Şimdi Ara

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaww hey cobi kardeş senin dediğin olsun sonra ağlama yaww

he he intel daha iyi amd bi ...ok değil ok...

böyle yorumlar yapmak için işlemcilerin elinden geçmesine gerek yok önemli olan bilgi ok...

ayrıca sana kullanmış olduğun cpu ları say diyen olmamış forumda sen gelin güvey oluyon kendi kendine ok...

daha sayayım mı ha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 3 Ağustos 2012; 19:54:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaww hey cobi kardeş senin dediğin olsun sonra ağlama yaww

he he intel daha iyi amd bi ...ok değil ok...

böyle yorumlar yapmak için işlemcilerin elinden geçmesine gerek yok önemli olan bilgi ok...

ayrıca sana kullanmış olduğun cpu ları say diyen olmamış forumda sen gelin güvey oluyon kendi kendine ok...

daha sayayım mı ha

Sayma ok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım
    PARDON ARKADAŞ 32 NM İLE 45 NM KIYASLAMIŞ DÜZELTEYİM

İntel Core İ3 2120 ile AMD FX 4100 BE işlemcileri kıyas
    lıyalım

01- Performans
    İntel'in hızaşırtma özelliği yok, AMD'nin çarpan kilidi açık VE BİR ARTIDIR BU
    AMD hızaşırtınca, ancak İntel sEviyesine geliyor, hızaşırtınca daha da fazla güç tüketiyor,
    Hızaşırtınca; çarpan, voltaj, soğutma, soğutucu, faz sayısı gibi ayrıntılarda cabası.

02- ÇEkirdek sayısı
    AMD, 4 çekirdekli =====> ALINIR BU
    İntel, 2 çekirdekli ama, hyper-threading (HT) teknolojisi sayesinde 4 çekirdek gibi kullanılıyor

cevap : wmware programı bir sanalaştırma programıdır buradagerçek 4 çekirdek ile 2 çekirdek 4 işlem denemelerini rahatlıkla yapa bilirsiniz saf 4 çekridek 2 çekirdek sanalda 4 çekirdekli bir işlemcinin nekadar zor durumda olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. ve bir doğru var dır intel amd den performans olarak üstün
    1. nedeni L1 belek intel örnek\1 mb tutarken amd 512 kb tutuyor büyük bir performan artışı intel için ve üzerine koyduğu teknoloji ( intel v gibi) amd L1 az tutsada L2,L3 inteli 2 ye katlıyor ve güzellik sunuyor işin sonuncu şu her ikiside fifa 2012 yi oynuyormu evet gerisi yalan intel fifayı farklımı oynuyor yok amd fifayı farklımı oynuyor yok ferformans ( 3D TASARIM ,SUNUCU,ŞİRKET, VB YERLERDE GEÇER
    LİDİR )

03- Sıcaklık Ve Gürültü
    İşlemcilerle birlikte satılan stok fanlar, hem işlemci sıcaklığını yeterince düşüremezler hem de sesli çalışırlar.
    AMD işlemcinin güç tüketimi (TDP) fazla AMA 32 NM İLE ISINMA ORTADAN TAMAMEN KALKTI, soğutmak için kaliteli (pahalı) bir işlemci soğutucusu şart DEĞİL
    İntel işlemciye hesaplı bir işlemci soğutucusu yeterli Mİ HA
    AYIR .

04- Fiyat
    İntel, 265TL
    AMD, 235TL ÜZERİNE 50 DAHA KORUM 6 VEYA 8 ÇEKİRDEKLİ FX MODELİ ALIRIM

05- Güç Tüketimi (TDP)
    İntel, 65W
    AMD, 125W 100W, 95W

06- Üretim tarihi
    AMD, 2011
    İntel, Şubat 2011
    AMD İŞLEMCİ PİYASASI GİDDİKÇE ARTIYOR KIZIŞMA YÜKSELDİ ÇITA İYİYE GİDİYOR NESİLDE AMD VE İNTEL TEK REKABETÇİ KALACAK

• quote:

Orijinalden alıntı: İNTEL & AMD

İntel Core İ3 2120 ile AMD Phenom II X4 965 BE işlemcileri kıyaslıyalım
    PARDON ARKADAŞ 32 NM İLE 45 NM KIYASLAMIŞ DÜZELTEYİM

İntel Core İ3 2120 ile AMD FX 4100 BE işlemcileri kıyas
    lıyalım

01- Performans
    İntel'in hızaşırtma özelliği yok, AMD'nin çarpan kilidi açık VE BİR ARTIDIR BU
    AMD hızaşırtınca, ancak İntel sEviyesine geliyor, hızaşırtınca daha da fazla güç tüketiyor,
    Hızaşırtınca; çarpan, voltaj, soğutma, soğutucu, faz sayısı gibi ayrıntılarda cabası.

