Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
önce konfirigasyonumu yazayım... Anakart :intel d975xbx İşlemci :e8200 6mb 1066mhz di galiba :) Ekran kartı : shappire 4870 512mb psu : feel hurricane kasa psu'su 500w ram :kingstone 2*2 gb 800 mhz hyper serisi hdd :160 gb 8 mb sata dvd sürücü vs...
şimdi sorunum şu arkadaşlar ben bu makinada önceden 6800 le ekran kartı ile kingstone 1gb 667mb +512mb 667 mhz ram kullanıyordum şimdi dual kit 4 gb 80mhz ram aldım ama ramlar çalışmıyor anakartımda en güncel bios sürümü var bios ayarlarında ram ayarı yapabiliyorum 800 mhz seçiyorum voltajını seçiyorum ma makinaya ramları takınca açılmıyor makina görüntü bile gelmiyor ramlar kesin çalışıyor denendi anakartın aynısından bi arkda var 800 mhz ram çalışıyor diyor benimi kekliyor anlamadım çalıştıramadım ben :) eğer bilisi olan ark varsa bi zahmet anlatısa sevinirim hayır duamı alır :)
aldığınz ramlerin , anakrtın ram uyumluluk listesne olup olmadığını araştırınız ilk olarak , ve mümkünse o arakadaşnzdaki 800lüğüde denersenz sorunun nerde olduğunu anlarsınz
unalan
http://www.intel.com/products/motherboard/D975XBX/ adresinde görebileceğin üzere anakartın 533 ve 667 mhz. ramleri destekliyor..800 çalıştırmamasına çok da şaşmamalı. Ama bios update seçeneklerine falan bak belki bios update ile 800mhz. de çalıştırabilir. Fakat dikkat etmeni öneririm.İyice araştırma yapmadan bios update işine girme.. Yani 800 çalıştıracak diye bir garantisi yok..Sadece bir ihtimal
Memory
* Four 240-pin DDR2 SDRAM Dual Inline Memory Module (DIMM) sockets * Support for 667 and 533 MHz DDR2 DIMMs * Support for up to 8 GB of system memory * Support for ECC and non-ECC memory
Biraz kaynak karıştırdım da şöyle yorumlar mevcut :
Anakartta bazı 800mhz. ramlerin çalıştığı bazı markaların çalışmadığı yazılmış. Çalışan 800mhz. ramler takıldığında otomatik olarak kendilerini 667 mhz. hızında çalıştırdıkları gözlenmiş (istisnasız)
Bazıları da biosda ram voltajları ile oynayarak 800mhz. ramleri çalıştırabilmeyi başarmış. Bence sen arkadaşındaki rami alarak kendi bilgisayarında dene..En güzel çözüme böyle ulaşırsın kanımca.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ramleri tek dene
cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler.... sorunu hala çözemedim bios ayarlarında bi çok şeyi denedim olmadı sağlık olsun muhtemelen yeni bi ana kart alacağım bu anakartı seviyordum ama bana yamuk yaptı satacam onu :)
arkadaşlar bi süredir nete giremiyordum cevaplar için teşekkürler elimdeki 1 gb 667 ram ile aldığım ramlardan birini takınca sorunsuz çalışıyor ama nedenini bilmiyorum 1 gb 667 ram i çıkardığım zaman çlışmıyor anakartında 800 mhz ram çalıştıran arkadaşa sordum normal 800 mhz çalıştırıyormuş benim ramlarda öyle extreme bi ram değil hyperx serisi soğutuculu ram neden çalışmadığını anlayamadım sadece 800 mhz ramları taktığım zaman görüntü bile alamıyorum ramların voltaji 1.85 biostan fazla güç vermeyi de denedim ama yine çalışmadı ne salak bi anakart yahu bide anakart extreme bi anakart yahu eksta çok sağlayabilmek için 4 pin slot var anakart üzerinde onu takıp çalıştırmayı denedim güzekim 4870 ekran kartıma zarar verdi garantiye yollamak zorunda kaldım iyimi deli edecek bu anakart beni bilen ileri düzey arkadaşlar varda bi el atsınlar bu işe :D yadrımlarınız için teşekkürler arkadaşlar...