Şimdi Ara

İNTEL G3258 4.0 GHZ İLE FAR CRY 4 (GPU KULLANIM SS'LERİ EKLENMİŞTİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim hiçbir şekilde tartışma yaratmak bişeyi ispatlamak veya şundan bundan iyidir sloganı ile açmadım konuyu önceden kullandıgım Q8400 işlemci ile beraberinde kullandıgım GTX680 AMP ekran kartımın darbogaz yapması sebebiyle,
    hem bütçeme uygun hemde yeni sisteme rahat ve dengeli geçebilmem için bu işlemciyi aldım.
    Bende diger kullanıcılar gibi internetten baya araştırdım abartılı abartılı ballandıra ballandıra bi anlatılan bi işlemci oldugunu gördüm.
    Herneyse Vatandan 192 tl fiyatıyla aldım yanında Asus H81M -PLUS anakartı aldım.Forumdan bi arkadaşdan da 8 GB DDR3 1600 MHZ ram aldım (4x2).

Ekran kartım zaten mevcuttu yine forumdan Zotac GTX680 AMP!'yi almıştım gayette memnunum karttan.Diger bileşenleri yazıcam en sonda.

Herşeyi hallettik kurduk ettik hazır hale getirdik en çok oynadıgım oyun CS GO'yu yükledim ardından PES 2015 ardından test amaçlı Metro 2033
    ve en son oynamayı çok istedigim FAR CRY 4'ü kurdum pc'ye.

Tabi Far cry için patch lazımdı malum çift çekirdek desteklemiyo falan filan.Neyse onuda hallettik oyuna girdim biraz oynayıp çıktım.

Sonra işlemciye overclock yapma ihtiyacı duydum bi anda.Daldım Bios'a aldım işlemciyi 1.2 volta getirdim çarpanı 40 yaptım bi kaç ayar daha yaptıktan sonra çıktım.

Test olarak Prime95 'i kullandım gayet stabil çalıştı sıkıntı olmadı (Stok fanla)

CS GO'da denedim işlemciyi minimum, full ayarda 1080p'de 16xAA ile birlikte 120 üstü Fps verdi.Hoşuma gitti tabiki.

Sonrasında Far cry 4'e geldim bu test için oyun videosu alabilicegim bi program yükledim.Yeni alıcaklar biraz görsün istedim.

İşlemciyi iyi bi fanla 4.5'e kadar çıkartabilirim aslında ve buda Fps'ye yansıcaktır haliyle ama stock fanla stabil olarak şu an yeterli diye düşünüyorum.
    Ayrıca kayıt programının fps'yi düşürdügünüde hesaba katmak gerekir minimum 10-12 Fps düşüş oldu.

Test Sistemim ;

İntel G3258 işlemci Oc ile 4.0 Mhz
    ZOTAC GTX680 AMP!
    ASUS H81M-PLUS
    8GB DDR3 1600 MHZ KİNGSTON
    KİNGSTON 120GB SSD
    500 GB HDD + 320 GB HDD
    600 Watt CM Psu

Oyun ayaları ; 1920*1080 çözünürlük Herşey Ultra. AA Açık şekilde. V-sync kapalı.

https://www.youtube.com/watch?v=2RjSsaX9KB8
     İNTEL G3258 4.0 GHZ İLE FAR CRY 4 (GPU KULLANIM SS'LERİ EKLENMİŞTİR) İNTEL G3258 4.0 GHZ İLE FAR CRY 4 (GPU KULLANIM SS'LERİ EKLENMİŞTİR)
     İNTEL G3258 4.0 GHZ İLE FAR CRY 4 (GPU KULLANIM SS'LERİ EKLENMİŞTİR) İNTEL G3258 4.0 GHZ İLE FAR CRY 4 (GPU KULLANIM SS'LERİ EKLENMİŞTİR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuq010101 -- 16 Aralık 2014; 3:14:29 >

• İki işlemci çekirdeği de %100 kullanılıyor.
    Ekran kartın textureleri chacleyip keyfine bakıyorken;işlemcin boğuldu boğulacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

İki işlemci çekirdeği de %100 kullanılıyor.
    Ekran kartın textureleri chacleyip keyfine bakıyorken;işlemcin boğuldu boğulacak.

