Şimdi Ara

Intel Flaming Blade GTI --- Sorun nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım Intel x58 chipsetli flaming blade gti... Ve bu anakarta takılı olan diğer parçalarsa şöyle: intel core i7 950 (3.07 ghz) - geforce gtx 460 ekran kartı - 8 gb ram...

Kasa da Cooler Master, her tarafı fan ile dolu.

Ne var ki oyun oynarken bir saat sonra, kasada bir şey "tık" ediveriyor ve bilgisayar kapanıyor. Satın aldığım güç kaynağı da bu soruna bir çözüm getiremedi. Sorunun ısınma kaynaklı olup olmadığını araştırmak için işlemci sıcaklığını oyun esnasında test ettim ve normal değerlerde gezindiğini gördüm. Ramlerin birbirleriyle uyumsuz olup olmadığını CPU-Z programıyla test ettim ve ikisi de 4'er gb'lık ve aynı ghz'lara sahip kingston ram. Yani bu bilgisayarın kapanmasına sebep olan nedir - işin içinden çıkamadım. Parçaların anakarta bir uyumsuzluğu mu söz konusu? Bilgisayarın ya da anakartın gücü bütün bu teknolojik zırvalığı taşımaya yetmiyor mu acaba, nedir, ne değildir, anlaşılmaz bir vaziyet. İki aydır bilgisayarı gönül rahatlığıyla kullanabilmiş değilim.

Hatta geçmişe dönmek gerekirse, ilk aldığımda da aynı sorun yaşanıyordu ve kapana kapana - bilgisayarcının söylediğine göre - anakartı yakmışız, bilgisayar açılmıyordu çünkü tamire götürmeden önce. Neyse, anakartın ücretini de bilgisayarcı cebinden ödedi (söylediği doğruysa) ama nihayetinde bu koca kasayı yüklenip eve geldiğimde ve kurup birkaç saat geçirdiğimde yine zavallı bir biçimde kapandığını gördüm, bilgisayarcı arkadaşımız ise aletin saatler süresince açık kaldığını ve kesinlikle kapanmadığı konusunda yeminler etmekten çekinmiyor.

Sizler bilgisayar işinden anlayan insanlarsınız, ne diyorsunuz bu duruma?

Not: Harddisk de 2 terabayt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betrayal -- 9 Ekim 2011; 15:42:39 >

• powerınızın marka modelı nedır powerden olabılır
    sızınde bıldıgınız gıbı bu anakartlar trıple channel ram ıcın tasarlanmıs dual channel kullandıgınız ıcın sıkıntı olabılır
  • Power derken, güç kaynağını mı soruyorsunuz tam olarak anlayamadım, yoksa kasanın mı? Ayrıca bu anakartların triple channel ram için tasarlandığını bilmiyordum, önemli bir bilgi, not etmeye değer, teşekkür ederim.
  • kasanızın ıcındekı power kalıtelı bır marka degılse ve yeterlı guxcu veremıyorsa butur sıkıntılar olabılır
  • Şu anda kasanın içini açıp bakamıyorum ama elimdeki faturalarda yazan bilgilere göre:

CoolerMaster CM-RC-692-KKA3 kasanın markası oluyor. İçindeki her şey faturalarda belirtilmiş ancak kasanın içindeki powera ilişkin bir satın alma belgem bulunmuyor.
  • bıze ıcındekı powerın bılgılerı lazım ıste kasayı acıp powerın ustunde yazan bılgılere bakmalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betrayal
    . Satın aldığım güç kaynağı da bu soruna bir çözüm getiremedi. Sorunun

bu güç kaynağı 12v kanalın 500w üzeri veriyorsa sıkıntı elektrik şebekesinde olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzay kurulum yapın kısa devre olabilir..
  • Kasayı açıp baktım: Kasa içi güç kaynağının üzerinde yazan şu: GX 650 W.

@Mckhan dediğinizi tam olarak anlayamamakla birlikte, kasanın dışındaki güç kaynağı şu anda açık ve bilgisayar ona bağlı çalışıyor, üzerinde yazan veriler de şu şekilde: 229 input - 229 output. Bu güç kaynağına boşa para verdim çünkü kapanma sorunu öncesinde de sonrasında da sürüyor, onu konuyla alakasız tutmak daha mantıklı olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

Uzay kurulum yapın kısa devre olabilir..

Söylediğinizi anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betrayal -- 9 Ekim 2011; 16:58:17 >
  • eğer harici bir voltaj regülatoru yoksa evinizde evinize gelen elektrik akımındaki dalgalanmadan dolayı bilgsayarın kapanmasına sebep olabilir bu durum

elinizdeki psu sistem için yeterli seviyede arkadaşın dediği gibi anakartı kasa dışına taşayıp o şekilde test edin herhangibir kablo arada kasaya değerek kısa devre yaratıyor olabilir
  • Uzay kurulum bilgisayarın tüm parçarlarını kasanın dışında birleştirip çalıştırmaktır ..
  • Tik sesi elektrik gidince diskten gelen ses olabilir mi? Saatte 1 sureklilik arzeden bir durumsa sebeke elektriginden degildir.
    Kuvvetle muhtemel sicaklik ile alakali bir sorundur. Biostan islemci sicakligi su dereceye geldiginde kapan gibi bir secenek
    dusuk bir degerde acik kaldiysa o yapiyor olabilir ki sicaklik sorunum yok demis arkadas.
  • İşlemci aşırı ısınıyor olabilirmi?
  • Ölçüyorum ve oyun esnasında bile öyle çok ısınmıyor. Başka bir parça ısınabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betrayal

Ölçüyorum ve oyun esnasında bile öyle çok ısınmıyor. Başka bir parça ısınabilir mi?

hocam bize ss at neye göre normal derecede ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.