Şimdi Ara

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Intel Core 2 Quad Q9300 işlemcim var. Biliyorum, bayağı eski bir işlemci. Ben bu işlemciyi 3.00 Ghz hıza çıkarmak istiyorum, daha fazlası benim için önemli değil. Bilgisayarım hakkında bilgiler aşağıdaki resimlerde mevcut. Daha önce hiç overclock yapmadım. Nasıl yapacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada, stok fan kullanıyorum.

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM!

• Takip
  • Hocam önce Windows 8.1e geç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam islemciniz eski degil.hatta cok guzel keske bendede ayni.islemci.olsa :))

bende e2140 var 1.6 ghz suan 3.0 ghz de kullaniyorum sen.hayli hayli.yaparsin.

bios a gir carpani yukselt.

yazacagin deger = 3000/7.6= ?

sonuc ne cikarsa oraya yaz bitsin. istersen bios un resmini at.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. Carpan dedigin sey FSB heralde. Ben 400 yazinca 3.0 GHz olmasi gerekir ama tam olarak nereyi yapacagimi bilmiyorum? Eger yapamazsam, birazdan biosun resmini atacagim.
  • ok eger yapamazsan yardim ederim.

Ilk basta bulamamistim ama sonra ayarladim. Simdi 3.0 Ghz'da calisiyor. Bosta sicaklik 2-3 derece artti o da birsey degil zaten. Yardimin icin cok tesekkurler.

Bir de bu arada onceki arkadas Windows 8.1'e yukselt demisti. Benim de aklimda oyle birsey vardi. Simdi Windows 7'den Windows 8.1'e yukseltirsem programlarim silinir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanShot

Merhaba arkadaşlar,

Intel Core 2 Quad Q9300 işlemcim var. Biliyorum, bayağı eski bir işlemci. Ben bu işlemciyi 3.00 Ghz hıza çıkarmak istiyorum, daha fazlası benim için önemli değil. Bilgisayarım hakkında bilgiler aşağıdaki resimlerde mevcut. Daha önce hiç overclock yapmadım. Nasıl yapacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada, stok fan kullanıyorum.

Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM! Intel Core 2 Quad Q9300 2.50 Ghz İşlemci Overclock YARDIM!

ilk önce en iyi performans için(oyun windows gezinme)windows 8 e geç,sonra çarpan kilitlerini yavaş yavaş arttır biosa girip şimdi sen diceksin nasıl olcak diye ben şimdi uyuyom onuda arkadaşlar anlatsın

• anakartın sağlam ram 1066mhz .iyide bir işlemci fanın varsa oveclok farz olmuş bu sistemde.

fsb 400 işlemci çarpanı 7.5
    ram çarpanıda 2.6 veya 2.5 olmalı.
    işlemcinin default voltajınıda söyle ona göre bir voltaj söyleyeyim
  • bencede 8.1 e gec ben kullaniyorum.
    bastan format at netten.indir.

bence o islemciye o kadar az ov yapilmaz.ben olsam 3.5 ghz yapardim. suan.bendeki 1.6 olan.hizi 3.0 da kullaniyorum.

• Arkadaslar benimde islemci Q8200 ram 3 gb ekran kartım eski bayağı nvdia 8400 gs bende overclock yapmak istiyorum basit oyunlarda fps artışı için gercekten artıs olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcukas

Arkadaslar benimde islemci Q8200 ram 3 gb ekran kartım eski bayağı nvdia 8400 gs bende overclock yapmak istiyorum basit oyunlarda fps artışı için gercekten artıs olur mu ?

O ekran karti ile bi halt olmaz

Dun format attim 8.1 kurdum sistem bayagi hizlandi.

3.5 Ghz yapmak isterim ama onun icin voltajlarla oynamam gerekir heralde. Voltaj isini de nasil yapacagimi bilmiyorum. Hangi degerleri girmem gerekir hicbir fikrim yok.
  • hocam ilk önce link bunu indirn .

resimdeki gibi agresive cpu seçili olsun sonra stress tuşuna basın. bastıktan sonra cpu z ye girin
    cpu z de gösterdğim voltajı kenara not edin (bana söyleyin)
    voltajı bana söyleyin ben siz ne kadar vereceğinizi söylicem

biosa girin çarpanı 466 yapın sonra benim size söylediğim voltajı girin

ramlere oc yapmak istermisiniz ?

eğer istemezseniz ram hızlarını sabitleyin
    örneğin eski anakartlarda değerler ikiye bölünür ama sizinki eğer yeni ise tam değer yazar ; örneğin 1333 gibi hızı 1333 e sabitleyin eğer anakartınız bayağı eski ise 667 yazar. bnm asus p5qc anakartımda tam değer yazıyor (667 800 gibi (ddr2))

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCovboy

quote:

Orijinalden alıntı: selcukas

Arkadaslar benimde islemci Q8200 ram 3 gb ekran kartım eski bayağı nvdia 8400 gs bende overclock yapmak istiyorum basit oyunlarda fps artışı için gercekten artıs olur mu ?

O ekran karti ile bi halt olmaz

Hocam Aynı Sistem Fakat Benim Ekran Kartım HD7770 ,

FSB Değerini Arttırıp Kaydediyorum Fakat Bir Bakıyorum Kaydolmamış. Kaydettiğime Eminim Ama Yinede Default'a Atıyor , Sizce Sebebi Nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanShot

Dun format attim 8.1 kurdum sistem bayagi hizlandi.

3.5 Ghz yapmak isterim ama onun icin voltajlarla oynamam gerekir heralde. Voltaj isini de nasil yapacagimi bilmiyorum. Hangi degerleri girmem gerekir hicbir fikrim yok.

çarpan sayısı düşük işlemcinin o yüzden 3.5ghz falan için pro işlemler gerekir anakartın beline kuvvet anladınızmı.
  • banada bu konuda yardım edermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadCatShero -- 28 Nisan 2014; 20:14:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BadCatShero

banada bu konuda yardım edermisiniz

qx6700 çarpan kilidi olmayan extreme quad bir işlemci aynısından kullandım .sağlam soğutucu ve anakart + 800 den aşşa hızı olmayan bir ramın varsa yardımcı olayım.

• jackal___61 kullanıcısına yanıt
    4 gb 1333mhz ram var asus p5 anakart var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadCatShero -- 29 Nisan 2014; 13:49:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadCatShero

4 gb 1333mhz ram var asus p5 anakart var

soğutucu ne peki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.