Şimdi Ara

Intel'den dünyanın en büyük çip fabrikası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel, yeni çip üretim merkezi için en az 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Yeni üretim merkezinin inşaatının 2022 yılının sonuna doğru başlaması ve 2025'te bitmesi bekleniyor.

Intel CEO'su Pat Gelsinger, Time ile yaptığı röportajda, şirketin "gezegendeki en büyük silikon üretim yeri" olmasını beklediğini ve sonunda sekiz fabrika ile 2 bin dönüme kadar genişleyebileceğini söyledi. Böylece başlangıçta 3 bin kişiyle ve sonrasında daha da fazla kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca üretim tesisinin inşaatı için 7 bin inşaat işçisine istihdam sağlanacak.

Intel, önümüzdeki on yıl içinde yeni üretim merkezi için 100 milyar dolara kadar yatırımın yanı sıra yeni yetenekleri teşvik etmek için Ohio üniversiteleri, kolejleri ve ABD Ulusal Bilim Vakfı ile ortaklaşa yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Bir ticaret grubu olan Semiconductor Industry Association'a göre, ABD'nin çip üretim sektöründeki payı 1990'da %37 iken bugünlerde %12'ye düştü, ancak Gelsinger yeni üretim merkeziyle birlikte bunu %30'a geri getirmek istiyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/2022/1/21/22894612/intel-ohio-chip-plant-20-billion-processor-shortage

• Çip kıtlığı var evet var atma ziya kayar düşer bir tarafını kırarsın fırsatçı intel fabrika açtim kitliyeceğim dolar 1 5 iken size zamlı zamlı demiyorda çip kıtlığı var çözüm Sunuyoruz diyor Hahahahahahahahaha koptum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.