Şimdi Ara

Intel 7700k Delid ve Relid İşlemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xgny58x

Hocam Tİ alacak bütçe var fakat alacağım kişinin oynadığı oyunlar genelde simülasyon tarzı. Arada bir FPS oyunları oynar. Genelde X Plane oynuyor. Ti yerine 1000-1300 bandında bir kart alıp Volta yı mı beklemek yoksa direk Tİ alıp gittiği yere kadar mı kullanmak. Kendisi uzun vadeli bir kart istiyor çokta yüksek grafikli oyun oynayan birisi değil dediğim gibi genel olarak X plane oynuyor.

Amazondan gtx 1070 ftw alın geçin.Pascal kartlar çıktığında 1070 980tiyi yediği ve 1070 980tiden çok daha ucuz olunca 980ti sahipleri epey zarar etmişti.Nvidida mantıklı olan x70 a kartı alıp yeni seri çıkınca satıp üstüne farkı ekleyip tekrar yeni seri x70 kartı almak böylece çok masraf etmeden sürekli üncel kartınız oluyor.
  • İşlemciniz test sırasında maksimum 65 dereceyi gormus. Kullandığınız soğutucu ve ortam ısısı da çok önemli bende delid yaptım.1376v ile 5.2 de kullandım bir süre ancak bu cpu da oyunlara bi katkısı olmadığını öğrendim 4.5 ile 5.1 arası oyun başı 3 yada 4 fps gibi bi fark olduğunu gozlemledikten sonra bende 4.5 1.135v vererek serin bir şekilde kullanmaya devam ettim. Oyunları minumum 2K da oynadığım için belkide bu farkı gözlemledim.1080p de fark daha fazla olacaktır. Güle güle kullanın. Delid yaptığım.3. Cpu bu arada benim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkke kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibide yapılabilir hocam.
  • Teşekkürler bilgilendirme için. Oc hakkında bilgi verebilir misin voltaj ayarlarını ne yapmam gerek sağlıklısı kaçtır bilgim yok daha önceden amd kullanıyordum intel de oc yapmadım hiç. Anakartın kendi profili var içinde ama onlarda voltajın fazla olduğunu duymuştum.
  • 28 derece fark olabilir mi? bu paralara satılan işlemcilere zerre kaliteli macun kullanmak çok mu zor intel için sormak lazım
  • Kendisi İstanbulda bulunurken Eurocom Tornado F5 laptopa birlikte delid yaptık, sonuçtan ve birkaç saat içindeki sıcaklık değişiminden gerçekten memnunum. Stok hızdaki i7 7700K ile Intel XTU stress testinde max 76 C.( fanlar %75 devirde) 20dklık Battlefield 1 oynadığımda ise 72 C seviyelerinde ( % 60 fan devri). Delid yapmadan önce Battlefield 1'de max fanda 88 C ortalama ve stress testte 96 dereceyi görüyordum.

Gönül rahatlığıyla güvenilirdir diyebilirim.
  • 8700k delid yapılmıyor onada bir yapsak bu tool 8700k içinde işe yarıyor mu ?
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam yabanci forumsitelerinde birkaç yerde gördüm intel artik delid işlemini kabul ediyormuş yeterki orjinal IHS ve işlemci üzerinde herhangi bir zarar verecek darbe yoksa kabul ediyor intel delidli işlemcisi ağrizalanıp para iadesi alanlar olmuş!
    https://forums.overclockers.co.uk/threads/are-you-worried-about-delidding-because-of-warranty-read-this.18537093/

So you want to delid but you're worried about warranty? Don't worry anymore! Intel fully acknowledge delidding now, valguar from OCN (delidded thread) spoke with Intel through chat and explained his need of an RMA replacement, not through overclockers insurance either. They knew it was delidded however as long as you have the original IHS which matches the CPU you're fine. Glue it on for ease and they accept it.

He just received his replacement along with a full refund, not bad!

Aynen böyle yazmişlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 5 Ocak 2018; 17:11:38 >

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    8700K delid olmakta hocam
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Bu kesinliğe kavuşsun hemen yapalım kıyamıyorum ben işlemciye:))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Benim de yapasım var ama cesaret edemem sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam paylaştığınız konu başlığı 2013 tarihine ait bu nedenle günümüzdeki durumda geçerli olup olmadığı belli değil ayrıca İntel'in 7700K sıcaklık sorunlarıyla ilgili açıklamasında doğrudan yapılan bu işlemin garantiyi devre dışı bıraktığı belirtiliyor.

"We do not recommend running outside the processor specifications, such as by exceeding processor frequency or voltage specifications, or removing of the integrated heat spreader (sometimes called “de-lidding”). These actions will void the processor warranty."

Bu durumda İntel'in delidi garanti kapsamında değerlendirmesi ve delidli işlemciyi garantili olarak kabul etmesi açıklamaya bağlı olarak pek mümkün görünmüyor eğer böyle bir durum olsaydı sanırım herkes delid yapardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 29 Aralık 2017; 23:46:16 >

• SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum bende yabanci forumlarda gördüm bu tarz yazılarda sadece orjinal ihs ve zarar görmemişse işlemci yapıştırıp yollayın intel garanti kapsamina alıyor diyorlar bende bilmiyorum denemek lazim aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 30 Aralık 2017; 17:34:22 >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam orda yazan tavsiye etmiyoruz diyor çünkü bazen delid yaparken bazı kişiler işlemciye zarar verebiliyorlar çünkü gerçekten intelin kullandığı normal bi silikon değil nasıl bi yapışkansa öle bi kavrıyorki ihs gerçekten bazen insanlari çileden çıkarabiliyor 1keresinde yarim saat jiletle uğraştiğimi hatirliyorum kafayi yetirtcekti bana

Yqabancı forumda böyle yazmiş birisi bende ona binalen yazdim iadesinide aldim diyor

You're in! thumb.gif looks like you got that direct mount issue fixed as well! Very nicely done and good chip sir.

ALSO!!!!

On my story of my return of my fully KNOWN delidded Ivy to Intel I have gotten my replacement and they accepted it giving me my refund in cash as well! Keep those IHS's pretty boys and girls!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 30 Aralık 2017; 17:37:28 >

• Bugün bizde 7700k ve 6700k işlemcilerine Delid uyguladık.

7700k Silverstone rvz02 itx kasa thermalright axp120 soğutucu

Delid öncesi stok hızlarda 85-86 derece

Delid sonrası stok hızlarda 75-76 derece

6700k Coolermaster cm130 itx kasa deepcool htpc 200 soğutucu

Delid öncesi stok hızlarda 89-90 derece

Delid sonrası stok hızlarda 78-79 derece

Testler prime 95 ile 15 şer dakika şeklinde yapılmıştır.

Edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 3 Ocak 2018; 9:36:25 >
  • İnanıyorum yaz ayında o farklar artıcaktır bendede rvz02 var sürekli seyahat ettiğim için hem taşimasida kolay oluyor...

Güzel değerler
    Benim amacım oc yapmak değildi zaten, biraz daha serin çalışsın istedim. Cs go da 65 bf1 de max 70 civarı oluyor sıcaklıklar benim işimi görür fazlasıyla. Bende seviyorum kasamı, İnsan itx e alışınca bir daha büyük kasa zor :)

• Silverstone rvz01 e corsair h100i takan gördü bu gözler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.