Şimdi Ara

Intel Core I5 3570k Overclock Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler dilerim , Intel Core i5 3570k işlemciye sahibim , aldığımdan beri fabrika çıkışı hızlarda kullanıyorum işlemciyi , bu işlemciye biraz overclock yapmayı istiyorum , aynı işlemciyi kullanan kişilerin tavsiyelerini almak isterim,

İşlemci : Core i5 3570k
    Anakart : Asus Maximus V Gene
    Ram : 4x4=16 gb ddr3 ram
    Ekran Kartı : Asus Gtx 1070 Strix
    İşlemci Soğutucusu : Corsair H80i
    Kasa : Corsair 760t

Sormak istediğim soru Bios'tan işlemcinin çarpan sayısı artırılarak mı ? overclock yapmam lazım ve kaç ghz hızda , voltaj kaç olmalı , overclock yaparken ramler ile ilgili ayar yapmakta lazımmı ? bu konular hakkında aynı işlemciyi kullanan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim , teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 14 Aralık 2016; 16:49:35 >

• Herkese tekrardan merhaba kullanmakta olduğum Intel Core I5 3570k işlemciyi 4.5ghz ya da 4.8 ghz yapmak istiyorum lakin biosta hangi ayarları değiştirmek gerekir ve voltaj ne olmalıdır, bu konu hakkında fazla bilgim yok yardımlarınızı beklemekteyim , bu işlemci için ideal günlük kullanım kaç ghz overclock olmalı ?
    İşlemci : Intel Core I5 3570K
    Anakart : Asus Maximus V gene
    Soğutucu : Corsair H80i
    Kullanmakta olduğum Anakartın bios menüsü alttaki resimlerdeki gibidir, Resimler Asus'un sitesinden alıntıdır.

Intel Core I5 3570k Overclock HakkındaIntel Core I5 3570k Overclock HakkındaIntel Core I5 3570k Overclock HakkındaIntel Core I5 3570k Overclock Hakkında

İşlemciyi 4.5 ya da 4.8 ghz hızında stabil kullanabilmek için bios menüsü resimlerindeki hangi ayarları değiştirmem lazım teşekkürler.

• Herkese tekrardan merhaba konuya kimse cevap yazmamış ama tekrardan sorayım 1.280v ile 4.5ghz günlük kullanımda sorun çıkartırmı ?
  • Hadi biraz kıyak geçeyim sana

Aşağıdaki konu sana voltaj ve çarpan konusunda yardımcı olur;

https://forum.donanimhaber.com/intel-core-i5-3570k-4-5ghz-asrock-z77-extreme-4-patriot-viper-3-black-mamba-2400mhz-11-12-11-24-1t--68114079

• HyperV H kullanıcısına yanıt
    Bu arada o voltaj değerini benim konudan mı almıştın? O voltaj ile bu işlemciler istisnalar dışında kolay kolay stabil olmuyor da
  • Konuya cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim Bekir bey , konudaki bios ekran görüntüleri Asus sitesinden alıntıdır, kullanmakta olduğum anakartın biosu ile aynı olduğundan o bios menüsü ekran görüntülerini ekledim, 1.280v ile 4.5ghz voltaj değerini yabancı bir overclock forumunda görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 7 Mart 2017; 15:4:18 >
  • Rica ederim. O sogutucuyla 4.5 gorursun gibi, 1.3v vererek basla ise ama daha yukarisinda yetersiz gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HyperV H kullanıcısına yanıt
    Halen bir ekran görüntüsü bekliyoruz
  • Forumda bununla ilgili birçok başlık var,birçok başlığada ben bir çok sefer yazdım senin içinde yazayım,

Öncelikle cpu ratio değerine 4,5 ghz için 45 olarak ayarla,

Daha sonra cpu voltaj kısımına 1.25 V elektrik vererek denemeye başla,bu sırada işlemci stabil olana dek voltaj değerini yavaş yavaş yükseltmeye devam edeceksin,

Cpu'nun stabil olup olmadığını ise intel burn test programını maximum ayarlarda test bitene kadar çalıştırıcaksın test bitip işlemci stabil mesajını verdiğinde doğru voltaj değerini bulmuşsundur,eğer herhangi bir hata donma takılma mavi ekran veya yukarıda dediğim programın verdiği herhangi bir problem mesajına denk gelirsen cpu voltajını 0.2 olarak arttıracaksın,

Örnek olarak 4.5 ghz 1.25v iken hata verirse voltaj değerini 1.27 yapacaksın yine hata oluşursa 1.29 yine olursa 1.31 böyle böyle yükselterek gideceksin 1.40 değerinin altında kalmaya özen göster eğer 1.40 olsada stabil olmuyorsa işlemci hızını 4.4 e düşürerek testlere tekrar başla.

İşlemci sıcaklığı full yükteyken test esnasında 80'in altında kalmalı.

Bu arada aynı fabrikada aynı gün üretilen işlemcilerde bile overclock ve stabilite olarak farklar oluyor,

senin işlemcin 4.5 ghz için 1.35v isterken aynı işlemci ve sisteme sahip birisinin ki 1.25v isteyebilir dolayısıyla kesin değerleri sana kimse söyleyemez kendin arayıp bulmak zorundasın.

Bu arada işleme başlamadan önce okuyabildiğin kadar oku bilgi sahibi ol senin için daha kolay ve avantajlı olur,

Sen kendin edinebildiğin bütün bilgileri edin yinede takılırsan yardımcı olmaya çalışırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.