Şimdi Ara

Intel i7-5960X, i7-5930K ve i7-5820K Haswell-E [İncelemeler Geliyor] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
5
Favori
16.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-i7 5820k ya 1100 lira vermeye değermi i7 4790 dan 300 lira pahalı

2-anakart için 5820k nın daha verimli olacağı kartlar x99 larmı yoksa z97 lerin de hiçbir farkı olmayacak mı acaba
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    İşlemci ile Belleklerin sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kutuları ufak zaten onların. Millet neler getiriyor neler.
  • wreith kullanıcısına yanıt
    1100tl olsa değer ama o kadar mı ? DDR4 ve anakart masrafı da daha fazla. Bir oyuncu için verdiğin paranın getirisi olmaz. Render vb. işlemler için alınacaksa her türlü...
  • 5820 k yı alsak yanına ram ve anakart olarak ne koymak lazım ki?
    ben 2x8 gb ram ( bazısı 4x2 8 gb neden yapıyo bilmiyorum ama ) ve 450 tl civarı bir anakart düşünmüştüm z97
    x99 lar pahalı galiba
  • wreith kullanıcısına yanıt
    X99 anakart ve en az 2x4gb ddr4 ram alacaksın. Fiyatları pahalı şu an için zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Seneye broadwell-e gelecek büyük ihtimal bu dönemlerde ddr4 de adam akıllı fiyatlara gelmiş olursa rame vereceğimiz parayı işlemciye vererek bdw-e alabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ops

5930k benim olmalı

Hepimizin olmali olsa ne kaaa guzel olurdu :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Çeşitlilik açısından faydalı bir inceleme

http://uk.hardware.info/reviews/5600/15-intel-x99-motherboards-review-new-boards-for-haswell-e

Fiyatlar yerine oturduktan sonra biraz bende geçmeyi düşünüyorum X99'a. 2500K yıllardır iyi hizmet etti, artık emekli etmek lazım. Sogutucu testlerinden dolayı aşırı voltaj verdiğim için 3 yıl garantisi dolarken yenisiyle değişmiş olsa da sadece soğutucu testi için kullanırım .2500K bile bu kadar götürdükten sonra 5930K ile kıraysis 7 yi bile oynarım alimallah

Verdiğin linkteki final-thoughts Gamers bölümündeki yoruma koptum, eğer oyuncuysanız x99 yerine daha ucuz olan Z97 yi öneriyor adam, artan parayıda kız yada erkek arkadaşınıza saklayın diyor :)

Şu an için oyunlarda pek fark yok ama ilerde 6 çekirdek farketmezmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Çeşitlilik açısından faydalı bir inceleme

http://uk.hardware.info/reviews/5600/15-intel-x99-motherboards-review-new-boards-for-haswell-e

Fiyatlar yerine oturduktan sonra biraz bende geçmeyi düşünüyorum X99'a. 2500K yıllardır iyi hizmet etti, artık emekli etmek lazım. Sogutucu testlerinden dolayı aşırı voltaj verdiğim için 3 yıl garantisi dolarken yenisiyle değişmiş olsa da sadece soğutucu testi için kullanırım .2500K bile bu kadar götürdükten sonra 5930K ile kıraysis 7 yi bile oynarım alimallah

Verdiğin linkteki final-thoughts Gamers bölümündeki yoruma koptum, eğer oyuncuysanız x99 yerine daha ucuz olan Z97 yi öneriyor adam, artan parayıda kız yada erkek arkadaşınıza saklayın diyor :)

Şu an için oyunlarda pek fark yok ama ilerde 6 çekirdek farketmezmi ?

Doğru demiş adam. Yıllardır bilgisayar oyunculuğunun çektiği eziyet belli.Binlerce dolar harca sonra doğru düzgün oyun gelmesin.O gelen oyunlarda konsoldan port olsun, özürlü optimizasyon yapsınlar onla uğraşalım. Sonra birde işin yoksa driver bekle. Bunlarla uğraşacağıma gider konsol alırım beş kuruş masrafta yapmam.Varsın 3 metreden oynayım pixeller,köşe yumuşatma belli olmasın. En sinirimi bozan o kadar para verilip adam yerine koyulmamak ve uğraşmak.

Zaten X79'da da durum böyleydi.Anca bu platformu oyun için kullanacak adamın bahanesi ya 3-4 gpu kullanacak ya da bench kasacak.

