Şimdi Ara

İntel i5 3570 Kostarika ve malezya üretimi arasında fark var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: makavel1

bu cihazları makineler üretiyor o yüzden marka ve model seçtikten sonra gerisi önemsiz

Yok kardes bak ustteki arkadas demis islemcileri koyluler ahsaptan intel fabrikasinda uretiyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

bu cihazları makineler üretiyor o yüzden marka ve model seçtikten sonra gerisi önemsiz

Yok kardes bak ustteki arkadas demis islemcileri koyluler ahsaptan intel fabrikasinda uretiyormus

hmm peki valla hocam ben sadece fikrimi sölemiştim ama ben daha hiç ahşaptan işlemci görmedim genellikle üstü metal oluyor altıda birinci sınıf bakır
  • O ısınır bu takla atar şu bilmemne hikaye tamamen.

Benim 2500k Japan mış şimdi baktım.
  • intel yada amd dünyanın neresinde üretirse üretsin aynı üretim kalitesine sahiptir....
    bosh 10 küsür yıldır tr de ne yani türk yaptı.tu ka ka mı ? kalite aynıdır türk de çalışsa alman da çalışsa türkiyede de yapılsa bosch , bosch kalitesinde üretir.NOKTA
  • aşırı uç bir o.c denemen olmucaksa ve günlik kullanmıcaksan bu değerleri,
    costarica , malay farketmiyor.

yok bende en iyi olsun arastıracam o.c da vuracam kırcacı diyorsan
    3550 k lar ile bilgim yok fakat

3770 k lar hakkında almadan önce bayağı bir araştırma yapıp forumdaki arkadaslarımdanda bilgiler almıştım bu konu hakkında.

az voltaj yanı daha az ısı ile potansiyeli yuksek olan intel i7 3770 k malezya ve costarika uretimi farklı batch koduna sahip işlemcilerin test edilip tablolandıgı bana paylasılan lişngi sizinlede paylasayım.

http://www.overclock.net/t/1286166/50x-core-i7-3770k-oc-test-5g-air-ln2

kutu üstündeki (ülke ismine)(S-spec koduna)(batch # koduna)
    işlemci üzerindeki (en alttaki kod nosuna)
    bakmanız gerekiyor.

bende elimde kagıt ve kodlar fellik fellik costarica istediğim kodlarda aradım.
    costaricalar buldum fakat
    rasgele kod secerek satın aldım.
    sonuç istediğim gibi çıktımı çıkmadı.
    takoz olmasada , genede normal voltaj isteyen bir costarica kullanmaktayım su anda.
    sonuç olaraz daha az voltaj ile aynı mhzleri yakalayan kullanıcılarda var forumda benim çansıma bu denk geldi.

sizin yapmaniz gereken yazı tura atıp satın almak.
    bu işler bende görüldüğü üzre arastırmaklada bılmeklede olmuyor bazen şansta bırakmakta lazım düşüncesindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Kostarika al bence keke. Malezya modelini köylüler üretiyor diye biliyorum.

Alakaya limon ! köylüler çalışıyorsa onlar eliyle üretmiyor heralde işlemcileri üreten fabrikalarda ki robotlar hepsi standarttır ki zaten işlemci üretilirlken el değmez onlar sadece paketleme yapar ...
    Köylüleri hor görmek gibi bir saplantın mı var ? sen şehirlisinde ne oluyor ? onlar senden kat kat daha sağlıklı daha yüksek yaşam standartına sahipler velet ..
    sen en ufak bir soğuk aldığınlığında yatağa düşersin onlara vız gelir tırıs gider sen yılda on defa hastalanırsın onlar belki bir defa yanii bu durumda sen köylülerden daha kalitesiz üretilmiş oluyorsun anladın mı şimdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 13 Ocak 2013; 6:31:22 >
  • forumun cahil cühela kütle indeksi had safhada kırmızı alarm

