Arkadaşlar, konu başlığında belirtildiği gibi sistemimi yükseltmek istedim ve bu bileşenleri aldım (MSI B760 Anakart ve İntel i7 12700KF İşlemci). Ancak bağlantıları gerçekleştiğimde start alamadım. Herşeyi söküp sadece işlemci(soğutmasız), ram ve m2 ssd(eski sistemimden) taktım. ATX Power ve CPU Power 2(1 i de tek başına denedim) güç kablolarını taktım. 1 tane kasa fanı bağlantısı yaptım ancak yine hiçbir şekilde start alamadım. Sorunun anakart mı işlemci mi olduğunu nasıl anlarım? (Başka donanımda sorun yoktur çünkü 4 ayrı DDR5 ram seçeneği ve eski sistemin çalışan parçalarıyla denedim) Eski Sistem Anakart: Asus Rampage V Extreme İşlemci: İntel i7-5820K FAN: Xigmatek 240 Liquid Cooler Ekran Kartı: GIGABYTE RTX 3060 Tİ RAM: Corsair Vengeance 2x8 GB 3200mhz ddr4 ram M2SSD: Kingston NV2 SNV2S/1000G 1 TB PSU: High Power 750W 80+ Bronze 56A Yeni Sistem(Start Alamadığım) Anakart: MSI B760 Gaming Plus Wi-Fi İşlemci: İntel i7-12700KF 3.6 GHZ FAN: Xigmatek 240 Liquid Cooler Ekran Kartı: GIGABYTE RTX 3060 Tİ RAM: Kingston DDR5 8 GB ram M2SSD: Kingston NV2 SNV2S/1000G 1 TB PSU: High Power 750W 80+ Bronze 56A < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galyumas -- 7 Ekim 2024; 11:20:20 > |
MSI B760 Anakart ve İntel i7 12700KF İşlemci Start Sorunu
-
-
Sistem hiç tepki vermiyorsa genelde 2 şeydendir. 1.PSu 2.Anakart
Eski çalışan sisteminizin PSU'su ile de denediğinizi varsayarsak sorun anakart gibi gözüküyor. İşlemci bozuk olsaydı bile en başta sistem bir hareketlenirdi.
-
Anakartın dokümantasyonundan aldım. Ön panel bağlantısını doğru bir şekilde yaptınız mı? Soketlere tam oturtmanız lazım. Ram takarken click sesi duydunuz mu? Burada normalden fazla bastırma gerektiği için Genellikle tam oturmuyor.
Tek tek adımları denerseniz montaj hatası olup olmadığı belli olur.
https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/B760GAMINGPLUSWIFI.pdf
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Normalde bunları takmadan da anakartın power switch tırnaklarına tornavida yardımıyla temaslama yapsanız bile start vermesi lazım. Hiç değilse power switch takılı iken düğmeye bastığımda bile start vermesi lazım. Ancak herhangi bir hareketlilik yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sanırım anakartta sorun var. Garantiye göndereceğim bakalım sorun bulacaklar mı.
Multimetre varsa pinlerden ölçüm yapılabilir. Garantisi varsa uğraşmazsınız ama malum geri gelmesi uzun sürüyor. Geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun , baya bir şey de denenmiş . kasa hiç açılmıyor gibi anladım yani kasa power a basınca hiç tepki vermiyor gibi. Normalde aslında biraz kasa ucu kablolarının power swıtch, reset gibi kabloların yanlış veya ters takılması gibi.
Çünkü güç kaynağı daha önceki sistemde çalışıyormuş. Ben onun zınk diye bozulacağını yeni sistemde pek düşünmedim. Anakartta da arıza olsa bnde sıkntılı Z 690 vardı sistem açılıyordu fanlar yavaş dönüyordu ama arıza anakarttaydı siyah ekranda kalıyordu yinede kasa açılıyordu (bu arızaya göre değişebilir açılıp açılamama). Sizde hiç tepki yok. İşlemcide de sorun olsa kasa yine de bir açılır siyah ekranda kalır. Beep sesleri çıkarır. Anakart hiç güç almıyorsa bir türlü, bağlantılar doğru olmasına rağmen kasa sistem açılmayabilir o ayrı.
Psu güç bağlantılarını tekrar deneyin 8 pin 24 pin ekran kartı bağlantılarını falan. Birde kasanın söylediğim uç kablolarını tekrar anakart kitapçığına bakarak doğru takın hala açılmıyorsa muhtemelen yeni anakartta sıkntı var gibi.
Birde siz 12700kf ile msi b 760 anakartı sıfır mı 2. el mi aldınız? garantiye gönderecem demişsiniz onu anladımda. Hani 2. el falan aldınız da çalıştını falan gördünüz mü bu ürünlerin diye sordum.
-
Ürünün sıfır olduğunu söyleyen birisinden faturasını da teslim alarak satın aldığım, hatta garanti kaydını msi resmi sitesinden bile tamamlayabildiğim bir üründü. Ancak şanssızlık belki. Dediğiniz kitapçığa bakma olayını da gerçekleştirdim. Anakart üzerinde (görseline bakarsanız) ram slotlarının altında gaming plus yazan yer ısınıyor. Demek ki anakartta bir güç akışı var. Ancak power switch i taksam da, anakart üzerinden kısa devreyle bile tetiklemeye çalışsam da herhangi bir tepki vermiyor. Anakartı bugün garantiye gönderdim. Bakalım nasıl geri dönüş olacak. Sonucu da buraya yazayım ki belki yeni tecrübe paylaşmış oluruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galyumas -- 9 Ekim 2024; 20:19:14 >
Anladım , muhtemel anakartta bir sıkntı var gibi, sonucu paylaşırsınız artık kolay gelsin.
-
Sorun anakarttaydı ve servisten ücretsiz değişim geldi. Yeni gelen anakart sorunsuz çalıştı. Bilgi vereyim dedim. Konu kilitlenebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X