02- ÇEkirdek sayısı
    AMD, 4 çekirdekli =====> ALINIR BU
    İntel, 2 çekirdekli ama, hyper-threading (HT) teknolojisi sayesinde 4 çekirdek gibi kullanılıyor

cevap : wmware programı bir sanalaştırma programıdır buradagerçek 4 çekirdek ile 2 çekirdek 4 işlem denemelerini rahatlıkla yapa bilirsiniz saf 4 çekridek 2 çekirdek sanalda 4 çekirdekli bir işlemcinin nekadar zor durumda olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. ve bir doğru var dır intel amd den performans olarak üstün
    1. nedeni L1 belek intel örnek\1 mb tutarken amd 512 kb tutuyor büyük bir performan artışı intel için ve üzerine koyduğu teknoloji ( intel v gibi) amd L1 az tutsada L2,L3 inteli 2 ye katlıyor ve güzellik sunuyor işin sonuncu şu her ikiside fifa 2012 yi oynuyormu evet gerisi yalan intel fifayı farklımı oynuyor yok amd fifayı farklımı oynuyor yok ferformans ( 3D TASARIM ,SUNUCU,ŞİRKET, VB YERLERDE GEÇER
    LİDİR )

03- Sıcaklık Ve Gürültü
    İşlemcilerle birlikte satılan stok fanlar, hem işlemci sıcaklığını yeterince düşüremezler hem de sesli çalışırlar.
    AMD işlemcinin güç tüketimi (TDP) fazla AMA 32 NM İLE ISINMA ORTADAN TAMAMEN KALKTI, soğutmak için kaliteli (pahalı) bir işlemci soğutucusu şart DEĞİL
    İntel işlemciye hesaplı bir işlemci soğutucusu yeterli Mİ HA
    AYIR .

04- Fiyat
    İntel, 265TL
    AMD, 235TL ÜZERİNE 50 DAHA KORUM 6 VEYA 8 ÇEKİRDEKLİ FX MODELİ ALIRIM

05- Güç Tüketimi (TDP)
    İntel, 65W
    AMD, 125W 100W, 95W

06- Üretim tarihi
    AMD, 2011
    İntel, Şubat 2011
    AMD İŞLEMCİ PİYASASI GİDDİKÇE ARTIYOR KIZIŞMA YÜKSELDİ ÇITA İYİYE GİDİYOR NESİLDE AMD VE İNTEL TEK REKABETÇİ KALACAK

sende ayrı bir konu aç
    İntel Core İ3 2120 ile AMD FX 4100 BE işlemcileri kıyasla

hatta FX 4100 BE ile İntel Pentium G8x işlemcileri kıyasla

mystik belki ilerde
    FX 4100 BE ile İntel Pentium G8x0 işlemcileri de kıyaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atik66 -- 4 Ağustos 2012; 12:56:45 >

• ZORDU SANIRIM NEYSE BEN YORUMUMU YAAPTIM GERSİ BAĞLAMAZ BENİ EĞER İNANIYORSAN 2120 NİN PHENOM 965 İ OZAMAN DENE DERİM İNANCIN YANLIŞ BİLESİN
  • Konuya baktımda gereksiz diyaloglar mevcut yok ben şu kadar işlemci kullandımda şöyle yaptımda şuan askerden yeni geldiğim için çalışmıyorum ancak eskiden çalışırken hergün yüzlerce anakart monitör vs.tamir ediyorduk her türlü işlemciyi kullandım sunucusundan tutunda amd duron'a kadar her neyse ben testler'e pek bakmam gerçek hayattaki kullanım daha önemlidir benim için gerekli olan şey sistemin seri çalışmasıdır AMD işlemciler intel işlemcilere göre komutlara daha iyi tepki veriyor multitasking performansları iyi her türlü uygulamada bunu deneyebilirsiniz sistem daha stabil çalışıyor ayrıca yok amd çok güç tüketiyor yanıyor gibi safsatalarada inanmayın tdp'nin anlamını bilmeden 125w güç tüketiyor yok efendim faturayı kabartır görende zannedecek sokak lambası tdp işlemcinin kaç wattlık ısı ürettiğini belirten bir kavramdır ayrıca işlemci boştayken cooln quiet açıksa AMD işlemciler intel işlemcilere nazaran daha az enerji tüketir phenom II serisi kötü bir seri değildir yeri geldiğinde sizin çok önemsediğiniz testlerde core i7 serisine bile kafa tutabilmektedir neyse konuyu uzatmaya gerek yok kimin cebinde ne kadar para varsa canı hangi işlemciyi almak istiyorsa onu alsın laf kalabalığı yapmaya gerek yok alt tarafı bir işlemci bir işlemi biraz daha geç yapsın ucuz olsun bizim olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