bazı yorumlar ibretlik ve kopmalık malezyalı köylülerin ürettiği işlemciler demek ha
  • @SaLVaToRe
    Yok overclock falan yapmıycam normal çalışsın yeter.Normalde bu kadar kafayı takmazdım aslında nolduysa bu sefer baya sorguladım.Daha önce okuduğum bir yazıdan etkilendim sanırım bu yeni nesil ivybridge işlemcilerin soğutma performansı çok iyi olmadığı çünkü sandybridge'ler gibi soğutucuyu çipe lehimlemek yerine termel macun ile tutturmuşlar.Yani tabiri caizse bu sefer intel baştansağma bir üretim yapmış ne hikmetse.Bu sebeple acaba farklı fabrikalar soğutucu plakaları farklı takmış mıdır gibi bir düşünce geldi aklıma.Ama hepsi standart üretiliyor anladığım kadarıyla ve kostarika ve malezyada silikon üretilmiyormuş zaten sadece montaj test ve paketleme yapılıyormuş.Intelin asıl çip fabrikaları 7-8 farklı ülkede bulunuyormuş.Bir yerde bir grafik görmüştüm bılamıyorum bulursam koyucam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

aşırı uç bir o.c denemen olmucaksa ve günlik kullanmıcaksan bu değerleri,

3770 k lar hakkında almadan önce bayağı bir araştırma yapıp forumdaki arkadaslarımdanda bilgiler almıştım bu konu hakkında.

az voltaj yanı daha az ısı ile potansiyeli yuksek olan intel i7 3770 k malezya ve costarika uretimi farklı batch koduna sahip işlemcilerin test edilip tablolandıgı bana paylasılan lişngi sizinlede paylasayım.

bakmanız gerekiyor.

takoz olmasada , genede normal voltaj isteyen bir costarica kullanmaktayım su anda.
    sonuç olaraz daha az voltaj ile aynı mhzleri yakalayan kullanıcılarda var forumda benim çansıma bu denk geldi.

bu işler bende görüldüğü üzre arastırmaklada bılmeklede olmuyor bazen şansta bırakmakta lazım düşüncesindeyim.

adam 50 tane işlemciyi test etmiş.

en düşük voltajla çalışan 2 işlemci KostaRika
    sonraki en iyi 2 işlemci Malezya
    sonraki en iyi 5 Kostarika
    sonraki en iyi 5 Malezya

arada çok da fark yok.
    Zaten kısmetinde takoz varsa KostaRika Malezya farketmiyor demek ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

aşırı uç bir o.c denemen olmucaksa ve günlik kullanmıcaksan bu değerleri,

bakmanız gerekiyor.

adam 50 tane işlemciyi test etmiş.

en düşük voltajla çalışan 2 işlemci KostaRika
    sonraki en iyi 2 işlemci Malezya
    sonraki en iyi 5 Kostarika
    sonraki en iyi 5 Malezya

arada çok da fark yok.
    Zaten kısmetinde takoz varsa KostaRika Malezya farketmiyor demek ki.

Kostarika olanı birazdan deniycem bakalım inşallah kötü çıkmaz.Zaten overclock pek düşünmüyorum düzgün çalışsın hakkını versin yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Kostarika al bence keke. Malezya modelini köylüler üretiyor diye biliyorum.

Alakaya limon ! köylüler çalışıyorsa onlar eliyle üretmiyor heralde işlemcileri üreten fabrikalarda ki robotlar hepsi standarttır ki zaten işlemci üretilirlken el değmez onlar sadece paketleme yapar ...
    Köylüleri hor görmek gibi bir saplantın mı var ? sen şehirlisinde ne oluyor ? onlar senden kat kat daha sağlıklı daha yüksek yaşam standartına sahipler velet ..
    sen en ufak bir soğuk aldığınlığında yatağa düşersin onlara vız gelir tırıs gider sen yılda on defa hastalanırsın onlar belki bir defa yanii bu durumda sen köylülerden daha kalitesiz üretilmiş oluyorsun anladın mı şimdi :)

Sen çok yanlış gelmişsin kardeş. Ben onları aşağılamak anlamında mı söyledim. Bir de ciddi ciddi yazmışsın sanki ırkçıymışım gibi. Demek istediğim şey Malezya'nın nehir kıyısındaki ahşaptan yapılmış binalarda üretildiği. Nasıl Kolombiya kahve işçileri kahve çekirdeklerinden işlemci yapıyorlarsa onlarda ahşap bloklardan işlemci üretiyorlar.

