Plastik işlemci kapağında Foxconn yazıyor ancak metal sokette LOTES yazdığını görebilirsin. Zaten resmin altındaki yazıda Gigabyte'ın sorun yaşanan Foxconn soketleri bırakıp bu anakartında LOTES kullanmaya başladığı da belirtilmiş.
demekki DFI P55 anakartlarını belkide bu yüzden piyasaya sürmedi duyurusunu yapalı aylar oldu ama hala hiç biryerde yok .
quote:
Orijinalden alıntı: baraquda_22
demekki DFI P55 anakartlarını belkide bu yüzden piyasaya sürmedi duyurusunu yapalı aylar oldu ama hala hiç biryerde yok .
yada türkiye'ye gelmedi :) yurt dışında en ucuz 240$ a gördüm bir sitede.
malesef dfi anakartların türkiye'ye getirilişleri sorunlu, ama dfi almam zaten, kötü olduğundan değil, q6600 ımda p45 t2rs var ve tık demiyor ama adi herifler sata giriş yerlerinin hepsini yatay şekilde yapmışlar benim eski kasamda biraz küçüktü, anakart ı yerinden sökmem gerekmişti hdd sata kablosunu takmak için -.-
+1. Asus anakartta da öyle, vidaları taktım hddleri yerleştirdim... Sata kablosunu takmam gerek. Hddleri sök, kasanın arkasındaki vidaları sök, sürtünerek çıkart yerinden, sonra tüm vidaları yeniden tak
sağlam soketli anakartlar nezaman gelir acaba bilgisi olan varmı acaba. ramlarıda sattım i5 e geçicem diye şimdi neyapıcam bilmiyorum .allahtan kullandığım anakart dd3 şimdi bu i5 e çıkan 1,65 voltta çalışan ramlardan alıp yenisağlam soketli anakartlar çıkana kadar beklesem diyorum. ama bu seferde yeni aldığım anakartla şimdi alacağım ramlar uyumsuzluk yaparsa yedik ayvayı.
quote:
Orijinalden alıntı: baraquda_22
sağlam soketli anakartlar nezaman gelir acaba bilgisi olan varmı acaba. ramlarıda sattım i5 e geçicem diye şimdi neyapıcam bilmiyorum .allahtan kullandığım anakart dd3 şimdi bu i5 e çıkan 1,65 voltta çalışan ramlardan alıp yenisağlam soketli anakartlar çıkana kadar beklesem diyorum. ama bu seferde yeni aldığım anakartla şimdi alacağım ramlar uyumsuzluk yaparsa yedik ayvayı.
Bence sen imzandaki sistemden İ5 geçme, 1336pin i7'lik bir sistem kur.
Sn Mert Ayan stok fanla işlemciyi 3.6 ghz'ye hız aşırtmışsınız.Sizdeki sıcaklık durumu nedir? İşlemciler ilk çıktığında test siteleri işlemciyi hemen teste tabi tuttu.Aynı işlemci ve anakart modeliyle(İ5 750 ve Asus anakart ve stok soğutucu) yapılan testlerde 1 sitede işlemci ısısı 55 derece tespit edilirken(Bence olması gereken sıcaklık bu) diğerlerinde 80+ derece tespit ediliyor.Ben default halde bile bu fazla ısınmanın kaynağının bu sorundan olabileceğini düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: conquerx
Sn Mert Ayan stok fanla işlemciyi 3.6 ghz'ye hız aşırtmışsınız.Sizdeki sıcaklık durumu nedir? İşlemciler ilk çıktığında test siteleri işlemciyi hemen teste tabi tuttu.Aynı işlemci ve anakart modeliyle(İ5 750 ve Asus anakart ve stok soğutucu) yapılan testlerde 1 sitede işlemci ısısı 55 derece tespit edilirken(Bence olması gereken sıcaklık bu) diğerlerinde 80+ derece tespit ediliyor.Ben default halde bile bu fazla ısınmanın kaynağının bu sorundan olabileceğini düşünüyorum.