Şimdi Ara

Intel Core i5 islemcili pavilion, yorumlariniz lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Hp almaya karar verdikten sonra ilk aldigim dv6 yi geri yolladim (dv6 1315eg), suan asagida ozelliklerini verdigim i5 islemcili pavilion uzerinde duruyorum, fiyat ve performans fikirlerinizi bekliyorum , tesekkurler simdiden.

dv6 1315eg ( geri yolladigim) (600euro almanya fiyati)

P7450 2.1 3mb l2 cache
    4gb ddr3 ram
    Ati hd 4650 (1gb)
    hdd: 500gb, 5400 rpm
    windowns 7 64 bit

Suan almayi dusundugum:

HP Pavilion dv6-2130eg
    (770 euro almanya fiyati)

Intel Core i5 - 430M 2x 2.26GHz
    Nvidia GeForce GT 230M 1024MB DDR3 VRAM
    4gb dd3 ram
    500gb 7200rpm hdd
    windows 7 64bit

su sorumu da ekleyeyim, ikinci hp de; 7200 rpm, core i5 ve geforce gt 230m donanimlarinin farkini oyunlarda veya cesitli uygulamalarda gorebilirim? tesekkurler.

• aldıkta sonra yeni gt3xx veya 5xxx sersi alırsan oyunlarda daha çok faark görebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: death44

aldıkta sonra yeni gt3xx veya 5xxx sersi alırsan oyunlarda daha çok faark görebilirsin

walla gt300 serisi hakkında pek iyi şeyler söylenmiyor.alırsan hd 5650 li notebooklara bak bence kardeşim.yine i5 ya da i7 işlemcisi olursa çok güzel bir pc olur
  • quote:

aldıkta sonra yeni gt3xx veya 5xxx sersi alırsan oyunlarda daha çok faark görebilirsin

benzer fiyatlarda o serilerilerden gpu'ya sahip olan laptop biliyorsan ve linkleyebilirsen cok sevinirim, saol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

walla gt300 serisi hakkında pek iyi şeyler söylenmiyor.alırsan hd 5650 li notebooklara bak bence kardeşim.yine i5 ya da i7 işlemcisi olursa çok güzel bir pc olur

Valla kardesim cok oyun delisi degilimdir, bi wow'um var zaten o da yetiyor ve artiyor :) ( zaten ona oyun demiyorum pek, sosyal ortam :)

ama sanirim hd 5xxx serisi bir notebook da cok daha pahaliya gelecektir, sadece ekran kartini degil islemcisini de ele almaya calisiyorum.
    i5 islemci ve hdd hizini da goze almak istiyorum.

gt230m de idare eder sanirim son cikan oyunlarda. ?

• bir de Hd 4650 ile gt 230m arasindaki fark Hd 4650 den yana sanirim bir parca daha, bu farki acaba gt230 kartli pc deki islemci ve hdd hizi kapatir mi sizce? ?

(iki kart da 1gb ddr3)
  • gt 230m hd4650 den her ne kadr düşük bir kart denilsede şu ana kadr oyunlarda hep hd 4650 den yüksek fps ler aldım.çünkü nvidia nın yazılım ve phsyx desteği hd 4650 den üste geçiriyor.ayrıca overclock potansiyeli de yüksek bir kart nvidia.örneğin nfs shift hd 4650 de 30-40 fps den oynanırken ben full çözünrlk 50 60 fps arasında oynuyorum
  • quote:

gt 230m hd4650 den her ne kadr düşük bir kart denilsede şu ana kadr oyunlarda hep hd 4650 den yüksek fps ler aldım.çünkü nvidia nın yazılım ve phsyx desteği hd 4650 den üste geçiriyor.ayrıca overclock potansiyeli de yüksek bir kart nvidia.örneğin nfs shift hd 4650 de 30-40 fps den oynanırken ben full çözünrlk 50 60 fps arasında oynuyorum

ilginç bir drum notebookcheek sitesi tam tersini söylüyor
  • inancağım son sitedir notebook check
    güya i7 620m çift çekirdek. i7-720qm 4çekirdekli işlemciden daha iyi.ayrıca ekran kartı sıralamasında.mobility hd 4830 directx 10 mobility hd5830 directx 11 li karttan daha üst sırada ya o site intel in ati nin full reklamını yapıo. testleri nası yapıolar anlamadm
    walla inanmıyorsanız hocam sitede yaptığım testleri print screenle koymuşluğum war bakabilirsnz
    al işte yalanın önde gidenihttp://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4830.14954.0.html adam 3dmark 06 da 8380 almış i7 li işlemci hd 4830.bn i7 işlemci gt 230 m 8423 hd 4830 gt 230m den oysaki üstün bir kart saçmalık burda işte.böyle sitelere inanmak bana mantıklı gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 3 Şubat 2010; 22:59:44 >

