorsunuz.
    15 yildir bilgisayarda oyun haricinde ağir bir iş yaptigimi hatirlamiyorum. Bizler daha çok oyun odakli olunca bilgisayar overclock olsada sorun yasamayiz. Mavi ekrani daha çok hiz asirtilmis ramlerden yeriz. Onuda bir sekilde telfi ettimi sorun kalmaz sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Siz ne almistiniz.

Alıntıları Göster
    10700k, maximus xii extreme

• quote:

Orijinalden alıntı: Oldboy86

10700k, maximus xii extreme

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun şimdiden sıvı soğutmanız varsa fark illaki olacaktır. Anakart vrm dizaynı cpu için istenilen gücü fazlasıyla karşılar. Bu kullandığım Z490 E gaming anakartta ısınma sorunu yok yani tüm ısı sensörleri iyi dereceler gösteriyor. Yüksek sıcaklıkla karşilaşmadım.
  • B460 anakartlarda hız aşırtmasız "K" olmayan işlemcilerin hız aşırtılabildiği, bunu yapan bir kullanıcının stok hızda (3.8ghz) çalışan 10700 işlemciyi, bios'tan power limiti ayarlayarak cb20 testine soktuğunu yazmışlar.

Stok haldeyken 3.637 puan alan işlemci, power limit ayarlandıktan sonra önce 4.5 ghz çalışmış, sonra yavaşça 4.33ghz'e düşmüş ve cb20 den 4.679 puan almış.

https://www.pcgamer.com/motherboard-makers-are-sidestepping-intels-cpu-overclocking-lock/

• quote:

15 yildir bilgisayarda oyun haricinde ağir bir iş yaptigimi hatirlamiyorum. Bizler daha çok oyun odakli olunca bilgisayar overclock olsada sorun yasamayiz. Mavi ekrani daha çok hiz asirtilmis ramlerden yeriz. Onuda bir sekilde telfi ettimi sorun kalmaz sanirim.

Alıntıları Göster
    Siz bana bakmayın, ben çok uçlarda geziyorum. Yeri gelir render alırım yeri gelir zevkine PC'yi iyice zorlarım. Bazen alakasız noktalara takıldığım da olur.

Hem CPU hem de GPU'da en sıkıntı noktaların başında ramler/vramler gelir doğrudur. XMP 3600 MHz ile stabil değerleri yakaladıktan sonra biraz sistemle vakit geçirin derim. 2600K sonrası bakılacak çok nokta vardır.

Hocam onuda arkadasin dedigi gibi normal çarpandan -2 -3 -4 deger girip voltaji ayarlarsaniz perf artiyor diye biliyorum.
    Mesela ben eski 4690k mi 4.7 de kullanirken cache ratio'u 43 cpu carpaninda 47 yapmistim.
    Daha iyi bilgisi olan arkadaslar nasil isledigini anlatirasa daha guzel olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Lifetime

Hocam onuda arkadasin dedigi gibi normal çarpandan -2 -3 -4 deger girip voltaji ayarlarsaniz perf artiyor diye biliyorum.
    Mesela ben eski 4690k mi 4.7 de kullanirken cache ratio'u 43 cpu carpaninda 47 yapmistim.
    Daha iyi bilgisi olan arkadaslar nasil isledigini anlatirasa daha guzel olur.
    Dediginiz şeyi anladim.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Siz bana bakmayın, ben çok uçlarda geziyorum. Yeri gelir render alırım yeri gelir zevkine PC'yi iyice zorlarım. Bazen alakasız noktalara takıldığım da olur.

Hem CPU hem de GPU'da en sıkıntı noktaların başında ramler/vramler gelir doğrudur. XMP 3600 MHz ile stabil değerleri yakaladıktan sonra biraz sistemle vakit geçirin derim. 2600K sonrası bakılacak çok nokta vardır.

