Eyvallah hocam detaylı cevabın için. Boşa gitmedi aslında cidden alıcıydım o konuştuğumuz dönemde.Sonrasında ekran kartımı satma durumum oldu onun yerine GT 710 takıp devam ettim hala GT 710 takılı kasada.Böyle olunca işlemci işini mecburen rafa kaldırmak zorunda kaldım.O konuştuğumuz dönemden beride değişiklik olmadı, açıp 1 tane oyun oynayamadım Pc de ekran kartı olmayınca.Suanda da alabilcek durumum yok parayı dolarda tutuyorum harcıyamıyorum babamın iş meselesi olduğu için.O halledilirse sağ salim içim rahatlar, o zaman Pc yi elden geçirebilirim. Gülme , bu sürede alamıyacağımdan dolayı takip etmedim ama göz ucuyla böyle bir haber görünce çok açıp kurcalamadım o yüzden sordum zaten bu yenilenmiş seri bir cevap olurmu yoksa gelecek nesilmi olur diye :D Ama bu 12.neslin eli kulağında olması zamanlama olarak çok güzel oldu benim için, babamın işi hallolunca 12.nesilde çıkmış olur direk yapıştırabilirim tekrar Intele merhaba derim.Daha öncede 4790K kullanmıştım. https://forum.donanimhaber.com/intel-core-i7-4790k-kullanicilar-klubu-incelemeler-ve-dahasi--94469183 |
INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (18. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
videocardz.com
AORUS and ASGARD next-gen DDR5 memory pictured - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/aorus-and-asgard-next-gen-ddr5-memory-pictured -
12nci nesilin başarılı olacağına bende inanıyorum ancak amd buna cevap veremez demekte yanlış olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 24 Ekim 2021; 18:58:12 > -
Bu üslupla olmaz haberiniz olsun. Mesajlar kaldırılırsa kim şikayet etti diye de aramayın şikayet eden benim.
Bir şeyler anlatılacaksa mümkün olduğunca olması gereken üslup çerçevesinde ve geçmiş yıllardan kalma anlayışla anlatılmamalıdır.
@eskibirkurt Geçen sayfada olan üslup ne kadar yanlışsa konunun başından beri olan birçok yanlış üslup da mevcut. Özellikle yapmayın dememe rağmen kaç yaşında insanlardan görmek üzüyor. Her iki taraflı da ibareler görüyoruz sürekli. Herkes ne anlatmak istiyorsa karşı tarafın elindeki ürünlerin potansiyelini de görerek objektif olarak ne ise onu ortaya sunmalıdır. Tabiri caizse fanboyluk falan cidden gerek yok böyle hareketlere. Almazsın, kullanmazsın orası ayrı bir mesele.
@powerstorm @rds @Wadjet En azından konu sahiplerine ivedilikle belirli yetkilerin verilmesi lazım. Yöneticilik konusuna zaten hiç değinmiyorum, artık dahili bileşenler tarafında şikayetlere bile ya bakılmıyor ya da 7-10 gün civarında ancak bakılıyor.
-
Gayet objektif davranıyorsunuz. Gayet efendice yazmıştım ama yinede tartışma çıkmasın diye yazımı sadeleştirdim.
-
Konu içerisinde şu ana kadar aman aman absürt bir mesajınızı görmedim. Zaten üslup sıkıntısı olan mesaj da malum cevapladığım mesaj.
INTEL veya AMD ANA KONU'larında tabii ki karşı firmaların ürünleri de konuşulabilir lakin olay fanboyluğa varınca ortada konuşacak bir şey de kalmıyor maalesef.
Böyle durumlarda bu söz genelde söylenir arkadaşlar (ben de tekrar belirteyim); hiçbirisi babamızın firması değil ki olsa bile objektiflik meselesi apayrı bir kavramdır.
-
wccftech
Corsair, AORUS & ASGARD Gaming & Overclocking-Ready DDR5 Memory Kits Picturedhttps://wccftech.com/corsair-aorus-asgard-gaming-overclocking-ready-ddr5-memory-kits-pictured/İşin esprisi tabii. Son DOMINATOR'lar zaten fena değildi.
-
Beyler bu tarz konularda inanılmaz güzellikte teknik mesajlar havada uçuşuyor ancak bazen üslup konusunda kendimizi kaybediyoruz gibi. Mesaj atarken aklımızdan çıkmaması gereken tek şey bu firmaların babamızın malı olmadığıdır. İş fanatiklik boyutuna vardığında harika mesajlar ufak ve gereksiz ayrıntılar sebebiyle silinmek zorunda kalıyor.
Buranın kalitesi size bağlı. Bu nedenle mesaj atarken bunları göz önünde bulundurup atarsak çok sevinirim. Birbirimizin kalbini kırmaya gerek yok.