E o kadar olcak be hocam bizde bu işlemciden 2 3 sene taşımasını beklemiyoruz elbette.geçici bi süre idare ediyo işte bogulana kadar devam
  • ufuq010101 kullanıcısına yanıt
    hocam güzel paylaşım olmuş güncel oyunları kaldırır mı yoksa kaldıramaz mı diye tereddütte kalan arkadaşlar için aydınlatıcı olur.İleride de işlemci güncellemesi için güzel bir yol.
  • konudada yazdıgım gibi hocam asıl amacım işlemciyi kıyaslamak veya ispatlamak degil sadece bütçesi az ama f/p ürünü arayan,gönül rahatlıgıyla alabilicegi bi işlemci.Darbogazlarda öyle aman aman seviyede olmuyor yanlış anlaşılmasın bence şu anda 190 tl fiyatıyla mükemmel bi işlemcidir bu.

başka test etmemi istediginiz oyun varsa yükleyip test edebilirim.Şu anda Cs go Pes 2015 Metro 2033 yüklü.kısa zmanda The Evil Within'ide yüklemeyi düşünüyorum.
  • Fraps ile gpu kullanimi sicakligi gpu mhz i filanda gosterseydiniz keske

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Fraps ile gpu kullanimi sicakligi gpu mhz i filanda gosterseydiniz keske

Hocam onemli olan kisimlari aliyim dedim.gpu herkesde farkli islemci ortak kullanim olan bi konu oldugun icin orayi baz aldim

• Şimdi amd'ciler basar burayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuq010101

quote:

Hocam onemli olan kisimlari aliyim dedim.gpu herkesde farkli islemci ortak kullanim olan bi konu oldugun icin orayi baz aldim

cpu %100 de oyuzden gpuyu merak ettim hocam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuq010101

quote:

cpu %100 de oyuzden gpuyu merak ettim hocam :)

Aksama bide gpu lu olanini cekerim hocam sizin icin sorun degil:)

• GPU nun ne kadarını kullandığını görürsek darboğaz hakkında kesin bi bigiye sahip oluruz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: themaniak

GPU nun ne kadarını kullandığını görürsek darboğaz hakkında kesin bi bigiye sahip oluruz hocam

Tamamdir hocam aksama bi video daha ceker eklerim konuya ayriyetten test amavli metro2033 oyunununda videolarini koymayi dusunyorum

• O fiyata o islmci bicilmis kaftandir. Bazilari asiri abartiyor.

• önemli olan gpu kullanımı cpu değil,zaten cpuyu %100 kullanacak başka ne bekleniyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 15 Aralık 2014; 21:52:27 >
  • burada dual core fix deniyor bir dene istersen.

http://zalivalka.ru/180359
  • Ya siz ne yaptiniz olurmu mümkün mu bu işlemci far cry 4 oynatabilirmi ...

Bu işlemci için on board VGA yeter nasil GTX 680 ile kullanabilirsin ne haddine o islemcinin GTX 680 ile ancak 4770k 4790k kullanilmali, bu işlemci ile max Gtx 750 kulalnilmali .... 😁😁😁😁😁

Saka bi yana kapak olsun birilerine bu konu 😯😯😯😯😯

• Hocam nvidianin kendi video çekme programı var FPS düşürmeden video cekiyor diye duymuştum.

• eski islemcim darboğaz yaptı demişsiniz, q8400 overclock yapıp farcry4 denediniz mi oyun 4 çekirdek istiyor belki g3258den daha iyi sonuç verebilir.
    (gerçi 775 sokette ramler büyük ihtimal ddr2 dir az da olsa olumsuz etkisi olabilir)

• 900 liralik ekran kartina o islemci ile yazik etmisin kardesim. en azindan i5 almaliydin..

fx8350 kullanman halinde sistemin daha iyi olabilirdi

• bunukimyazdı kullanıcısına yanıt
    6300 ilede daha iyi olurdu halen 6300 fp konusunda lider konumda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.