• quote:

inancağım son sitedir notebook check
    güya i7 620m çift çekirdek. i7-720qm 4çekirdekli işlemciden daha iyi.ayrıca ekran kartı sıralamasında.mobility hd 4830 directx 10 mobility hd5830 directx 11 li karttan daha üst sırada ya o site intel in ati nin full reklamını yapıo. testleri nası yapıolar anlamadm
    walla inanmıyorsanız hocam sitede yaptığım testleri print screenle koymuşluğum war bakabilirsnz
    al işte yalanın önde gidenihttp://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4830.14954.0.html adam 3dmark 06 da 8380 almış i7 li işlemci hd 4830.bn i7 işlemci gt 230 m 8423 hd 4830 gt 230m den oysaki üstün bir kart saçmalık burda işte.böyle sitelere inanmak bana mantıklı gelmiyor

O sitede yapılan benchmarklar doğrudur ama sıralamalarda biraz ayarsızlık var.Ati daha 5xxx serisine driver çıkarmadığı için puanlar düşük geliyor...
    Bu arada i7-620M, i7-720QM'i gerçekten tokatlayabilecek güçte.Turboboost ile 3.33 GHz'i görüyor.i7-720QM'i ezecek birçok özelliği var...
    Sen ekran kartını overclocklu kullandığın için yüksek çıkıyor yoksa HD4830 overclockla 10k'nın üzerine çıkar

Konuya gelmiş olursak bence acele edin HP, Pavilion serisinin kökünü kurutacak.Yeni ekran kartları belli oldu:Nvidia GT320M
    Bu kart 9600M GT'den bile daha kötü bekleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

quote:

inancağım son sitedir notebook check

O sitede yapılan benchmarklar doğrudur ama sıralamalarda biraz ayarsızlık var.Ati daha 5xxx serisine driver çıkarmadığı için puanlar düşük geliyor...
    Bu arada i7-620M, i7-720QM'i gerçekten tokatlayabilecek güçte.Turboboost ile 3.33 GHz'i görüyor.i7-720QM'i ezecek birçok özelliği var...
    Sen ekran kartını overclocklu kullandığın için yüksek çıkıyor yoksa HD4830 overclockla 10k'nın üzerine çıkar

Konuya gelmiş olursak bence acele edin HP, Pavilion serisinin kökünü kurutacak.Yeni ekran kartları belli oldu:Nvidia GT320M
    Bu kart 9600M GT'den bile daha kötü bekleniyor

wallaha gt230m mahvetti diyorduk 9600m gt yi mumla arıcaz

• quote:

http://www.teknolojialani.com/urun/packardbell-tj75-jo-118tk-notebook.aspx
    bu bilgisyar da bnce çok güzel

Vallaha ne söyleyim ozellikleri ve fiyati cok güzel göründü. ve 700 euroya da buldum bir yerde. ama dusundugum sey ucuz olusu neden daha ucuz hp ye gore ? marka acisindan bi sorunu varmidir yada, hp ye gore dezavantajlari ? bilgim kadariyla cok satilan bi notebook degil, youtubeda da arastirdim kullanici pek kullanici videosu bulamadim.

bu arada asagidaki notebook da islemcisi ve ekran kartiyla "p7450 2,1ghz, Hd4650" lik hp'den daha iyi performans gosterirse yine 70 euro fazla verip hp de mi kalsam? dedigin gibi 230m hd 4650 en daha yüksek performans sunarsa bu islemciyle, belki yine hp de kalmak lazim. ?

