Şimdi Ara

intel 5. nesil işlemciler hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar video renderle falan uğraşıyorum.
    Almışken en iyisini alayım diyorum.
    Şimdi 4770k alacam 5 ay sonra çıkacak pişman olmayayım diye bellek bant genişliği 2 kat olacakmış ddr4 destekli olacak zaten bakacam fiyat 2 kat olursa 4770k alırız bizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu beklersin, o çıkar ama tam o anda yeni nesil ekran kartları çıkacak olur, onu beklersin. Derken DDR4 çıkar ortaya, onun için anakart beklersin bu sefer işlemci tutmaz. Tekrar işlemci beklersin. Yani hocam bu iş bu hızla ilerlerken beklenmez. Mevcut donanımlardan kendinize uygun olanı alın geçin. Fazla beklemek akıl sağlığına zararlı bu işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Onu beklersin, o çıkar ama tam o anda yeni nesil ekran kartları çıkacak olur, onu beklersin. Derken DDR4 çıkar ortaya, onun için anakart beklersin bu sefer işlemci tutmaz. Tekrar işlemci beklersin. Yani hocam bu iş bu hızla ilerlerken beklenmez. Mevcut donanımlardan kendinize uygun olanı alın geçin. Fazla beklemek akıl sağlığına zararlı bu işte...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chosniel_TR

Kafadan 1 yılı var o işlemcilerin 4770k alın geçin hatta 4670k da alabilirsiniz çok fark yok aralarında

Aynen hocam hemfikirim

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

tahminen söylüyorum i7 k serisi çıkarsa eğer 1400-1700 arası olabilir. 14nm işlemciler.

buna katılmamak elde degil yeni anakart masrafıda cabası en 500 tl de o intel yeni teknoloji diyecek zart diyecek zurt diyecek piyasanın kaymagını yemel isteyecek en basta kendine göre haklılar
  • 1 yıl diyenler intel fabrikasında çalışıyor olabilir bilmiyorum ama takvimlerinde yılın 2. yarısında çıkaracaklarını söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

1 yıl diyenler intel fabrikasında çalışıyor olabilir bilmiyorum ama takvimlerinde yılın 2. yarısında çıkaracaklarını söylüyor.

aynen şurda bişey kalmadı. ama arkadaşlar 4770k diyor sürekli %40 yakın performans gelişimi var.
    ilk defa normal kullanıcılar için gerçek 8 çekirdek performansı olacakmış.
    ayrıca zaten zaten 2133 mhz ram kullanıyorum sadece anakart değiştirecem
  • RocknRoll@ R kullanıcısına yanıt
    o haswell-e serisi işlemciler arkadaşın bahsettiği işlemcilerden değil gene 4 çekirdek olaral gelecek belki dd4 destekli olarak gelebilir ama konuyu açan arkadaşın bahsettiği işlemciler 2015 in 2. yarısında gelecek
  • @noktasalih Eğer imzadaki işlemci şu an sistemde kullandığın mevcut işlemci ise bence gayet güzel bir işlemciye sahipsin.5.nesili bekleyip beklememek sana kalmış ancak 5.nesil işlemcilerin tam anlamıyla oturuşmaları bile zaman alacaktır.Özellikle DDR4 ün gelmesiyle birlikte ram fiyatlarını şu an söylemek bile güç.Hatta ilk uyumluluk şekli nasıl olur o da belli değil.

Bu Sandy Bridge veya Ivy arası gibi bir geçiş dönemi değil,çünkü platform ciddi bir değişikliğe gidecek,eğer işlemci değiştirme kararında sabitsen 4670k veya 4770k gayet yeterli olur.Çünkü bir süre sonra Intel doğal 8 çekirdek desteğini verse bile bunu çok ucuza satmayacaktır,şu an piyasada bulunan 4 çekirdekli işlemcilerin fiyatı ortada,öte yandan yeni Gpu ların lanse edileceği zamanlara yakın olursa kökten cep yakar böyle köklü bir değişim.

Eğer illa ki çok yüksek performans istiyorum dersen 4930k alırsın.Alacağın işlemciyi neye göre alacağın da önemli elbette.

• 5 ay sonra ddr4 destekli islemci cikamaz ddr4 2015 ortasinda aciklanacak.ddr4 cikti cikacak deniyor ama o server icin masaustu icin 2015'te aciklanacak daha cok var yani al bir sene sonra anca cikar satar yenisini alirsin fark cok olursa.bu kadar bekledigine degmez madem is yapiyorsun.bant genisligi iki katina cikacak olayini da senden duydum zannetmiyorum ddr4'un o kadar farkedecegini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

5 ay sonra ddr4 destekli islemci cikamaz ddr4 2015 ortasinda aciklanacak.ddr4 cikti cikacak deniyor ama o server icin masaustu icin 2015'te aciklanacak daha cok var yani al bir sene sonra anca cikar satar yenisini alirsin fark cok olursa.bu kadar bekledigine degmez madem is yapiyorsun.bant genisligi iki katina cikacak olayini da senden duydum zannetmiyorum ddr4'un o kadar farkedecegini.

Bencede erken axiklamazlar

• quote:

5 ay sonra ddr4 destekli islemci cikamaz ddr4 2015 ortasinda aciklanacak.ddr4 cikti cikacak deniyor ama o server icin masaustu icin 2015'te aciklanacak daha cok var yani al bir sene sonra anca cikar satar yenisini alirsin fark cok olursa.bu kadar bekledigine degmez madem is yapiyorsun.bant genisligi iki katina cikacak olayini da senden duydum zannetmiyorum ddr4'un o kadar farkedecegini.

Beĺlek bant genişliği zaten var kardeşim 4820 den itibaren var yanlız 4820 yeterli değil bilmiyorsan 4820 ve 4470 iki işlemcinin özelliklerine bak ddr 4 diye bahsediyor yeni işlemcilerde ama 2133 mhz yazıyor özelliklerinde yani bildiğimiz 3 yıldır olan ramler

• quote:

Performans farkının ddr4 le alakası yok.
    İşlemcinin kendisi yüksek performanslı bellek bant genişliği derken 4770k ya göre 2 kata yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktasalih -- 14 Nisan 2014; 21:57:45 >
  • 2 kat ram bant genişliği nedir diyen arkadaşa
    4770k Memory Specifications 4820k Memory Specifications
    Maksimum Bellek Boyutu 32 GB Maksimum Bellek Boyutu 64 GB
    Bellek Türleri DDR3-1333/1600 Bellek Türleri DDR3-1333/1600/1866
    Bellek Kanallarının Sayısı 2 Bellek Kanallarının Sayısı 4
    Maksimum Bellek Bant Genişliği 25,6 GB/s Maksimum Bellek Bant Genişliği 59,7 GB/s

4770k 25,6 GB/s iken 4820 59,7 GB/s yani iki katından fazla ama ramde 4770k yi katlıyorken performansta 4770k daha iyi ama işte yeni işlemciler hem memory hemde performansta epeyce gelişecekmiş yabancı siteler öyle diyor.
  • Konu hakkında teknoseyir inceleme yapmış. İlgilenen arkadaşlar linkden izleyebilirler.

https://www.youtube.com/watch?v=IrJyhwnNUKA
  • enerji olayını 7.5 w kadar düşürmüşler , 4.nesillerde 14w dı.
  • Şu yeni nesiller gelsede ucuz yollu bir pentium g serisi sanal 4 çekirdekki hd 7850 li gariban dostu toparlasak oyun için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 27 Ocak 2015; 0:32:19 >
  • Ne zaman cikcak bu islemciler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.