Arkadaşlar GTX 970 ekran kartımı CW sebebiyle garantiye gönderdim. 1 hafta içinde gelecek zaten 10 gün falan oldu. O zamana kadar ekran kartımın içindeki HD 4600 ile Lol tarzı oyunlar oynayayım dedim. İnternetteki testlere göre BF 4 bile oynatıyor. Ben de Intel HD 4600 driverini kurdum ve kurulumun sonunda ekran gitti. Normalde gittiğini biliyorum kurarken bekledim. Sonra ekran geldi ama böyle nasıl diyeyim mesela mouse turuncu bir şeyin yani forum simgesinin falan üstündeyken bir sürü alt alta ve yan yana gösteriyor ondan. Hiç bir şey gözükmüyor ondan başka. Yani daha doğrusu mouse imlecinin üstünde durduğu şeyin renginde oluyordu ekran hiç bir şey gözükmüyordu. Sonra tabi driverı da kaldırmadım hiç bir şey görmediğim için. Ben de sistem geri yükleme yaptım. Sorunsuz açıldı. Fakat 10 dk sonra yine aynı şey oldu. Ben de format atıp windows update'i açmadım. Çünkü o Intel HD driverı yüklüyormuş yeni anladım. Şuan driversiz kullanıyorum. Fakat lolde en düşük ayarlarda bile 15 FPS'yi geçmiyor. Değil BF 4 lol oynayamıyorum daha. FPS düşüklüğü driver yüzünden mi acaba? Onun yüzündense ne yapabilirim yardım edin lütfen.
Yardım lütfen.
Up
Ramlerinizin mhzleri 1600 altında olmasın Eğer 1600 mhz atındaysa 1333 mhz cl9 olsun en az.Bendede 1333mhz cl9 du 1600+CL9 a ocladım.
Bios ayarlarınızı sıfırlamayı unutmayın.Eski ekran kartı driveri ne kadar varsa kaldırın.Nvidia ile alakalı driver kalmasın pc nizde.Eski intel driverinida kaldırın tamamen.
Ekran kartının performansına gelecek olursak.Low ayarların azıcık üstünde skyrim (720p)
Total war rome 2 orta ayarlara yakın. 900p civarı çözünürlük.
Güncel oyunların büyük kısmı 720 900p arası veya 1080p de orta düşük ayarları civarı oynanıyor.
Lolde Bütün ayarlar en yüksekte sadece gölgeler orta herşey açık 1080p de min 50 fps şeklinde oynanıyor oyun stabil ve temiz çalışıyor kasma cortlama takılma yok.
Tabi biraz oc yaptım ben lolde 5 10 fps kazandırdı diyebilirim. %10 kazanç verdi diyebiliriz. 1400MHZ de kullanıyorum şuan ekran kartını.
4600 ile fifa 15 dahil pek çok oyunu oynarsınız.Shadow of mordorda 720pde olsa fps bazı bölümlerde pek tatmin edici değil ama genel itibari ile oynanabilir.
Yarış oyunlarının pek çoğunda sıkıntı yok.Birde dragon age nin son oyununa girmiyor bu kartla sanırım desteklemiyor oyun.Başka girmediği 1 2 oyun var ama onlar zaten pek tercih edilen oyunlar değildir sanırım.
Mesala allien isolationda güzel sonuçlar elde ettim.Peste akıyor zaten söze gerek yok.Fifada low ayar 1080pde 35 fps bandını koruyor akıcılık donma sorunu yok.
Farcry 4 pek oynanabilir değil bence oyunu mahvetmenin anlamı yok.
Yakın zamanda bu oyunların hepsinin genel bi incelemesini yapıcam zaten.Sizin sorununuz bence driver sorunu.Yukarıda yazdıklarımı uygulayıp temiz bir driver kurulumu yapın verdiğim linkten.Ozaman sorunsuz kullanırsınız diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: sancar69
Ramlerinizin mhzleri 1600 altında olmasın Eğer 1600 mhz atındaysa 1333 mhz cl9 olsun en az.Bendede 1333mhz cl9 du 1600+CL9 a ocladım.
Bios ayarlarınızı sıfırlamayı unutmayın.Eski ekran kartı driveri ne kadar varsa kaldırın.Nvidia ile alakalı driver kalmasın pc nizde.Eski intel driverinida kaldırın tamamen.
Ekran kartının performansına gelecek olursak.Low ayarların azıcık üstünde skyrim (720p)
Total war rome 2 orta ayarlara yakın. 900p civarı çözünürlük.
Güncel oyunların büyük kısmı 720 900p arası veya 1080p de orta düşük ayarları civarı oynanıyor.
Lolde Bütün ayarlar en yüksekte sadece gölgeler orta herşey açık 1080p de min 50 fps şeklinde oynanıyor oyun stabil ve temiz çalışıyor kasma cortlama takılma yok.
Tabi biraz oc yaptım ben lolde 5 10 fps kazandırdı diyebilirim. %10 kazanç verdi diyebiliriz. 1400MHZ de kullanıyorum şuan ekran kartını.
4600 ile fifa 15 dahil pek çok oyunu oynarsınız.Shadow of mordorda 720pde olsa fps bazı bölümlerde pek tatmin edici değil ama genel itibari ile oynanabilir.
Yarış oyunlarının pek çoğunda sıkıntı yok.Birde dragon age nin son oyununa girmiyor bu kartla sanırım desteklemiyor oyun.Başka girmediği 1 2 oyun var ama onlar zaten pek tercih edilen oyunlar değildir sanırım.
Mesala allien isolationda güzel sonuçlar elde ettim.Peste akıyor zaten söze gerek yok.Fifada low ayar 1080pde 35 fps bandını koruyor akıcılık donma sorunu yok.
Farcry 4 pek oynanabilir değil bence oyunu mahvetmenin anlamı yok.
Yakın zamanda bu oyunların hepsinin genel bi incelemesini yapıcam zaten.Sizin sorununuz bence driver sorunu.Yukarıda yazdıklarımı uygulayıp temiz bir driver kurulumu yapın verdiğim linkten.Ozaman sorunsuz kullanırsınız diye düşünüyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler fakat sorunu zaten çözmüştüm. Ben sırf oyunlar daha fazla ister diye direk BIOS'tan Integrated Memory bölümünü 1 GB yapmıştım. Sonra driver yükleyince gidiyordu. Onu eski haline getirince sorun kalktı. Ayrıca pek çok oyunu oynadım gayet yeterli. Fakat pazar günü ekran kartım geldi. Şuan kullanmıyorum HD 4600'ü.