Konuya baktımda gereksiz diyaloglar mevcut yok ben şu kadar işlemci kullandımda şöyle yaptımda şuan askerden yeni geldiğim için çalışmıyorum ancak eskiden çalışırken hergün yüzlerce anakart monitör vs.tamir ediyorduk her türlü işlemciyi kullandım sunucusundan tutunda amd duron'a kadar her neyse ben testler'e pek bakmam gerçek hayattaki kullanım daha önemlidir benim için gerekli olan şey sistemin seri çalışmasıdır AMD işlemciler intel işlemcilere göre komutlara daha iyi tepki veriyor multitasking performansları iyi her türlü uygulamada bunu deneyebilirsiniz sistem daha stabil çalışıyor ayrıca yok amd çok güç tüketiyor yanıyor gibi safsatalarada inanmayın tdp'nin anlamını bilmeden 125w güç tüketiyor yok efendim faturayı kabartır görende zannedecek sokak lambası tdp işlemcinin kaç wattlık ısı ürettiğini belirten bir kavramdır ayrıca işlemci boştayken cooln quiet açıksa AMD işlemciler intel işlemcilere nazaran daha az enerji tüketir phenom II serisi kötü bir seri değildir yeri geldiğinde sizin çok önemsediğiniz testlerde core i7 serisine bile kafa tutabilmektedir neyse konuyu uzatmaya gerek yok kimin cebinde ne kadar para varsa canı hangi işlemciyi almak istiyorsa onu alsın laf kalabalığı yapmaya gerek yok alt tarafı bir işlemci bir işlemi biraz daha geç yapsın ucuz olsun bizim olsun.

İntel galiba tom's hardware rüşvet falan veriyo

• Toms harware taraflı bir site olduğunu çoğu kişi biliyor nvidia ve inteli kayırmada üstlerine yok bir ara atinin liderliği aldığı zamanda nvidia'nın kartlarını daha performanslı gibi göstermişti.
  • Arkadaşlar ne derseniz deyin , ama amd 965 b.e rev3 kullanmadan i3ü iyi bir işlemci göstermeyin ..
  • Birader ne taraflı adamsınız, babalarınızın firması mı bunlar? Türk toplumunun huyudur, aldığı ürünlerin eksikliklerini görmemek. Yapmayın etmeyin birader.

Oyunlarda i3 2120=965-55@4.0 GHz.

Olay bu kadar. Ve CF performansı da daha iyidir i3-2120'nin.

Ayrıca bunlar normal, kaç nesil fark var arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

Tamam kardeş burda herkes yanlış bir tek sen doğrusun

• amd nin 6 çekirdeği 3modül derler yani gerçek 3çekirdek. intele gelince 2çekirdekli i3 ü 4çekirdekle çalışır derler. bunlar saçmalık bunları hep intelci ve çalışan satanlar yapıyor. benim phnm 2 x2 555 amd işlemcimle intelin Quad core 8400 işlemcisini denedim oyunda öyle bi oooo diyecek fark yoktu. hatta hiç hissetmedim.
  • yemişim testlerinizi. işlemci var bende. 4 çekirdek kullanan oyunlarda phenoma göre çakılıyor
  • parası olan intel alır olmayan amd alır. herkesin testi kendine. ben amd seviyorum. aynı paraya daha performanslı bir kart alıyorum. 5 yıl önce aldığım anakarta aynı işlemcileri kullanmaya devam ediyorum. başlık sahibi bol keseden sallamış. biz her işlemci değişiminde anakartta değiştirmiyoruz sizin gibi :D
    pc'yi zorlamadığın sürecede güç tüketimi gayet düşük oluyor.
    ayrıca iş yerinde yeni nesil i5 evimde ise eski nesil phenom kullanıyorum. yemişim inteli. aynı anda 3 işlem yapmaya çalıştın mı takılmaya başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeuxhome -- 10 Aralık 2015; 19:07:27 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.