Şimdi Ara

Intel E8400 işlemci için anakart ve bellek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süre önce anakartım ve ramlerim bozuldu. Intel E8400 işlemcim ve GeForce 9800GTX ekran kartım var. Bunlara uygun anakart ve DDR3 ram tavsiyesinde bulunabilirminiz?

İşlemci: Intel® Core™2 Duo Brand Logo
    Intel® Core™2 Duo Processor E8400
    (6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)

• cok masrafa gırmeyeceksen p43 ddr3 anakart ve 2x2 ddr3 bellek alabılırsın
  • 2 parça için toplamda 300 TL ayırdım.

Bellek için GSkill den birşeyler buldum 2x4GB 1333Mhz CL7 1.5v ramlere 170 tl fiyat koymuşlar vatanda.
    Anakartıda heralde 130-150 civarına hallederim.

• Anakartta tavsiye edilen Gigabyte ve MSI arasında bariz bir fark yok sanırım. Bu yüzden fiyat avantajı açısından MSI ı tercih ediyorum? Bellek konusunda ise açıkçası 8 GB bellek daha çok işimi görür. CL7 CL9 farkını ne yazıkki bilmiyorum bu konuda daha çok rehberliğe ihtiyacım olabilir.

Alternatif olarak parça tavsiye etmek isteyen varmı acaba?
  • anakartlar zaten aynı chıpsetlı aynı kategorıde kartlar aklına yatanı ucuz olanı alabılırsın
    ramdekı cl olayı ıse dustukce ram daha hızlanır ama cl7 ve cl9 arasındakı farkı sen bencmarklar dısında hıssedemezsın o yuzden cok para harcama derım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyleyse arkadaşın tavsiye ettiği MSI mb yi ve senin tavsiye ettiğin belleklerden 2 adet alıyorum. 2x2x2x2 şeklinde 8gb bellek gayet güzel olacak. Toplamda 320 TL ye tamamlamış oluyorum sistemi.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.