Lorenzo bugun Alder lake toplayacak adam haydi gitti 12100 u aldı 1800 verdi diyelim.Anakart ne tavsiye edeceksin?Sogutucu ne tavsiye edeceksin?O sistem kaca cıkacak? ya da bana DDR4 bir Anakart tavsiyesi versene?Uygun fiyatlı tam senin alanın F/P ? |
Intel Core i3-12100 giriş seviyesini dağıtmaya geliyor (2. sayfa)
-
-
Bende daha yeni 10100f li sistem topluyordum hali hazirda ikinci elleri ucuzlamisken :) lazimda degil hani ama r3 3100 lü sistemle yaristiracaktim, hep aklimdaydi. Bir rakip daha cikti bana o zaman, eger bu yeni i3 ile rtx 3070 kullanan cikarsa, bende ki oyunlardan veya diger bench programlarindan (ücretsiz olursa iyi olurdu) skorlara göz atabiliriz. Kendimde yapacagim zaten. (Gerci simdilik 10100f e gtx 560ti takilacak ama olsun, cpu kismini test ederim.)
ddr5 li sistemlerin ilk nesillerine bulasmak istemedim cünkü daha olgunlasmadi, kendini bulmasi ikinci nesille yada birinci nesil son zamanlarini bulabilir. 4800mhz ve cl38 / cl40 ram almak göze pek hitab etmiyor. Yeni sistem toplayanlar tabi ki ddr5 toplayabilir, bu da yanlis degil, hatta ileriye dönük olarak bile düsünülebilir. Ama kaderi suan ki ddr4 2133/2400mhz gibi geliyor bana...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İntelin anakart fiatlarına bi bakın,ondan sonra bu işlemciyi övün.
Bulduğum en ucuz Z690 anakart.
https://www.hepsiburada.com/msi-pro-intel-z690-a-3200mhz-ddr4-lga1700-atx-anakart-p-HBCV000010LKRG
B660 anakartların en ucuz,en düşük seviye , MSI olanının fiatı, 120 dolar.ki DDR5 bellek isteyecekmiş ayrıca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 4 Aralık 2021; 18:50:37 > -
Giriş seviyesini dağıtamaz çünkü bulunduğu platform işlemcinin kendisinden daha pahalı. Gene Ryzen akar.
-
çöp
-
İntel alan intelde kalır, amd alan amdde kalır. Önemli olan tek şey donanım yarışındaki üstünlük ile heyecan yaratmak ki Amd sayesinde olan bir durum bu. 2017 ve sonrası, ryzen ve sonrası.
Donanımhaber'e bile heyecan getirmiş durumda. Forumdaki konular heyecan içeren cümlelerle dolu ki bilgi alış verişinde bulunmak kadar güzel birşey yok ??????
Amd'nin son dönemdeki fiyat stratejisini beğenmiyor olsam bile Amd'yi taktır ediyorum. Ryzen ile yakaladı bir rüzgar...
Şimdi bu rüzgar ile ilerleyen amd, inteli'de zor duruma soktu ve çalışmaya, ar-ge'ye zorladı. Bu gibi durumlar her türlü biz kullanıcıya yarar ama hali hazırda İntel sistemi olanın Amdye, Amd sistemi olanında Intele geçme senaryosu çok olası değil gibi.
Ben Amd sistemimi guncellemek istesem mesela sadece bir işlemci değiştirerek performansda ciddi artış sağlarım.Amd bana bu imkani vermişse anakartta destekliyorsa yeterli olacaktır bu gibi bir sistem güncellemesi.
-
Cok pis dagitacak gerçekten B660 Tomahawk 259 Usd den satisa cikiyormus.Ustune de Ddr 5 , 4000 TL B660 Tomahawk, 2500 TL 16GB Ddr5 , 2000 TL 12100, En az 1000 TL de fan gercekten cepleri dagitacak da ortaligi dagitir mi bilemem.Ddr4 de cikacak da Tomahawk 4000 TL ise konusacak birsey yok.
Kiytirik B660 un bile fiyata bak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadas papagan gibi ezber su yorum nedir ya anlamıs degilim.
" 300$'lık 5600X'e tam 57% çok çekirdek farkı atıp oyunda 5950X tokatlayan 264$lık 12600KF"
Hybrid 6+4 10 Cekirdek 12600K ile Saf 6 Cekirdek 5600X i haydi karsılastırdın.nerede %57 fark atıyormus.hangi oyunda atıyormus?hangi programda atıyormus?Hızlı mı atıyormus yavas mı atıyormus?
Ulan arkadas Ali gitti 5600X aldı 4000 lira verdi, 1500 lira verdi MSI B550M Mortar aldı.Veli de gitti 5000 kagıt verdi 12600K aldı.4000 Lira verdi Z690 Pro DDR4 aldı.İkisi de gitti Rtx 1660 aldı ya da AMD Rx 6600 aldı.Haydi parayı buldular 12GB RTX 3060 aldılar.
Nerede %57 fark atıyor?hangi oyunda atıyor?Hangi programda atıyor?Bu ikisi arasında fark %kac olabilir?Ryzen lar Multicore da ucarken ya Cinebench mi oynayacaz deniyordu.Simdi bunları alan adamlar %57 fark bulunan bir program bulup 24 saat onu mu calıstıracaklar?Ulan ben fazla para verdim %57 fark var dediler onun icin bu farkın oldugu su programı 24 saat calıstırmam lazım mı diyecek?
Velev ki %57 fark olsun bir an icin oyle kabul edelim.1000 lira İslemci ,2500 lira Anakart,500 lira da Fan icin Ekstra fark verip 4000TL en az fazla verdigin paraya degecek mi?Cunku icin icine G serisi,E serisi falan katınca aradaki fark ucuyor.
Ayrıca bu tokatlamak nedir?Nasıl bir tabirdir?Velev ki bir an icin tokatladıgını kabul edelim 10000 lira para verip 16 cekirdek 5950X alan adam sadece oyun icin mi alır?Nerden tutsan elinde kalıyor.
Bir de civciv cıkacak kus cıkacak mevzusu var.Gun gelecek Intel Anakart alana komple sistem hediye edecek vs bunlarla kafa yormaya gerek yok.Carpe Diem Anı yasa su anda en ucuz Z690 4000 kagıt yok 80 USD ye kart gelecek yok alana Ceyrek Altın verecek.Dogmamıs cocuga neden don biciyoruz.
Adamlar oyun testi yapıyor 5600X ile 12600K arasında %3-4 fark var diyor.Haydi ayagın alıssın %10 diyelim haydi abartalım %20 diyelim.%57 nerden cıkıyor?Nerde atıyor bunu Photoshop da mı, Render da mı nerede atıyor yavas atsın.
-
butcenize hangisi uygunsa onu alin.kavga etmeyin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X