Şimdi Ara

Intel'de yeni fiyat indirimleri: Core i7 950'nin fiyatı 294$'a düşüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
10.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

%48'lik bir indirim ile 562 dolar seviyesinden 294 dolar seviyesine çekilecek. Yapılacak bu indirim ile Intel, AMD'nin 6 çekirdekli işlemcilerine karşı elini güçlendirmiş olacak

tşk amd... keşke daha güçlü olsanda inteli daha fazla sıkışdırsan rekabete zorlasan intel hiç acımıyor tamam performansı güzle hoş güçlü ama verdiğimiz parayı hak etmiyor hala...

sıfır amd sempron 140 AM3 (2.7GHz) 1 MB İŞLEMCİ 60tl

amd x2 245 ise amdnin tam fiyat performans cpusudur

intel parayı e5200 ve e8400den kaldırmışdır core7 920de yüksek seviyede en çok tutulandır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

Çok değil mi indirim 562$dan 249$a

düşün işte adamların nasıl kar marjı var...

hep diyorum ıbm sony toshiba cell cpu yaptılar sony ps3e çokta güçlü ki o dönem en hızlı core2den 8kat hızlıydı... 65nmlik cpuydu 3çekirdek 3200mhz datasheet vardı masaüstü platformuna çıkarsınlar 3firma olursa daha uyguna çok güzel ürünler alabiliriz ama x86 lisansı vermez intel
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

%48'lik bir indirim ile 562 dolar seviyesinden 294 dolar seviyesine çekilecek. Yapılacak bu indirim ile Intel, AMD'nin 6 çekirdekli işlemcilerine karşı elini güçlendirmiş olacak

tşk amd... keşke daha güçlü olsanda inteli daha fazla sıkışdırsan rekabete zorlasan intel hiç acımıyor tamam performansı güzle hoş güçlü ama verdiğimiz parayı hak etmiyor hala...

sıfır amd sempron 140 AM3 (2.7GHz) 1 MB İŞLEMCİ 60tl

amd x2 245 ise amdnin tam fiyat performans cpusudur

intel parayı e5200 ve e8400den kaldırmışdır core7 920de yüksek seviyede en çok tutulandır bence

şimdi marka bilgisayarların gaming kasalarda i7 920 kullanması gibi. bir zamanlarda marka bilgisayarlar en çok e5200 kullanıyordu.

• gibi denebilir ama burda intelin marka pc üreticilerine yaptığı bazı anlaşmalar ve $$$$ ler var anlatabiliyormuyum
  • isterlerse yapmasınlar indirim 523 TL lik Sony NWZ-S544 mp3 Walkmanı 200 TL ye aldım :) ipod nano bile 450 TL Den 299 inmiş Rekabet başladı ama bazıları geç uyandı :)
  • Terfi edeyim bari (:
  • i7 930 ile 950 arasında ne fark var GHz den başka ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 22 Haziran 2010; 14:40:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanberk

i7 930 ile 950 arasında ne fark var GHz den başka ?

çarpan olayı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

quote:

i7 930 ile 950 arasında ne fark var GHz den başka ?

çarpan olayı herhalde.

Bakalım bir açıklık getirsinler merak ettim ne fark var :) sırf ghz ise gerek varmı ki ?
  • bunu 12 çekirdekli işlemcilere yeşil ışık olarak algılamak lazım heralde
  • 12 değil arkadaşım 10 core 20 thread geliyormuş haberi okumadın mı? 1366 soket olsa bari en önemli parçalar satması en zor parçaları değiştirmek zorunda kalıyor insanlar bu soket değişikliği yüzünden.
  • 1-2 hafta içinde i7 920 li sistem kurcam. 2 ay beklesekmı sımdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkerx

1-2 hafta içinde i7 920 li sistem kurcam. 2 ay beklesekmı sımdı

920alıcağına 930 al çok fazla fiyatta fark yok.
  • quote:

quote:

