Bildirim
İntel dual core 2 Q9550 ile hangi ekran karti yardim?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
bütçen ne kadar -
R9 270x falan yapmaz bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Q9550 dual core değildir dört çekirdeklidir.
Core 2 quad q95550 dir.
Q9550 güçlü bir işlemcidir. GTX 970'i deneyebilirsin. Ama overclock yapman gerekir bir 4.00gHz 'a çıkarırsan GTX970 ile darboğaz olmaz.
Cahiller - atmasın diye kanıt da sunuyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=tl0Gmgvv2SU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altıpatlar -- 17 Haziran 2015; 17:01:37 > -
Gercekten o kadar iyi mi
Bende G3258 e geçmeyi planliyodum.
Overclock denedim fakat sifir. Yani 2.83Ghz 2.90bile olmuyor. Hemen resetliyor. Stock fan kullaniyorum. Bundan dolayı olabilir mi? Anakartim gigabyte GA-EP35C-DS3R. Overclock desteği varmı bilmiyorum. Eğer işlemci overclock oluyorsa zaten iki sebep var:
Anakart oc uyumlu değil
Stock fan kullanmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanmacit -- 17 Haziran 2015; 22:41:47 >
Hızaşırtma yapamıyorsanız 750Ti üstünü kesinlikle almayın ki bu karta bile bazı oyunlarda darboğaz yapar zaten. anakarta gelince fsb 1600'e(o.c. ile) kadar çıkabilir gözüküyor ama mosfetlerin üstünde soğutucu yok o kötü olmuş. İsterseniz biosu güncelleyip tekrar deneyin ama bu haliyle anakart sıkıntı çıkarır bence. -
quote:
Orijinalden alıntı: furkanmacit
Gercekten o kadar iyi mi
Bende G3258 e geçmeyi planliyodum.
Overclock denedim fakat sifir. Yani 2.83Ghz 2.90bile olmuyor. Hemen resetliyor. Stock fan kullaniyorum. Bundan dolayı olabilir mi? Anakartim gigabyte GA-EP35C-DS3R. Overclock desteği varmı bilmiyorum. Eğer işlemci overclock oluyorsa zaten iki sebep var:
Anakart oc uyumlu değil
Stock fan kullanmam.
Stok fanla overclock yapılmaz
Anakartının sitesinden bak bence
gtx 750ti -
quote:
Orijinalden alıntı: ugurr999
Hızaşırtma yapamıyorsanız 750Ti üstünü kesinlikle almayın ki bu karta bile bazı oyunlarda darboğaz yapar zaten. anakarta gelince fsb 1600'e(o.c. ile) kadar çıkabilir gözüküyor ama mosfetlerin üstünde soğutucu yok o kötü olmuş. İsterseniz biosu güncelleyip tekrar deneyin ama bu haliyle anakart sıkıntı çıkarır bence.
Aynı anakart ile overclock yapanlar var. İşlemci de oluyor. Demekki pc nin reset atma nedeni fazla ısınması. buna da bir sogutucu lazım. Peki eğer 3.2-3.5Ghz civarına çıkarsam alabilecegim en üstün kart ne olur. ben GTX760 almayı düşünüyordum da. -
quote:
quote:
Hızaşırtma yapamıyorsanız 750Ti üstünü kesinlikle almayın ki bu karta bile bazı oyunlarda darboğaz yapar zaten. anakarta gelince fsb 1600'e(o.c. ile) kadar çıkabilir gözüküyor ama mosfetlerin üstünde soğutucu yok o kötü olmuş. İsterseniz biosu güncelleyip tekrar deneyin ama bu haliyle anakart sıkıntı çıkarır bence.
Aynı anakart ile overclock yapanlar var. İşlemci de oluyor. Demekki pc nin reset atma nedeni fazla ısınması. buna da bir sogutucu lazım. Peki eğer 3.2-3.5Ghz civarına çıkarsam alabilecegim en üstün kart ne olur. ben GTX760 almayı düşünüyordum da.
Sistem tabi ki ısınır. Isınır ama öyle açılmama ya da açılır açılmaz kapanması söz konusu olamaz. Yani sistem açılmıyorsa önce sorunu ısıda değil ayarlarda aramak gerekir. Misal boşta 5 derece artsa da sıcaklık kapanmaz yani yük altında olur o iş.
Her neyse siz o anakartla kim nasıl o.c. yapmış araştırın biraz bakarsınız iyi bir kaynak bulursunuz en kötü aynısını yaparsınız. İşlemci işini hallederseniz ekran kartı konusunda kafanız daha rahat eder.
-
quote:
quote:
quote:
Aynı anakart ile overclock yapanlar var. İşlemci de oluyor. Demekki pc nin reset atma nedeni fazla ısınması. buna da bir sogutucu lazım. Peki eğer 3.2-3.5Ghz civarına çıkarsam alabilecegim en üstün kart ne olur. ben GTX760 almayı düşünüyordum da.
Sistem tabi ki ısınır. Isınır ama öyle açılmama ya da açılır açılmaz kapanması söz konusu olamaz. Yani sistem açılmıyorsa önce sorunu ısıda değil ayarlarda aramak gerekir. Misal boşta 5 derece artsa da sıcaklık kapanmaz yani yük altında olur o iş.
Her neyse siz o anakartla kim nasıl o.c. yapmış araştırın biraz bakarsınız iyi bir kaynak bulursunuz en kötü aynısını yaparsınız. İşlemci işini hallederseniz ekran kartı konusunda kafanız daha rahat eder.
Sorun su ki islemcimin oc ile 40-50 derece arası olması fakat pcnin kendine reset atmasi. Bunun nedeni nedir? Voltaj ile oynamadim bundan kaynaklanabilirmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
750Ti veya 265 tam bu işlemcinin ayarıdır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Volltajdan ya da diğer ayarlardandır muhtemelen. Çünkü bu soketlerde o.c. daha zor şimdikiler gibi sadece çarpan ve voltaj ayarıyla olmuyor. işin içinde ramler kuzey köprüsü ıvır zıvır birsürü ayar var sıkıntı onlardadır(anakart hariç). Zaten Tcase 72 derece bu işlemci 80'e kadar sorunsuz çıkar. Zamanın varsa önce bir üç beş gün oku et videoları falan izle bazen aynı anakartı olup bios ayarlarının videosunu çekenler oluyor. -
Ben 4 ghz'de kullandım q9550'yi, gtx 660 ile pek sorun yasamamıstım. Sadece Battlefield 4 ve Crysis 3 maximum ve minimum fps sıkıntısı oluyordu.. i5 2500k'ya gecince sorun ortadan kalktı.
Bu tamamen teknoloji ile ilgili, 7 yıllık islemciye gtx 760 taksanız olmuyor iste, artık teknoloji farkı var arada, islemcinin yönergeleri vs eskimis durumda.
Oyunlarda stok q9550'nin 2.nesil i3 ayarında oldugunu belirtirsem daha iyi anlasılabilirim belki.
Benim tavsiyem 3.4-3.7 ghz bandında kullanacaksanız gtx 750ti alın. Darbogaz olabilir ama sadece belli baslı cpu'ya yuklenen modern sistem isteyen oyunlarda olacaktır. Bunların da cogu adı malum oyunlardır, Gta serisi, Witcher 3, Crysis 3, Battlefield 4 (64 kisilik multiplayer'da sorun oluyor) gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 19 Haziran 2015; 5:02:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X