• cinebench skorlarnda 4930K ile 5820K benzer sonuçlar almış. Bende bekliyorum bakalım hangisi daha ucuza gelecek olursa ona geçer 3 yıl odkunmam sisteme. Evde de FX8350 den iyi render alacak cpu olmuş olur. Eskidi artık bizim emektar
  • Fiyatlara baktım bi kafayı uzatayım desen 3.000 lira masraf çıkacak.

5820k
    x99 board
    ddr4 ram

Bana vereceği benchlerde daha iyi puan onun dışında oyunda çok az bi ilerleme

Bu 3lünün yerine
    z97
    4790k
    ddr3 ram extra oda olmazsa işlemci+anakart ikilisi

buda bana 1700 liraya gelicek benchlerde bir miktar sıçrama oyunlarda da 5820k dan belki bir miktar daha iyi bir sıçrama yapıcak.

Sonuç: Eğer oyuncu iseniz yeni platformun getirisi parasına göre çok düşük 2600k-3serisi-4serisi işlemcisi olan oyun oynamak için x99 a yazık verilen paraya.Ona verceğiniz paraya 280x alcaksanız 290x 780ti alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Fiyatlara baktım bi kafayı uzatayım desen 3.000 lira masraf çıkacak.

5820k
    x99 board
    ddr4 ram

Bana vereceği benchlerde daha iyi puan onun dışında oyunda çok az bi ilerleme

Bu 3lünün yerine
    z97
    4790k
    ddr3 ram extra oda olmazsa işlemci+anakart ikilisi

buda bana 1700 liraya gelicek benchlerde bir miktar sıçrama oyunlarda da 5820k dan belki bir miktar daha iyi bir sıçrama yapıcak.

Sonuç: Eğer oyuncu iseniz yeni platformun getirisi parasına göre çok düşük 2600k-3serisi-4serisi işlemcisi olan oyun oynamak için x99 a yazık verilen paraya.Ona verceğiniz paraya 280x alcaksanız 290x 780ti alırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 5820K ile 4790K arasındaki tekil çekirdek performansı farkı nedir? Skyrim gibi bir oyunda 5820K hem minimum hem average olarak geçtiği söyleniyor 4790K'yı. Eğer böyleyse bomba gibi bir işlemci 5820K.
  • Bu da benden gelsin

Intel i7-5960X, i7-5930K ve i7-5820K Haswell-E  [İncelemeler Geliyor] Intel i7-5960X, i7-5930K ve i7-5820K Haswell-E  [İncelemeler Geliyor]

• quote:

Orijinalden alıntı: Sly_Owl

Millete nerden kazıklarız diye uğraşıyorlar resmen şuna bak brodwell z97 destekler buda x99 benim yandığım bazı kişiler 1000 tllik anakart alıyor ona brodwell veya bu işlemcilere takamamak gerçekten insanı üzüyor.

+1
  • remiles01 R kullanıcısına yanıt
    Şu anda beklemek en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

5820K ile 4790K arasındaki tekil çekirdek performansı farkı nedir? Skyrim gibi bir oyunda 5820K hem minimum hem average olarak geçtiği söyleniyor 4790K'yı. Eğer böyleyse bomba gibi bir işlemci 5820K.

5820K resmen canavar kesinlikle daha hızlı. 4960X ile aynı ayarda, bazende geçiyor. Testler aşağıda

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5960x-haswell-e-cpu,3918.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_5960x_5930k_and_5820k_processor_review,10.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheoPhy -- 7 Eylül 2014; 21:27:52 >

• hanibal187 kullanıcısına yanıt
    Oh yurt dışındasın tabi aldım geldin gözümüze soktun. Güle güle kullan.

Ekleme:

Bende ilk etap da i7 5930k alırım en az diyordum yalnız testlere göre ona para vermeye gerek yok.5820K olarak kuracağım gibi sistemi şu ramleri ucuza kapatsam sıkıntı yokta 700 TL ram'e para vermekte istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 7 Eylül 2014; 21:37:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Oh yurt dışındasın tabi aldım geldin gözümüze soktun. Güle güle kullan.

Ekleme:

Bende ilk etap da i7 5930k alırım en az diyordum yalnız testlere göre ona para vermeye gerek yok.5820K olarak kuracağım gibi sistemi şu ramleri ucuza kapatsam sıkıntı yokta 700 TL ram'e para vermekte istemiyorum.

Vatandan cumartesi aldım :D hatta ankarada metroda sel sularina kapildik :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.