Katılıyorum. 930 - 920 Arasında pek bi fiyat farkı yok artık ama 950 yi beklemek mantıklı dersen bişey diyemicem birisi açıklık getirse 930 - 950 arasındaki tek farkın GHz fazla olmasımı ? oysa 2 ay beklemem ben

• quote:

quote:

quote:

Katılıyorum. 930 - 920 Arasında pek bi fiyat farkı yok artık ama 950 yi beklemek mantıklı dersen bişey diyemicem birisi açıklık getirse 930 - 950 arasındaki tek farkın GHz fazla olmasımı ? oysa 2 ay beklemem ben

kardeş oc yıpyormusun bilmiyorum ama: mesela bende 1156 soket i7 860 var. çarpanım maksimum 22 oluyor bu ne dersen. base clock diye işlemcinin dış saat hızı var sen bu hızı artırdığında aynı anda dram frequency ve QPI yani eski işlemcilerdeki FSB yani, işlemci önbellek bus hızıda artıyor. mesela ben baseclock 183MHzx22 çapanla 4.026 GHz de çalıştırıyorum. 930 la 950 arasında da oc kabiliyeti yönünden yani çarpan yönünden fark vardır. çarpanın yüksek olması baseclock artırmadan ve dram frequency artırmadan işlemci hızını artırmanı sağlar ki bu işlmecinin dahili bellek kontrolcüsünün stabil çalışması anlamına gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

hep diyorum ıbm sony toshiba cell cpu yaptılar sony ps3e çokta güçlü ki o dönem en hızlı core2den 8kat hızlıydı... 65nmlik cpuydu 3çekirdek 3200mhz datasheet vardı masaüstü platformuna çıkarsınlar 3firma olursa daha uyguna çok güzel ürünler alabiliriz ama x86 lisansı vermez intel

bildiğim kadarıyla intelde amd ye x86 lisansını ibm yüzünden vermek zorunda kaldı,yoksa intel ibm için işlemci üretemezdi
  • 920-930 karıstırıyorum hep... 930 lu sıstem kurcam. hanı overclock yapmadım hıc fakat sureklı 3d max kullancam bundan onra ve 1 yıl sonra 930 yetmemeye başlıcak . 1 yılda o.c li idare eder 2 yıla zaten x975 ın fiyatı duser alırız dioduk
    quote:

quote:

quote:

quote:

kardeş oc yıpyormusun bilmiyorum ama: mesela bende 1156 soket i7 860 var. çarpanım maksimum 22 oluyor bu ne dersen. base clock diye işlemcinin dış saat hızı var sen bu hızı artırdığında aynı anda dram frequency ve QPI yani eski işlemcilerdeki FSB yani, işlemci önbellek bus hızıda artıyor. mesela ben baseclock 183MHzx22 çapanla 4.026 GHz de çalıştırıyorum. 930 la 950 arasında da oc kabiliyeti yönünden yani çarpan yönünden fark vardır. çarpanın yüksek olması baseclock artırmadan ve dram frequency artırmadan işlemci hızını artırmanı sağlar ki bu işlmecinin dahili bellek kontrolcüsünün stabil çalışması anlamına gelir.

• quote:

920-930 karıstırıyorum hep... 930 lu sıstem kurcam. hanı overclock yapmadım hıc fakat sureklı 3d max kullancam bundan onra ve 1 yıl sonra 930 yetmemeye başlıcak . 1 yılda o.c li idare eder 2 yıla zaten x975 ın fiyatı duser alırız dioduk

amaç öncelikle 3dmax ise amd de düşünebilirsin

http://www.behardware.com/articles/789-5/amd-phenom-ii-x6-1090t-1055t.html

• kaliteli ram icin fazla para vermenize gerek yok :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_28668220/mpage_1/f_/key_//tm.htm#28668220
  • kişisel insanlara bu fiayt gene fazla kaçacak aslında buu firmalar.şirketler için kişisel kişiler almaları için birasdaha ucuzlaması lazım diye düşüşnyrm
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.