Arkadaşlar forumda surf yapıodum o işlemci bu işlemci yorumlarını okurkene arka fondan intel sesi geldi baktım SkyTurk te bir hanımefendi konuşuyor yeni teknoloji İntel Çift Çekirdekli işlemci??? Nedir bir bilginiz varmı???Yani ben pek anlamıyorumda 64 Bit mi anlamına geliyor.Ha birde 64Bit olan socket478 türü olan p4 varmı??
Hayır ne yazıkki socket 478 64bit işlemcisi yok intelin. Çift çekirdekli pentium 4 D serisi ise iki adet 64 bit intel p4 işlemci çekirdğinin tek kabuk içinde paralel çalıştırılmasıyla elde edilen bir işlemcidir.
Detaylı bilgi sahibi olmak istersen bu yazıyı okuyabilirsin.
duyduğun gibi aynı pakette 2 tane işlemci var gerçekten ve bu performans artırımının yeni yolu işlemler paylaşılarak yapılıyor
2 tane p4 işlemcisini bir araya getirip tek işlemci yapmışlar.Bunada yeni pentium d demişler ve 64 bit desteğide var ve lga 775 soketine uyumllu ama i915 çipsetinde falan değil yeni i945 ve i955 çipsetli anakartlarda çalışabiliyor
İntel ve AMD'nin yakında 4 çekirdeklilerini de göreceksiniz piyasada ama fiyat...
quote:
Orjinalden alıntı: Adoniss
İntel ve AMD'nin yakında 4 çekirdeklilerini de göreceksiniz piyasada ama fiyat...
daha 2 çekirdek için doğru düzgün yazılım yok ne 4 çekirdeği olsa bile şimdilik bi performans artışı sağlanmaz!!!
ya herşeyi deiştirdim bi işlemci kaldı değiştiriceğim ama İntel atak peşinde ne yapsam bilmiyorum şimdi AMD alsam bundan 3 ay sonra nolucak
Amd al.Zaten x2 çift çekirdekli amdler çift çekirdekli intellerden daha üstün.Ayrıca amdnin oyun ve benzeri şeylerdeki üstünlüğü tartışılmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: melonline
ya herşeyi deiştirdim bi işlemci kaldı değiştiriceğim ama İntel atak peşinde ne yapsam bilmiyorum şimdi AMD alsam bundan 3 ay sonra nolucak
Pentium D 820 almayi dusunuyorum (eger bilgisayar alma durumum olursa). i845'ler ddr2 667mhz desteklemiyor bildigim kadariyla, bununla birlikte 667ler cook pahali. Pentium D 830 bulamadim Turkiye'de, 830 ve 840 ESS destekliyor ama 820de yok. Cok gerekli mi bilmiyorum.
Sen de benim gibi oyun moyun oynamiyorsan (ki ilerde oyun icin durum farkli olabilir bilemiyorum) i845 + D820 alabilirsin. Gonul AMDx2diyor ama, hem henuz gormedim burda, hem de fiyati cok cok yuksek disarda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme