Şimdi Ara

Intel'den yeni nesil performans işlemcileri: Core i7-4790K, Core i5-4690K ve Pentium G3258 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: safe-e

zorla yeni anakartı kakalayacaklar arkadaş bize valla alırım 4790k yı takarım z87 ye çalışırsa kapışırız intelllll....

Teknik olarak desteklememesi mumkun degil.Soket yapilari birebir ayni.Ama kasitli olarak bios cikarmazlarsa modlu bioslarla bu sorunlar halledilebilir.Ayni sekilde intel Broadwell islemcilerde bence bios modlarla z87 de calisacaklar diye dusunuyorum.
  • Atıl Kurt21 kullanıcısına yanıt
    9590 mantıklı bir işlemci değil ki kıyas yapılacak olsa tabi ki intel her manada ancak 8350 mi 4970 mi kısmında spesifik işlerde kullanılacaksa fiyat / Performans 8350 avantajlı bir işlemci.

9590 a sadece 900 vermekle bitmiyor iş çok iyi anakart çok iyi güç kaynağı çok iyi soğutma mümkünse geniş ve pahalı bir kasa da almanız gerekiyor ki AMD ilk defa bu işlemciyi niye çıkardı , hadi çıkardı sonuçta performans adına oc yapılmış 8350 den farklı olmayışı ile hala anlayabilmiş de değilim :)

işlemciye 500 - 600 tl üstü para verilecekse AMD zaten alternatif olmaktan çıkıyor benim şahsi görüşüm, ancak 8350 gibi f/p ürünleri var iken intel performans işlemcisi yaptı 900 e 1000 satıyor amd yi öldürür gibi bir çıkarım yapmak çok da rasyonel değil. sonuçta yeni i5 de 8350 den pahalı olacaktır ki render de 8350 ye yaklaşmayacak yine.

ha tabi konu oyun olursa tabiki 500 lira bandında i5 alınması mantıklı zaten piyasanın %75 bu yüzden intel....

• "Haswell Refresh serisi" dediya "ısıtıp ısıtıp sofraya koymak" deyimi geldi aklıma. İntel sende olmasan biz napardık. Kesin aç kalırdık.

• Ozgn13 kullanıcısına yanıt
    İyice karıştırdı Intel milletin kafasını. Haswell refresh zaten piyasaya mayıs ayı içerisinde z97 yongaseti ile birlikte çıktı: i7-4790, i5-4690 ve i3-4360. Intel'in bir sonra piyasaya süreceği işlemci ailesi muhtemelen yaz sonu, sonbahar başı gibi Haswell-e olacak. Daha sonra Broadwell bekleniyor, ama ilk etapta tablet ve notebook cephesinde. Tahminler soket Broadwell işlemcilerin elimize ulaşmasının büyük ihtimalle 2015 baharını bulacağı yönünde.
  • kilidi açık pentium efsane olur

• mutercim kullanıcısına yanıt
    Z97 ile birlikte çıktı fakat daha yeni piyasaya sürüldü hocam. Broadwell de dediğiniz gibi 2015 te anca Türkiyeye gelir...
    Broadwell için Aralık gibi deniliyor, Haswell-E için ise 2015 deniyordu en son.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Broadwell in Türkiyeye gelişi mi Aralık gibi? Hocam 2014 ün 2. yarısının başında piyasaya sürücez demişlerdi. Bol keseden konuşuyorlar. Sanmıyorum 2014 te Türkiyeye gireceğini...

Edit:http://www.techspot.com/news/56971-intel-rebrands-their-broadwell-y-line-as-core-m.html tabletler uçacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgn13 -- 3 Haziran 2014; 11:41:14 >
    Lanse edildikten sonra, 1 hafta içinde bizde de satışa sunuluyor zaten Intel işlemciler.
    "Ucundan azıcık" konseptli tanıtımlarindan birkaç tane daha yapacaklar ki hah tamam gerçekten çıkarıyorlar diyelim :) Ufak ufak hintler verip geciktiriyorlar genelde. Belkide bana öyle gelmiştir daha öncekilerin çıkış süreci. Tabii ilk duydugumuz andan itibaren, heyecan ile beklemeye geçiyoruz. Sanki geldiği gibi kendi sistemlerimize kuracak mişiz gibi :) Neyseki birkaç tray ürüne ulaşabiliyoruz çıktığı gibi. Test sonuçlarını çok merak ediyorum...
    Hexus.net inceleme yapmış 4790k ya isilar yuksek 10 derece kadar frekanstan dolayı 4770e gore tim problemi devam ediyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 3 Haziran 2014; 11:48:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Farklı sitelerin incelemelerini de görelim bakalım. Sıcaklık sorunu devam ediyorsa kötü olur.
  • 4790k Almanyada listelenmiş ( sadece örnek olsun diye paylaşıyorum ) 27.06. dan itibaren satışa sunulacakmış . Buradada altı üstü ayni tarih olur herhalde .

Şu an fiyatı 299,99 Euro yada bu günkü kura göre 855,45 TL . Bizde tahmini fiyat 950-1000 TL arası olur diye düşünüyorum .

Intel'den yeni nesil performans işlemcileri: Core i7-4790K, Core i5-4690K ve Pentium G3258

Intel'den yeni nesil performans işlemcileri: Core i7-4790K, Core i5-4690K ve Pentium G3258

• trumpet kullanıcısına yanıt
    Temmuz'un ilk haftası satışa sunulur bizde, fiyat da dediğiniz gibi olacaktır.
    4690K biraz daha serin çalışacak o halde. Hem 0.5 Ghz daha düşük, hem de HT yok.
  • Önemli olan fiyatı. En iyisi deyip tüketiciye faiş fiyattan satacaklar ise çok da önemli değil. Z97 anakartların fiyatı da zaten maşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 3 Haziran 2014; 12:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aynı çipi kullanıyorlar ama frekanstan dolayı sıcaklıklar ortalama 88 derecede dolaşmış. En altta bahsetmişler.
    http://hexus.net/tech/reviews/cpu/70473-intel-core-i7-4790k-devils-canyon-22nm-haswell/?page=8

AMD gibi olmaya başladı Intel'de. Sadece frekansı arttırıp mı sunacak ne yapacak böyle ? Yine IHS mod mu yapmak zorunda millet iyi sıcaklıklar için ? Bakalım başka sitelere de ama... Hayal kırıklığı yarattı bende şu an.

Fiyat olarakta i7 4770k ile aynı i7 4790k ancak bize daha pahalı yansımaz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 3 Haziran 2014; 12:25:20 >
  • Şimdi benim aklıma takılan soru şu,Haswell ile regülatörler işlemci ile birlikte aynı çatı altında toplanmıştı.Peki bu Devil's Canyon serisinde durum hala aynı mı ? Eğer hala aynı ise frekans hızlarının yüksekliği + bunun için gerekli voltaj değerlerini düşünürsek,dereceler pek düşük olmaz diye tahmin ediyorum.Pentium için büyük bir atılım olmuş,bakalım forumda alanlar olursa testlerini görmek isterim açıkçası.
    Sıcaklıklar yine sorun olursa, 4790K tercih etmek için sebep göremiyorum.

0.5 Ghz için tercih etmem şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Haziran 2014; 12:27:00 >
  • Bu yeni Pentium, GTX750 Ti ile çok güzel gider. Ekonomik, güç tüketimi düşük bir de ITX kasaya kurdun mu tamamdır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.