Şimdi Ara

Intel'den yeni nesil performans işlemcileri: Core i7-4790K, Core i5-4690K ve Pentium G3258 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu gün hala 2700K ile 780 SLI yapilabiliyorsa, yeni işlemci almanin pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Illaki getirisi ve fazla fps vermesi söz konusu olacaktir, lakin elimizdeki işlemci ile 30fps, bunlarla 60+ alacaksak tamam. Fakat tutupta min. 80fps alanin 100+ almasi neyi degistirir? (Sadece oyuncu gözünden yorum yaptım, 3D olayini bilmem.)

• Bazıları amd yı karalamıs bu kısılere verecek cevabım o amd olmazsa 900 tl cok para dedıgımız 4790k ları 900 dolara alırsınız.Rekabet her zaman bızım yararımızadır.Bu arada ıntel cosmus.)

• Bakalım amd ne yapacak bu işlemciler karşısında sadece ekran kartıyla olmuyor biraz daha iyi işlemciler yapması şart bence
    Birde bu kadar pahalı olmasalar çok güzel olacak ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: cats.in.the.cradle

Intel Core i7 4790K 'Devil's Canyon' CPU already pushed to 7GHz
    http://www.tweaktown.com/news/38446/intel-core-i7-4790k-devil-s-canyon-cpu-already-pushed-to-7ghz/index.html

Bu haberler 4770k içinde zamanında çıkmıştı ama son kullanıcılar için hüsran oldu.

http://wccftech.com/intel-core-i7-4770k-overclocked-7-ghz-z87-motherboards-including-asus-maximus-vi-extreme-spotted/

İntelden görmeye alışkın olduğumuz sahneler

• quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

quote:

Orijinalden alıntı: cats.in.the.cradle

Intel Core i7 4790K 'Devil's Canyon' CPU already pushed to 7GHz
    http://www.tweaktown.com/news/38446/intel-core-i7-4790k-devil-s-canyon-cpu-already-pushed-to-7ghz/index.html

Bu haberler 4770k içinde zamanında çıkmıştı ama son kullanıcılar için hüsran oldu.

http://wccftech.com/intel-core-i7-4770k-overclocked-7-ghz-z87-motherboards-including-asus-maximus-vi-extreme-spotted/

İntelden görmeye alışkın olduğumuz sahneler

aradaki devasa voltaj farkını görmedin sanırım.

• alizee81 A kullanıcısına yanıt
    Siz o voltajı günlük kullanımda işlemcinize atayabilir misiniz? yada aradaki fark çok diye sadece buna dayanarak 4790k mı tercih ederdiniz?Bu haberlerin tamamen kullanıcılara reklam amaçlı gösterildiğini bildiğinizi düşünüyorum.

LN2 olduktan sonra aradaki farkın pek bir önemi kalmaz ayrıca 4770k için görülen değer işlemci voltajı değil vccın dediğimiz processor ınput voltagedır(cpu-z den kaynaklı bir hata) çünkü o zaman ki cpu-z işlemci voltajını yanlış okuyordu(gerçi halen var) yoksa kim inanırdı 0.9 v larda 5 ghzdeki 4770k lara epey sonra kısmende olsa düzeltildi artık yükteki voltajı cpu-z doğru okuyor ama ıdlede düşen voltajı yine doğru göstermiyor.Madem arada bu kadar voltaj farkı var ve daha az ısındığı iddaa ediliyor 4770k ya verilen voltajı 4790k yada verebilirlerdi ve 7 ghz değilde 8 ghzi hedeflerlerdi ama zamanında 4770k ya verilen voltajda aynıydı sadece cpu-z nin yanlış okuduğu farkı görüyorduk hepsi bir bugdan ibaretti değişen bir şey yoktu aslında ve halada yok.

• Haswell veya refresh arasında ne ısılarda nede overclock potansiyelinde fark var. Biri turbo 3.9 diğeri 4.4 sana garanti veriyo.sonrası sansa kalmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bunezaman stoklara giriyor kafayı yedim beklemekten bide bu asus z97 deluxe ikisini bekliyorumki sistemi bitirim 4k monitör aldık daha görüntüsünü göremedik yav
  • tufanoo T kullanıcısına yanıt
    06/25/2014'te çıkıyor yurtdışında. newegg'te önsipariş verilebiliyor. O tarih yazılımış çıkış tarihi olarak. Yani en az 1 hafta daha beklersin.
  • o site türkiyeye göndermiyor amazonda var 4k monitörde yaptığım hatayı bunda yapmak istemiyorum 1780 amazondan aldım geç gelir diye şuanda daha ucuza stoklarda bide şu iki anakart arasında ne fark var
    http://www.vatanbilgisayar.com/z97-deluxenfcwlc.html

http://www.vatanbilgisayar.com/z97-deluxe.html?srt=PU

• 25 Haziranda çıkıyor, çıktıktan 3-5 gün içinde bizde de satışa sunulur zaten.
  • bu cpu ve gpu kod adlarına bitiyorum ya nerden buluyorlarsa

devil's canyonda iyimiş.

intel vurun daha ölmedi diyor ama kötü yani böyle olması rekabet iyice yok olacak amd'de hiçbir gelişme yok.

adamlar neler açıklıyor baksanıza buna göre amd nin reklamı şöyle olur herhalde : Kupkuru 8 çekirdek deneyimi , teknolojisiz , mimarisiz , +ları olmayan boş çekirdeklerin süper kombinasyonu.
  • 4770k aldik hala bu konuyu takip ediyorum kafam 4790k da ne fark olacak diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

4770k aldik hala bu konuyu takip ediyorum kafam 4790k da ne fark olacak diye düşünüyorum

Oc kapasitesi ögle hava ile 5 su ile 5.5 olacak haberlerine inanmayın es olan 1365v ile 4.7 ye çıktı sıcaklıkta 88lerde dolaşıyordu. 4770k niz oc kapasitesi iyi ise degistirmenize gerek yok diye düşünüyorum.

• boş çekirdeklerin süper kombinasyonu.  

• Fan boyluğu bırakın da hacı şimdi tam kasa toplama operesyonunu ortasında

FX X8 8350 alınır mı alnmaz mı ? alınmaz ise

İnteldeki karşılığı ?
  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt
    Alınabilir ama soğutucu şart. Intel'deki karşılığı ve daha iyi olan işlemci i5 4570'tir diyebilirim. Tabi daha da pahalıdır. Stok soğutucuyla idare edersin. IGP ve daha düşük güç tüketimine sahiptir. Önünde de güncelleyebileceğin i7 4790k gibi üst seviye işlemciler de olur. AMD de bu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Alınabilir ama soğutucu şart. Intel'deki karşılığı ve daha iyi olan işlemci i5 4570'tir diyebilirim. Tabi daha da pahalıdır. Stok soğutucuyla idare edersin. IGP ve daha düşük güç tüketimine sahiptir. Önünde de güncelleyebileceğin i7 4790k gibi üst seviye işlemciler de olur. AMD de bu yok.

Şu yüzden sordum amd fiyata oynuyor malum bütçe .Benim için testlerde ne kadar aldığı yada şu skoru çok iyisi önemli değil sonuçta far eden ikiside aynı iş yapıyor biri biraz daha hızlı yapıyor değilmi temelde
  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt
    Şimdi o mantığa inersek fx6300 al paran da yeter, her oyunda da fx8350 ile benzer performansı gösterir belli bir kart seviyesine kadar vs. i5 4570 yerine de i3 bir işlemci düşünebilirsin. Sonuçta o da aynı işi yapıyor, onunla da h81 bir anakart alırsın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.