• Dün kostarika olanı denedim.Fazla detaylı test imkanı bulamadım lakin taktığım bellek modüllerinden biri arızalı çıktı. G.Skill'in sniper modeli 4gb 1600 mhz ddr3.

İşlemci bios'tan baktığım kadarıyla düzgün çalışıyor.İşlemci mhz'si 3393 ile 3790 arasında değişiyor.Voltajıda sanırım 1,12'ydi.

Canım belleğe sıkıldı aldığım yeri arıycam bakalım değiştirirler inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 14 Ocak 2013; 11:35:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

forumun cahil cühela kütle indeksi had safhada kırmızı alarm

bazı yorumlar ibretlik ve kopmalık malezyalı köylülerin ürettiği işlemciler demek ha

Her bölümü "KonuDışı" na çevirme gayreti tam gaz.
  • Bende 3570K malezya üretimi var 1.21V ile 4.5 ghzde 3 aydır tık demedi tamamen şans işi Kostarika olup bu sekilde oc olmayan bi sürü işlemci vardır piyasada fazla takılmamak lazım ama bulunabılıyosa genel tavsıyeler bakımından secenek olarak kostarika alınabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Dün kostarika olanı denedim.Fazla detaylı test imkanı bulamadım lakin taktığım bellek modüllerinden biri arızalı çıktı. G.Skill'in sniper modeli 4gb 1600 mhz ddr3.

İşlemci bios'tan baktığım kadarıyla düzgün çalışıyor.İşlemci mhz'si 3393 ile 3790 arasında değişiyor.Voltajıda sanırım 1,12'ydi.

Canım belleğe sıkıldı aldığım yeri arıycam bakalım değiştirirler inşallah.

Sağlam bellekler elime ulaştı.Bir ay geçmiş.Birde ekstra bir hafta beklettiler.Neymiş bana ulaşmaya çalışmışlar ama ulaşamamışlar.Böyle bir devirde ULAŞAMADIK MASALINI kimse yutmuyor artık.Telefon var,cep var internet var e-mail var var oğlu var...

Yeni bir ürün alırken çok hızlılar ama eğer bir problem çıkarsa vay halimize.

Neyse şimdilik mutlu son,sistem dünden beri problemsiz çalışıyor.
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2692291

• bu güne kadar aldıgım bütün işlemciler malezya üretimi idi hiç biri takoz çıkmadı oc işi şans işidir üretim yeri farketmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

bu güne kadar aldıgım bütün işlemciler malezya üretimi idi hiç biri takoz çıkmadı oc işi şans işidir üretim yeri farketmez

O.C işi güçlü soğutma işidir.Ne kadar güçlü soğutursan işlemciyi o kadar O.C yaparsın.

İşlemcilerde zaten ne malezyada nede costaricada üretiliyormuş.Buralardaki tesisler işlemci testi ve paketleme tesisleriymiş.Intelin dünya çapında birçok değişik ülkede üretim tesisleri bulunuyor.Buna amerikada dahil.
  • elbette soğutmanın iyi olması lazım ama işlemcinin de takoz olmaması gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

elbette soğutmanın iyi olması lazım ama işlemcinin de takoz olmaması gerek

Yanlız işlemcilerin üretim yeri malezya ve kostarika olmadığı için bunu denemeden veya deneyenlerin tecrübelerini okumadan bilemeyiz.Mesela ben eskiden bütün işlemciler malezya ve kostarikada üretiliyor sanıyordum baya yanılmışım.Firmanın dünya çapında en az on tane daha tesisi var.
  • forumumuzda malesef hala bu costa rica efsanesine inananlar mevcut
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.