Şimdi Ara

İntel HT Çekirdek Açılımıu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar İntel bu HT şekirdek ile i7 amd quad coro daha iyi gibi görünüyor peki
    mantıkda amd de gerçek 4 çekirdek i7 de 4 çekirdek ama neden i7 amd dövüyor burda HT Çekirdek Mantıgı Nedir İntel İşlemcileri Özelligi nedir Faydaları nedir
    bunu bana birileri açıklarsa çok minnet duycam
    saygılarımla

• What?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

What?

+10
  • mimariyle alakalı...
  • "Arkadaş i7 ve amd 4 çekirdekli ama intel neden amdyi testlerde geçiyor bunun nedeni nedir açıklayın" diyor.Ya da ben böyle anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

mimariyle alakalı...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: GozlukluSirin

"Arkadaş i7 ve amd 4 çekirdekli ama intel neden amdyi testlerde geçiyor bunun nedeni nedir açıklayın" diyor.Ya da ben böyle anladım

aynen teşekkürler cevapınız bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahmut-Sami

quote:

"Arkadaş i7 ve amd 4 çekirdekli ama intel neden amdyi testlerde geçiyor bunun nedeni nedir açıklayın" diyor.Ya da ben böyle anladım

Çünkü mimarileri farklı ve çekirdek performansları aynı değil dikkat edersen intelde çekirdek 4 thread 8 dir.Yani bir çekirdek 2 adet thread çalıştırıyor.Aynı anda daha fazla işlem yapabiliyor.Hem de mimari farklı temel sebep bu
  • quote:

quote:

quote:

Çünkü mimarileri farklı ve çekirdek performansları aynı değil dikkat edersen intelde çekirdek 4 thread 8 dir.Yani bir çekirdek 2 adet thread çalıştırıyor.Aynı anda daha fazla işlem yapabiliyor.Hem de mimari farklı temel sebep bu

yani diyonki amd gerçek 4 çekirdek olması birşey ifade etmez intel her şekilde onu döver :)

• çekirdek başına düşen kapasite miktarından dolayı arkadaşım.
  • amd 8 çekirdek =intel 2core 4threads
  • Şahin otomobilde 1600cc motor var BMW 316da da, ama performansları çok farklı, çünkü mimarileri farklı, onun gibi birşey
  • AMD ve intel ikiside gerçekte 4 çekirdek.Ancak intelin Hyper Threading özelliği sayesinde windows onu 8 çekirdek zannediyor ve 8 işlemi birden yapabiliyor.AMD ise 4 işlem yapabiliyor.Bu durumda intel tabiki öne geçer.

Ancak şuda varki 4 çekirdeğe 8 işlem yapan işlemci ile 8 çekirdeğe 8 işlem yapan işlemciler bir olamaz.(intel vs intel durumunda)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

mimariyle alakalı...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: starex_01

AMD ve intel ikiside gerçekte 4 çekirdek.Ancak intelin Hyper Threading özelliği sayesinde windows onu 8 çekirdek zannediyor ve 8 işlemi birden yapabiliyor.AMD ise 4 işlem yapabiliyor.Bu durumda intel tabiki öne geçer.

Ancak şuda varki 4 çekirdeğe 8 işlem yapan işlemci ile 8 çekirdeğe 8 işlem yapan işlemciler bir olamaz.(intel vs intel durumunda)

evet buna nerden takıldım dersem
    amd opteron 4170 he ile
    intel xeon 5620 x2 ile test yaptık ama intel geçdi

ikiside çift işlemci
    amd 6 core x2 12 core toplam
    intelde 4 gerçek 4 ht 8 x2 ile 16 çekirdek ediypr ama intel onu geçiyor

amd 6 core
    intel 8 core

çift işlemci oldurundan x2 oluyor

• quote:

quote:

AMD ve intel ikiside gerçekte 4 çekirdek.Ancak intelin Hyper Threading özelliği sayesinde windows onu 8 çekirdek zannediyor ve 8 işlemi birden yapabiliyor.AMD ise 4 işlem yapabiliyor.Bu durumda intel tabiki öne geçer.

amd opteron 4170 he ile

ikiside çift işlemci

amd 6 core
    intel 8 core

Server mimarisini karşılaştırmak, masaüstü CPU karşılaştırmaktan daha da karmaşık ve zor. Nehalem Xeon karşısında Opteron 61xx serisi olsa bence daha mantıklı sonuçlar alırdınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

quote:

amd opteron 4170 he ile

ikiside çift işlemci

amd 6 core
    intel 8 core

Server mimarisini karşılaştırmak, masaüstü CPU karşılaştırmaktan daha da karmaşık ve zor. Nehalem Xeon karşısında Opteron 61xx serisi olsa bence daha mantıklı sonuçlar alırdınız.

zaten onunda verdik siparişini
    92 gb ramlı ve 24 x 240 gb ssd diskli olarak
    ayrıca windows kullanmıyoruz vmware esxi yapısı kullanıyoruz cloud bulut sunucu satışı yapıyoruz

• quote:

ayrıca windows kullanmıyoruz vmware esxi yapısı kullanıyoruz cloud bulut sunucu satışı yapıyoruz

İmzadan zaten uyandımdı bişeylere. Doğru biliyorsam 61xx ler SB tabanlı Xeonlar hariç (E-x serisi) iyi durumdalar. Interlagos'dan (bulldozer 62xx) ya biraz daha iyi sonuç verebiliyorlar, yada daha az enerji harcıyorlar, her iki durumda da Xeon 5xxx serisine iyi alternatifler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 10 Mayıs 2012; 0:42:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

İmzadan zaten uyandımdı bişeylere. Doğru biliyorsam 61xx ler SB tabanlı Xeonlar hariç (E-x serisi) iyi durumdalar. Interlagos'dan (bulldozer 62xx) ya biraz daha iyi sonuç verebiliyorlar, yada daha az enerji harcıyorlar, her iki durumda da Xeon 5xxx serisine iyi alternatifler.

xeon E5620 720 dolar tanesi
    amd 62xx bulldozer ise 400 dolar civarındaki bunlar dual olarak kullanıyorlar ki asıl perfomanslarını o zaman veriyorlar diye düşünüyorum çünkü 1 işlemcide yükü bindirmiyor 2 işlemciye bölüyor tabi burda xeon nıun ht önemli + dı
    ayrıca Intel® Xeon® E5-2670 2.60Ghz (Sandy Bridge) aldık çok deli bir işlemci yok amd mış yok çart yok çurt 32 core çekirdek işlem yapıyor :)
    benim asıl niyetim E7 Serisi ama çok pahalı bee kardeşi tanesi 3.400 dolar
    alttaki resim :)
    yeni çektim :) e5 ise windows server 2008 r2 çalışıyor ondan özel microsft sql işlem yaptıyoruz

İntel HT Çekirdek Açılımıu Yardım
    hayatında 32 core bir arada görmemiş insanlar vardı meraklarını gidermek amacıyla ekledim resmi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahmut-Sami -- 10 Mayıs 2012; 1:07:13 >

• quote:

hayatında 32 core bir arada görmemiş insanlar vardı meraklarını gidermek amacıyla ekledim resmi:)

kopma anı :P :P
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.