Alıntıları Göster
    Estağfirullah, Bilgisayara bende aynı senin gibi davranıyorum. Bu forumda olma maksadımızda böyle şeyler yapmaktan başka birşey değil zaten.
    Aida64 ile tüm stress seçenekleri açıkken yarım saat teste tabi tuttum. Maks sıcaklık 90 dereceyi buldu.
    Bundan sonrası beni aşar. 5000 mhz ile 5100 arasında takılacaz artık.
    Oyunlar için 5100 mhz stabil
    Render için 5000 mhz stabil oldu diyebilirim.

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

Hava soğutma olsa da bu voltajlar ile bu sıcaklıklar görülüyorsa; CPU cidden sıcak çalışıyor gibi. 5 GHz de gayet yeterli bence ama tabii size kalmış.
  • İslemci tahmin ettigim kadariyla all core 5.0 da az voltajla isinmadan calisabiliyor. 5.1 icin 1.35 leri istiyorsa gerek yok.

Yapmasi gereken ring ratio’yu oluyorsa 48 olmuyorsa 47 yapip guzelce kullanmak.

Ram isi sansa bakar. 3600mhz cl16 ya da 3800 cl16 calistiriyorsa ucar zaten.

Hava sogutmada dark rock pro 4, dark rock 4, noctua 14 vs. Gibi 6 heat pipe bulunan sogutucular Su sogutma gibi etki eder diye dusunuyorum 5.0 ya da max 5.1 ghz de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldboy86 -- 29 Mayıs 2020; 16:17:8 >
  • quote:

Estağfirullah, Bilgisayara bende aynı senin gibi davranıyorum. Bu forumda olma maksadımızda böyle şeyler yapmaktan başka birşey değil zaten.
    Aida64 ile tüm stress seçenekleri açıkken yarım saat teste tabi tuttum. Maks sıcaklık 90 dereceyi buldu.
    Bundan sonrası beni aşar. 5000 mhz ile 5100 arasında takılacaz artık.
    Oyunlar için 5100 mhz stabil
    Render için 5000 mhz stabil oldu diyebilirim.

Alıntıları Göster
    Bunu yeni gordum. 10 numara olmus bu sekliyle.

Gayet guzel ayrlanmis.

Tebrikler.

Edit: yalniz ordaki cpuz ss de galiba default olrak calisiyor. Ring ratio 43 olarak gozukuyor cunku. All core 51* 100 calisiyorsa, ring ratio da 49 olmadi 48 olmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldboy86 -- 29 Mayıs 2020; 16:21:9 >

• 10600K vatanda peynir ekmek gibi satılıyor yalnız, stoğa girer girmez birkaç saate bitiyor

10700K fiyat itibariyle biraz daha cep yaktığı için performans anlamında 10600K ve giriş seviyesi 10400 çok daha fazla satacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 29 Mayıs 2020; 18:55:4 >
  • Doppio kullanıcısına yanıt
    10600KF ülkemize gelir mi acaba? Gelirse tahmini ne zaman gelir yoksa direk 10600K alıp geçeceğim gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

10600KF ülkemize gelir mi acaba? Gelirse tahmini ne zaman gelir yoksa direk 10600K alıp geçeceğim gibi duruyor.
    Önümüzdeki hafta itibariyle çoğu yerde satışa çıkacak diye biliyorum, 10600KF de gelecektir. İlk partiyi vatan getirdi. Vatan genelde daha köpüklü oluyor diğer sitelerde bir miktar daha uygun olacaktır zaten fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 29 Mayıs 2020; 21:27:13 >
  • 10700K veya 10900K'ya geçmenin bir mantığı varmıdır ? Kararsızım.

AMD Ryzen 9 3900X
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI
    EVGA RTX 2080Ti
  • 10900K ya geçilebilir hatta sırf amd 3900XT çıkarıyor diye bile geçilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 29 Mayıs 2020; 23:45:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esoterickk

10700K veya 10900K'ya geçmenin bir mantığı varmıdır ? Kararsızım.

AMD Ryzen 9 3900X
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI
    EVGA RTX 2080Ti
    ben olsam geçmem ancak sıfırdan alacak olsam intel tercih ederdim ki 10900k alacağım
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.