-
Yeni microcode gelmiş. PL1, PL2 seviyesine yükselmiş 250W.
-
videocardz.com
Newegg Canada begins selling MSI Z690-A PRO motherboard for 280 CAD - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/newegg-canada-begins-selling-msi-z690-a-pro-motherboard-for-280-cad -
videocardz.com
Non-LGA1700 AIO coolers may unevenly distribute pressure over Alder Lake CPUs - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/non-lga1700-aio-coolers-may-unevenly-distribute-pressure-over-alder-lake-cpusGoogle Çeviri:
LGA1700 olmayan AIO soğutucuları, Alder Lake CPU'ları üzerinde basıncı eşit olmayan şekilde dağıtabilir
Wccftech tarafından yayınlanan bir fotoğraf, LGA1700 olmayan soğutucuların, Intel'in yeni çıkacak CPU'ları üzerinde termal macunu eşit olmayan şekilde dağıtabileceğini gösteriyor.
Intel LGA1700 CPU'lar, LGA1200 CPU'lara kıyasla farklı bir Z yüksekliğine sahip olacak. Görünüşe göre, sadece 1 mm'lik bir fark, yeni nesil işlemcilere uygulanan basınçla ilgili sorunlara neden olabilir, ancak yalnızca LGA1200 soğutucu özel bir montaj braketi ile kullanılırsa.
Wccftech, MSI, Corsair ve CoolerMaster'dan üç AIO soğutma kitini gösteren bir fotoğraf aldığını iddia ediyor. MSI K360 ve S360, kutudan çıktığı anda LGA1700 desteğine sahip ilk AIO soğutucuları arasında yer alırken, Corsair H115 ve CoolerMaster ML serileri için montaj kitleri gerekecek. Fotoğrafın büyük olasılıkla MSI tarafından sağlandığını belirtmekte fayda var.
Kaynaklarımız, bazı eski AIO soğutucularının yeni tasarımlarla nasıl bir araya geldiğine dair birkaç resim sağladı. Corsair'in H115 ve Cooler Master'ın ML serisi tasarımlarının, yeni LGA 1700 montaj kitleri ile termal macunu soğuk plakaya eşit şekilde yaymadığını görebilirsiniz. Bu, Intel'in 12. Nesil CPU serisi için en iyi desteği sağlayacak yeni tasarımlara kıyasla daha düşük performansa neden olabilir.
- Wccftech
Bu iddia doğru çıkarsa, çok sayıda LGA1200 AIO soğutucusu Alder Lake CPU'larında sorunlara neden olabilir, ancak muhtemelen yalnızca bazı durumlarda. Bu, LGA1700 desteği olmadan gönderilen ancak mevcut montaj kiti aracılığıyla yeni CPU'ları destekleyecek şekilde değiştirilebilen bazı AIO soğutucularını etkiler. Montaj kitinin gerekli desteği sağladığından ve soğuk plaka ile işlemci arasında uygun basınç uyguladığından emin olmak soğutucu üreticilerinin görevidir. Kurulum sorunluysa ve kullanıcı tarafından daha fazla dikkat gerektiriyorsa, bu durum kılavuzda buna göre not edilmelidir.
Umarım, gözden geçirenler Wccftech tarafından bildirilen sorunu daha yakından inceleyecek ve yeni bir soğutucu satın almaya değer mi yoksa mevcut LGA1200 soğutucularına bağlı kalmaya değer mi basit bir cevap verecekler.
-
i9 12900k İşlemci, Anakart, Ram ve Soğutucu sizce almaya değer mi? Oyun için uzun ömürlü olsun. Bu parçaların tahmini maliyeti ne olur?
-
Sırf oyun için 12900K gereksiz olabilir. Benim tahminim
12900K: 7.000 TL
Z690 Anakart: 3.000 TL
2x8 DDR5 Ram: 1.500 TL
360 AIO Soğtucu: 1.500 TL
Bütçe sorun değilse alınır ancak sırf oyun için 12.400 bile yeterli olacak gibi görünüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ddr5 ram lerde 8 gb yok en düşük 16 gb olarak çıkacak.dual kit ler 32 gb dan oluşacak.
-
Benim böyle bir sistem kurmak gibi derdim yok, r5 3600 kullanıyorum bana fazla bile. Olabilecek en ucuz rakamları yazdım. Fiyatlar açıklanınca kararını verir düşünenler, ucuz olmayacağı kesin, hatta çok kötü bir fiyat performansa sahip olacağı da kesin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
8 gb versiyonlar da çıkacak haberleri vardı, büyük ihtimal az sayıda da olsa üreten markalar olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X