Şimdi Ara

INTEL e5200 OVERCLOCK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler işlemcim e5200 ün sadece fsb hızını arttırarak ( 200'den 240'a) 3ghz de sabit çalışmasını sağladım başka hiçbir ayarla oynamadan.Bu aletin daha yukarılara çıkma şansı yokmudur.Mesela elimdeki stok fanla 3.5 ghz de sabit çalışma şansı?
    Ne yapmam gerekiyor tam olarak fsb hızıyla oynamaktan başka.Ram lerim A-DATA VITESTA 2GB(1*2) 800MHZ DDR2 EXTREME EDITION.Ve bu ramlarin vaat ettiği performans 4-4-4-12 800 mhz de çalışması .Ama şuan 5-5-5-18 960mhz de çalışıyorlar.Ram ile işlemci arasında nasıl bir bağ kursamda şu işlemciyi 3.5ghz e çıkarsam?

• Aynı işlemci bende de var.
    Ben de fsb hıznı 250'e çıkardım 3.13ghz ulaştı.
    Anakartım ECS G31T-M7 bu kartta voltaj değeri nasıl ayarlanıyor?
  • 3.5te çalıstırmak için fsb arttırmaktan başka çözümün yok.
    p43 ile kasa sogutman iyi ise 3.5ghzde problem yasamaman gerekir.
    fsb yavs yavas arttırarak dene , 10 ar çıkabilirsin.Çalısmadıgı yerde voltaj vereceksin 3.4 ghz için 12.5 x 280 1.40v vermen gerekişr diye düşünüyorm.

benim board p5kplcm , g31 yani , 3.4ghz den sonra açmıyor , bios ucuyor
    Sen temkinli yavas yavas cık bişey olmaz.Hadi kolay gelsin.
  • Tamam, fsb hızını 280'e çıkardım şuan E5200 3,5ghz'de çalışıyor.
    Soğutucum 850gr ağırlığındaki ninja... Isınma sorunu yok yani...
    Peki bu işlem işlemcinin ömrünü falan kısaltır mı?
  • Core temp indir sıcaklıkları gösteren ss.
    Orthos indir , yarım saat kas cpu yükte iken yine sıcaklık core temp ss si.
    Birde cpu-z görüntüsü koy son kararı verelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 27 Mayıs 2009; 22:03:42 >
  • 3,5ghz'de orthos testini geçemedi.
    3,25ghz'de orthos testini geçti.
    Sıcaklık değerleri normal mi?

INTEL e5200 OVERCLOCK SORUNU
  • 3.250 ghz sana yetmiyor ise eger voltaj vermen gerekecek. 1.35 verirsen 3.5-3.6 görebilirsin .
    Şu durumda voltajda iyi sıcaklıklarda,bence kalsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir soruna cevap vereyim.Evet işlemci ömrünü ve anakarta FSB'yi yüklendiğin için anakartın da ömrü biraz daha azalıyor.
    3.5'de iken kaçıncı dakika'da hata verdi.
    Bende de 27. saniyede hata veriyor ama 6 saat sorunsuz şekilde Assassin's Creed ve Empire Total War oynadım.
    Ama şimdi seninkisi voltaj yetersizliğinden kaynaklanıyorsa bilmiyorum.
    Benim voltaj otomatikte.Ben bellekler yüzünden hata verdiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 28 Mayıs 2009; 11:36:45 >
  • 3,5 iken super pi'nin 8m testini yapmıştım. 3 küsür dakikada tamamladı. Sorun yoktu. Sonrasında da birkaç saat kullandım.
    Orthos'da kaçıncı dakika olduğunu göremedim.
    Anakart'ın ömrünü kısaltıyorsa en makul kaç ghz'de tutabilirim.
    Şu an 3,25ghz'de...
  • İşlemci ve anakartın ömrünü kısalttıgı dogru.
    İşlemci ve boardı bir terslik çıkmaz ise 15 sene civarında kullanırsın , oc li şekilde bu 12 ye düşebilir , anladın mı?
    Voltaj yetmedigi için 3.5 da hata veriyor onunki , E5200 voltaj iyi yer , 1.35 ile 3.5 görür.
  • elindeki sistem bileşenleriyle ve soğutmayla 4ghz rahat kullanılır bence.. Ben Gigabyte G31 ile 4ghz açtım
  • G31 ile 4ghz açtıysan bir ss verde bakalım hocam,belki birşeyler kaparım , ben 3.5 gu aşamadım , bekliyorum ss.
  • Sadece Cpu-z ana ekran 4ghz SS almıştım istersen onu ekliyim. 4ghz yapınca Pci-ex frekansını 100 yapmamıştım açmayabilir diye.auto ayardaydı

Şuanda 3.75ghz- Pcı-ex frekansı 100- Veritech oem 2gb 800mhz @1000mhz 5-5-5-16

stok fan ve 1.37v verilmiştir

rame +0,2 ve fsb+0,1v verdim
  • PCI-ex frekansını 100 yapmak şart mıdır ?
    Getirisi ve götürüsü nedir ?

Bende yeni e5200 aldım. Bira O/C denemesi yapacağım. Fan Big Typhoon kullanıyorum.
  • pci x çıkışına dokunmamanız yada 100 de sabitleminiz sizin yararınıza. kartınız üzerinde ayarlarını değiştirmemeniz gereken en önemli yerlerden biri. stabilite konusunda 3.5 voltajsız görülebilir. ancak ramlerin frekanslarını oldukca defaulta yakın tutun oem ram kullanıyosanız işiniz zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.