HP Pavilion dv6-2130eg (770 euro almanya fiyati)

4gb dd3 ram
    500gb 7200rpm hdd
    windows 7 64bit

• quote:

Orijinalden alıntı: Gallardo

quote:

http://www.teknolojialani.com/urun/packardbell-tj75-jo-118tk-notebook.aspx
    bu bilgisyar da bnce çok güzel

Vallaha ne söyleyim ozellikleri ve fiyati cok güzel göründü. ve 700 euroya da buldum bir yerde. ama dusundugum sey ucuz olusu neden daha ucuz hp ye gore ? marka acisindan bi sorunu varmidir yada, hp ye gore dezavantajlari ? bilgim kadariyla cok satilan bi notebook degil, youtubeda da arastirdim kullanici pek kullanici videosu bulamadim.

bu arada asagidaki notebook da islemcisi ve ekran kartiyla "p7450 2,1ghz, Hd4650" lik hp'den daha iyi performans gosterirse yine 70 euro fazla verip hp de mi kalsam? dedigin gibi 230m hd 4650 en daha yüksek performans sunarsa bu islemciyle, belki yine hp de kalmak lazim. ?

HP Pavilion dv6-2130eg (770 euro almanya fiyati)

4gb dd3 ram
    500gb 7200rpm hdd
    windows 7 64bit

walla hocam bn olsam packard alırdım.hp de çok sorunsuz değil yani.ayrıca packard da ısınma sorunu da yokmuş.ama yine de alanlardan packard ı sor en iyisini kullananlar bilir.hd 5650 gt 230m e göre azımsanmayacak kadr üstün bir kart

• tam da dedigin laptop bu ara baya revacta, suanki dusundugum laptoptun ekran kartindan 3d mark 06 ya gore yuzde 25 daha iyi oldugu ortada, ama cok da oyun delisi degilim, wow la idare ediyorum belki sonra biraz da shift olabilir, tdu olabilir. bu i5 islemciyle ge force 230m birlesince sanirim iyi performanslar alabilecegim.

Hp nin durusu bile bitiriyor acikcasi beni :), gelen programlar bir de kumandasi, kasasi , ne bileyim, 2 gun de kullandim onceki elime gelen modeli, packard bell de korkutuyo biraz beni cok yaygin olmadigindan belki de. hem hp nin hdd hizi da 7200rpm 500gb, bu da bir avantaj belki, ama acikcasi yarin karar vermem gerekecek, onumuzdeki hafta ulasirsa da iki notebookdan biri 3dmark 06 degerlerini de eklemeye calisacagim.
  • hyrlısı olsn o zman hcam güle güle kullan
  • EmR_3153 tebrik ederim!

beni yoldan cevirdin ve packard bell tj 75 siparisimi az once verdim, hafta carsambaya elimde olcak insallah, dun kasasini da inceleme sansi buldum, daha once pb kullananlardan da pb hakkinda olumlu duyum aldim, insallah problem cikarmaz, bir problemi olursa bak sorumlusu sensin ona göre :))

hp basladim pb de karar kildim. ama ikiside iyi laptoplar bence.

artik packard bell forumuna transfer olalim bari.

i5,hd5650,4gbddr3
  • quote:

EmR_3153 tebrik ederim!

beni yoldan cevirdin ve packard bell tj 75 siparisimi az once verdim, hafta carsambaya elimde olcak insallah, dun kasasini da inceleme sansi buldum, daha once pb kullananlardan da pb hakkinda olumlu duyum aldim, insallah problem cikarmaz, bir problemi olursa bak sorumlusu sensin ona göre :))

i5,hd5650,4gbddr3

hyrlı olsn kardeşm güle güle kullan kazasz belasız günlerde.ama bnce artk hp gerksiz napcaksın artk fiyat performans olarak packard yani bni sormlu tutma amaa bide ram 6 değil miydi kardeşm bn 6 die biliordm

• quote:

quote:

EmR_3153 tebrik ederim!

i5,hd5650,4gbddr3

hyrlı olsn kardeşm güle güle kullan kazasz belasız günlerde.ama bnce artk hp gerksiz napcaksın artk fiyat performans olarak packard yani bni sormlu tutma amaa bide ram 6 değil miydi kardeşm bn 6 die biliordm

:)) saolasin
    yok benim aldigim 4gb, almanyada bulunuyorum bi sure icin, burdan alacagim, ama bugun okudum tj75 forumundan 4gb olani da gelmis Türkiye'ye hem de avantajli bi fiyata.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.