Şimdi Ara

İntel 4. Nesil vs. 6. Nesil i7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4. Nesil haswell (i7) ile 6. Nesil skylake (i7) arasında ne tür farklar var? verdigimiz farka değer mi?
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arada performans olarak %5-%9 fark var ama almışken güncel olanı almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 13 Aralık 2015; 18:02:25 >
  • Sadece bunun için mi 2 nesil var aralarında ilginç

• tcalpha'ya katılıyorum.
  • Fark yok ama güncel takıntılığın varsa ddr4 dizersin

• iki sistemdeki fiyat farkı eğer senin için önemli ise haswell topla geç. Farkı hissetmezsin. Para bolsa, tabi Skylake tercih et.
  • Sağolun arkadaslar bu arada 5. Nesili es geçtik bi esprisi var mı onun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayir Aralarin'da %20 Performans Farki Var Nm Bosuna Dusmuyor ve islemci'nin Alt Yapisi Bosuna Guncellenmiyor DDR4 DDR3'ten Hem Daha Hizli Hemde Bant Genisligi Yuksek intel Kullanan Kardeslerimizin Cogu Bundan Pek Haberi Yok Tabi AMD Kullanan Kardeslerimiz icin'de Gecerli. Chipset'lerin Yeni Ve Eski Olanlarin'da Bile Performans Farki Var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 14 Aralık 2015; 14:23:11 >
  • 5 ci nesilin İris pro dahili grafik birimli 2 adet masaüstü işlemcisi var Daha çok iş sektörünü hedefler pratikte bir farkı yok Haswell almayacaksan atlayıp skylake mimarisine yönel
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam 4 ve 6 arasındaki farklara birkaç kişiden farklı yorumlar gelmiş siz farkı tam anlatabilir misiniz? Ve aradaki fiyat farkına değer mi 6 almak?

• Önce aradaki fiyat farkının ne kadar olduğuna bağlı ve bütçene bağlı denk özelliklerde büyük fiyat farkı oluşmuyor.Ddr 4 ram fiyatları da gittikçe ucuzluyor.

Skylake chipsetin iyi anakartlarında daha yüksek hızlı sata portları var

Skylake chipsetine kabylake işlemciler de takılabilecek güncellemeye müsait..(Bir ihtimal cannonlake de 1551 soket olacak ama kesin değil)

skylake daha yeni mimari ve ddr4 avantajı var Fakat oyun oynayacak birisi ramlerdeki mhz farkına takılmaz hissedilecek fark yaratmaz. ddr4 sayesinde daha yüksek mhz ramlerin üretilmesinin önü açık bu tür programları kullananlar için iyi bir seçenek.

Gördüğün gibi uygulama bazında 2 i7 arasında büyük fark yok

Bütçesi sınırda olanların haswell ile devam etmesinde bir sakınca yok.
     İntel 4. Nesil vs. 6. Nesil i7

Sen bütçeni verirsen büyük ihtimal uygun bir skylake sığabiliyorsa arkadaşlar sığdırır zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Aralık 2015; 20:27:59 >

Teşekkür ederim çok yararlı bilgiler verdiniz
    Asus un gaming notebook larından alıcam 4 ve 6. Nesil işlemcili 2model varmış arada 300lira fark var 4 lü olanı alırım o zaman

• Fakat Diz üstü de iş biraz daha farklı bu bölüm sistem tavsiyeleri olunca insan masaüstüne yönelik cevap veriyor

sen modelleri yazarsan ben 2 sini karşılaştırayım daha sağlıklı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Aralık 2015; 20:34:43 >
  • Oyun oynicaksan 3. Nesil cpu al k serisi 4.5-4.8 arasi oc yap geri kalani vga ya yatir cok daha mantikli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Buyur hocam
    Arada işlemciden başka fark var mı tam incelemedim bakıverirsin
    4. Nesil
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n551jw-core-i7-4720hq-26ghz-16gb-1tb-128-ssd-156-4gb-w10-notebook.html#ozellikler

6. Nesil
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10851

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F9E846EC -- 13 Aralık 2015; 20:48:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ddr4 ram ve işlemci dışında bir fark göremedim

4720hq nin turbo clock 0.1 ghz daha fazla. Base clockları aynı

4720hq nin güç ihtiyacı birazcık daha fazla

skylake yeni mimari biraz daha termal durumu iyileştirilmiş az ısınma durumu var.

Benim görüşümde Diz üstü olduğu için ekran kartının bittiği yerde bu 2 cihaz biter aradaki fark günü kurtarmayacak ha eğer kaçırdığım bir şey varsa diye detaylıca bir araştırma yapabilirsin.
    Teşekkür ederim :)
    Linkteki bilgisayarlar oyun için uygundur heralde?
    Başka gaming notebook tavsiyeniz var mı? (3.000-3.800 arası)

• N serileri daha çok multimedya odaklıdır Elbette cihaz oyun oynatabilecek düzeyde ama ısınma durumunu kontrol etmeden yorumlarına bakmadan alma

Monster ve Msi modellerine de bakabilirsin .
    Monster a güvenmiyorum.
    Msi da düşündüm fakat freedos olması sıkıntı biraz sadece win kursak tamam da farklı şeyler de yüklencekmiş pek bilgim yok bu konuda sor mudur kolay mıdır bilmiyorum azcık aydınlatsanız beni çok iyi olur :)

• Yeni aldığım bir laptop ile ilgili üstünde konuşacağım aldığım laptop freedos ve fiyatının kralı diyebilirim.Marka ve modeli ASUS X550JX-XX171D bu ve çok memnun kaldım.Oyunlarda ise tatmin edici bir performansı var.4gb Gtx 950m var içinde bu karta oc yaparak 1124/900 stok halinden 1164/1000 yaptım sorun olmadı voltaj da vermedim bana 3-5 fps daha fayda sağladı.Laptop da eğer full hd oyun oynamak istiyorsanız gtx 965m'den aşağısı kurtarmaz.Kısaca özetlemek gerekirse;

gtx 950m - önerdiğim çözünürlük 1366x768
    gtx 960m - 1600x900
    gtx 965m - 1600x900 ve 1920x1080
    gtx 970m - 1920x1080
    gtx 980m - 1920x1080
    gtx 980 - 1920x1080 ve 2k

yazdığım ekran kartlarına göre laptobun çözünürlüğüne göre seçin laptobunuzu ve kesinlikle i7 hq serisinden düşük işlemci seçmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 13 Aralık 2015; 21:48:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.