Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
32
Favori
228.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ortalama 15 gün daha bekleyelim o halde 15 Haziran iyidir. Her yerde stoklar oturmuş olur. Ayrıca 10600KF modeli de gelirse tadından yenmez
  • Heavily Tuned AMD Ryzen 5 3600 vs. Intel i5-10400: RAM Timings & Overclocks

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Bana çok karışık geliyor.
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oklawa

Bana çok karışık geliyor.
    https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364

10400fcü arkadaşları da bekleriz

düştünüz ağıma

şaka şaka, seve seve destek ve yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Mayıs 2020; 12:12:1 >

3600 modlu haliyle stok 10600k seviyesine gelmiş. Aradaki fiyat farkını düşünürsek gayet güzel bence ancak biz ram timing and oc işini becerebilir miyiz bilemiyorum. Karmaşık ve pahalı gibi geliyor. Yeni çıkacak 3600XT işlemcisinin bu testte vereceği değerleri şimdiden merak ettim.
  • Bezdumda B kullanıcısına yanıt
    ram timingle uğraşan herkes en az %5-10 ekstra perf alıyor

benim 2700x şekilde, her yerde gördüğüm benchlerden ve fpslerden %5-15 arası değişken olmakla beraber fazla fps alıyorum

gtx 1660 alıp overclock yapip 1660 super haline getirmeye benziyor biraz da :p

intel tarafında etkisi hafif daha az ama emin de değilim. bu konuda elimde bir intel işlemci geçmeden net bir şey diyemem. 10400flü bi arkadaş bulursak beraber bol bol deneme yaptırırız

performans ek isteyen herkesin 1 haftasnı ayırıp bakabileceği bir şey aslında. ama hazıra da konmamak lazım, iyi araştırsanız daha fine tuned ayarlara ulaşırsınız benim gibi. ben kendi bizzat yaptıgım daha ince ve karmaşık ayarları rehbere dökemem. çok fazla deneme yanılma istiyor. cmos reset aşıncak yani :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Mayıs 2020; 12:30:48 >
  • intel i7-10700K vs. Ryzen 9 3900X | Test in 8 Games

*Bu test gibi testler çok yüksek ihtimalle internetteki veriler ışığında hazırlanan toplama testlerdir. Dikkate almak istemeyenler dikkate almasınlar. Denk geldiğim videoları iletiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Haziran 2020; 18:25:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

intel i7-10700K vs. Ryzen 9 3900X | Test in 8 Games

*Bu test gibi testler çok yüksek ihtimalle internetteki veriler ışığında hazırlanan toplama testlerdir. Dikkate almak istemeyenler dikkate almasınlar. Denk geldiğim videoları iletiyorum.
    Burdaki testlerde stock hızlarda her ikisininde overclocklu hali olsa ryzen 3900x, intel 10700k nın tozuna yetişmiz.

Oyunlar intel 10700k overclock da olsa gayet serin çalisiyor birde fazla güç tükettmiyor. Bendeki gtx 1060 ile durumlar böyle, rtx2080ti olunca seneryolar farklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 30 Mayıs 2020; 13:29:12 >

• sakiri kullanıcısına yanıt
    Öyle deme hocam, 3900X'in 4 çekirdek 8 thread fazlalığı var. Yeni nesil konsollar çıksın, herşey çok farklı olacak, zaten onun için XT modeller yolda.
    Zaten render vs yapılmıyorsa 3900x oyun için zaten mantıklı değil ki kıyaslama bir kere kafan mantıksız bir yaklaşım . Pek ciddiye alınacak bir test değil zaten, oyun amaçlı sistem toplancaksa amd ve intel bazında oyun işlemcisi dolu 3900x tercih edilene kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

Öyle deme hocam, 3900X'in 4 çekirdek 8 thread fazlalığı var. Yeni nesil konsollar çıksın, herşey çok farklı olacak, zaten onun için XT modeller yolda.
    Amd olmasa biz daha intel 2600k modelinin hersene 100 mhz hiz asirtilmis haldeki islemcileriyle kandiriliyor olabilirdik. Bu konuda amdnin hakki yenmez.

Tek taraflı düşünmemek lazım hocam, AMD bugünlere Intel sayesinde geldi. Aynı şekilde Intel de AMD sayesinde multithread gücüne ağırlık vermeye başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

Tek taraflı düşünmemek lazım hocam, AMD bugünlere Intel sayesinde geldi. Aynı şekilde Intel de AMD sayesinde multithread gücüne ağırlık vermeye başladı.
    Danışıklı dövüş zaten emin olun.
  • laptop larda i3 10. nesil uzun zamandır var. masaustu için i3 10. nesil halâ yok galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

laptop larda i3 10. nesil uzun zamandır var. masaustu için i3 10. nesil halâ yok galiba.
    Yok hala derken?

Satıştan bahsediyorsanız; teknobiyotik adlı site ön sipariş açmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 30 Mayıs 2020; 17:30:48 >
    Anladım hocam.
    Ben amd R5 3600 lü masaüstü toparladım ama laptop için i3 10. nesil alacam. Merak ettiğim için sordum. Yalnız iyi iş çıkarmışlar.
    Peki bu masaustu i3 10. Nesil ile laptoplardaki i3 10. Nesil birbiriyle aynı mı acaba??

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Anladım hocam.
    Ben amd R5 3600 lü masaüstü toparladım ama laptop için i3 10. nesil alacam. Merak ettiğim için sordum. Yalnız iyi iş çıkarmışlar.
    Peki bu masaustu i3 10. Nesil ile laptoplardaki i3 10. Nesil birbiriyle aynı mı acaba??
    ark.intel.com
    10. Nesil Intel® Core™ i3 İşlemciler Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/series/195733/10th-generation-intel-core-i3-processors.html

Notebook tarafı için zaten 10. Nesil CPU'lar Q3/19 gibi çıkış yapmışlardı. Eğer yeni gelecek bir mobil CPU olmazsa şu an için aynı diyemeyiz.

Notebook tarafı şu an 2C/4T CPU'lardan oluşmaktadır. Desktop tarafı ise 4C/8T.

• quote:

Orijinalden alıntı: nothingtodeclare

Zaten render vs yapılmıyorsa 3900x oyun için zaten mantıklı değil ki kıyaslama bir kere kafan mantıksız bir yaklaşım . Pek ciddiye alınacak bir test değil zaten, oyun amaçlı sistem toplancaksa amd ve intel bazında oyun işlemcisi dolu 3900x tercih edilene kadar.
    Biz oyuncuyuz renderci degil

Teknobiyotik biraz yüksekten uçmuş hocam diğer firmaların fiyatları bu kadar yüksek olmayacaktır diye tahmin ediyorum. Size bir örnek vereyim Vatan Bilgisayar İ5 10600'e 2195 TL yazmışken, Teknobiyotik İ5 10500'e 2147 TL yazmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Teknobiyotik biraz yüksekten uçmuş hocam diğer firmaların fiyatları bu kadar yüksek olmayacaktır diye tahmin ediyorum. Size bir örnek vereyim Vatan Bilgisayar İ5 10600'e 2195 TL yazmışken, Teknobiyotik İ5 10500'e 2147 TL yazmış.
    İllaki ilk kaymak yeme operasyonu sonrası düşüşler olacaktır. Zaten ön sipariş olduğu zaman onların her zamanki hareketleri denebilir.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.