Şimdi Ara

Intel i7-4790k batch Code hakkında bilgi !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Işlemci batch Code nedir ve bu Code un anlamı var mıdır ?

Benim bildiğim Nerede yapıldığı hangi hafta yapıldığı anlaşılıyor onu biliyorum ,

Sormak istediğim bu batch Code dan malin iyi olup olmadığını anlaya bilir miyiz ??

Misal bende ki işlemci resim.
     Intel i7-4790k batch Code  hakkında bilgi !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Example: L707A723 ---

1st letter or digit = plant code: (Malaysia)
    0 = San Jose, Costa Rica
    1 = Cavite, Philippines
    3 = Costa Rica
    6 = Chandler, Arizona
    7 = Philippines
    8 = Leixlip, Ireland
    9 = Penang, Malaysia
    L = Malaysia
    Q = Malaysia
    R = Manila, Philippines
    Y = Leixlip, Ireland

2nd digit = Year of production: (2007)

3rd & 4th digits = week: (7th week )

5th - 8th digits= lot number: (723)

10th - 13th digits = serialization code (---)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım şöyle olabilir ;

Bu cpu lar malum , fırından çıkan ekmek bile üç aşağı beş yukarı iyi ustaların elinden çıkmışsa birbirinin kopyası gibi denilebilir :) Fakat işlemciler en azından yakaladıkları hız bakımından bu benzerliği göstermeyebiliyorlar.

Malezya fabrikasından çıkmış bir 4790K ile Kosta Rikadan çıkmış arasında azımsanmayacak fark olabiliyor ,hatta ülkeyle hiç alakalı olmayabiliyor bazen o gün tek bir banttan geçen,bir posta fırından çıkan slikon çipler iyi çıkıp sonrakiler ideal ayarlarda çıkıyor,yani bu şanslı bant veya üretim günü,serisi hangi ülkeye/fabrikaya denk gelmişse Overclock meraklısı arkadaş buna göre davranıyor senin benim gibi ver ordan bi i5 kodu modu farketmez demiyor

Galiba kodların bile araştırılma sebebi buna benzer bişe olsa gerek eksiklerim olabilir bilen arkadaşlar tamamlasın lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Example: L707A723 ---

1st letter or digit = plant code: (Malaysia)
    0 = San Jose, Costa Rica
    1 = Cavite, Philippines
    3 = Costa Rica
    6 = Chandler, Arizona
    7 = Philippines
    8 = Leixlip, Ireland
    9 = Penang, Malaysia
    L = Malaysia
    Q = Malaysia
    R = Manila, Philippines
    Y = Leixlip, Ireland

2nd digit = Year of production: (2007)

3rd & 4th digits = week: (7th week )

5th - 8th digits= lot number: (723)

10th - 13th digits = serialization code (---)

Hepsi tamam, anladım da, şu ortada bende C yazıyor, adamda A yazmış mesela, onu anlatan birşey yok

@car_26

Aynen hepsi birbirinden farklı imiş zaten, ama bu malın iyi olup olmadığını anlıyorlarmış bir şekilde , onuda batch code lara bakıyorlarmıs sanırım, yabancı sitelere bakıyorum genellikle hep en fazla ulaşa bildikleri overclock seviyelerini yazarak en iyi batch code dizisini bulmaya çalışmışlar da beni aştı artık o iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mohijito -- 30 Aralık 2014; 2:17:38 >

• Bak mesela benim 4690k kutusuna baktım şimdi sağ altta Batch# : L422B791 Sağ üstte S-spec: SR21A bu sabit bir değer sanırım... Fakat benim batch kod yazdığım gibi : )

Artık nasıl bi banttan geldi bu kodlu işlemcileri kullanan arkadaşlar nasıl bi max performans aldı hiç araştırmadım Ben 3,9-4,0 aralığında kullanıyorum yetersiz görürsem ilerde müdahele ederim
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Haklısın zaten oyun oynuyorum render yapıyorum, aham aham bir overclock a ihtiyacım yokda

Merak ettim şimdi yani adamlar nasıl anlıyor diye , sır gibi birşey bide dolusuyla yabancı siteye baktım yok hepsi saçmalamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

Haklısın zaten oyun oynuyorum render yapıyorum, aham aham bir overclock a ihtiyacım yokda

Merak ettim şimdi yani adamlar nasıl anlıyor diye , sır gibi birşey bide dolusuyla yabancı siteye baktım yok hepsi saçmalamış

Muhtemelen son 4 kod ile waferın neresinden çıktığını anlıyorlar o da bizi aşar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

Muhtemelen son 4 kod ile waferın neresinden çıktığını anlıyorlar o da bizi aşar.

Zaten bende onu arıyorum yok ama bulunmuyor , Devlet sırrı sanki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.