Bekliyoruz bakalım kara cumada pc yi upgrade ederim diyordum 5600x ile simdi Intelin 12.nesli bekliyorum 6aydır gt 710 ile oyunsuz takılmak sıktı kışın evde oyun oynamadan vakit geçmez :) |
INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (17. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tabii ki hemen ilk fiyatlar baz alınmamalı ve umarım balıklama atlayanlar da olmaz ama illaki olacaktır (belirgin bir şekilde kur faktörü de var artık, hiç düşmeyen piyasa görmekteyiz). Bundan dolayı yine de bir nebze anlayışla karşılayabilirim.
Gaming konusu tam bir muamma şu an. Keza WIN11 + önümüzdeki yıl içerisinde daha oturmuş süreçleri göreceğimiz aşikar. CPU yeni neslinin yanında sonuçta PCIE5-DDR5 gibi birkaç alanda birden yeni nesil geçişlerine de şahit olacağız.
-
videocardz.com
Intel Core i9-12900HK performance leaks out, the fastest mobile CPU thus far - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/intel-core-i9-12900hk-performance-leaks-out-the-fastest-mobile-cpu-thus-far
-
Elimde 4000Mhz CL14 Lük ram var 16gb İlk Etapda i5 12700düz ve ddr4 destekli mobo alsam yeter herhâlde bana 3070ti için.
-
Meteor Lake ring bus mimarisine veda eden ilk işlemci olabilirmiş ve Intel'e göre olağanüstü hesaplama gücü varmış. 3D yığınlanmış bir tasarım olabileceğinden bahsedilmiş, 3D Cache ve Cores olarak tasarlanmış olabilir şu an için bilinmiyor, ayrıca 7 nm euv (yeni ismi Intel 4) üretim fabrikasının farklı tesisde yer alacak olması, üretim teknolojisine verilen önemi gösteriyor. Bu mimarinin harici ve farklı üretim I/O yongası kullanacağından da bahsediliyor, böylelikle anlaşılan Intel'in monolitik yapısına da artık elveda diyoruz.
Meteor Lake de soket 1700'ü desteklerse soket ömrü üç nesile uzamış olur, sağolsun AMD sayesinde Intel kendine çeki düzen vermeye başladı ve süreç hızlandı ama 14. Nesili 2024'den önce görmeyiz. Yonga sıkıntısı global anlamda 2022 sonunda normal hale gelmeye başlar herhalde, genelde bu GPU üretimi anlamında geçerli şu anda, CPU'nun bulunabilirliği GPU'ya göre yine daha yüksek, CPU stok sıkıntısı yaşansa bile Intel bundan TSMC kadar etkilenmez, çünkü sadece kendine çalışan üretim fabrikaları var. TSMC AMD CPU ve GPU'larını, yeni nesil NVIDIA GPU'larını ve Intel ARC Alchemist GPU'sunu üretecek, bu kadar talebi karşılamak ileriki zamanlarda TSMC için zor olmalı.
wccftech
Intel Achieves Power-On For Next-Gen Meteor Lake CPU Compute Tile, Delivers Outstanding Performance According To CEOhttps://wccftech.com/intel-achieves-power-on-for-next-gen-meteor-lake-cpu-compute-tile-delivers-outstanding-performance-according-to-ceo/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ekim 2021; 11:24:8 >
-
Bu mesajlar şu an için konuyla alakalı değil maalesef. Hadi 12. Nesil + DDR4 mobolar gelmiş olsa veya eldeki sistem INTEL olsa neyse. INTEL tarafındaki bellek OC’nin AMD tarafıyla pek alakası da yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ekim 2021; 13:23:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu Nesil ile elimi işlemci oc çekmeyi planlıyorum. Sadece ram tarafında oc ile sistemde kullanıp i7 12700 ile arakam yaslanıp 3070ti 1440pde canavar gibi kullanmak istiyorum:)
-
10 nm ile 4 ghz üzerini göremez, her seri Skylake mimarisi ile aynı diyenler haklı çıktılar, tabi kendi düşüncelerine göre.
Skylake ile 8. Nesil Coffee Lake arasında bile kayda değer IPC artışı var. Üstelik 14 nm vs 14 nm+ vs 14 nm ++ arasındaki transistor üretim teknolojileri bile farklı, Intel hala 14 nm'de diyenleri de analım istedik böylelikle, diğer üreticilerin 14 nm'si geride kalmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ekim 2021; 14:59:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X