Şimdi Ara

Intel i7-5960X, i7-5930K ve i7-5820K Haswell-E [İncelemeler Geliyor] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
5
Favori
16.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar.
    Gozden kacan birsey var sanirim. Islemcilerin o.c kapasitesi cok iyi, milletde bunu kullanmis ve % 50 ve uzeri o.c cekerek iyi degerler almis.
    Default 4960x cinebench 15 ye 1220 alirken 5960x 1800 lu puanlari gormus, bunda extra 2 cekirdegin varligindan ziyade islemciyi % 80 uzerinde overclock edilmesinin payi cok buyuk
    Extrem islemcilerin o.c kapasitesi zaten iyi oluyor. 1000 dolar veripte tirt cikan islemci yok gibi. Ama o degerlere cikabilmek icin verilen voltaj cektigi akimi 300 watt ve uzerine cikariyor. Bu voltaj islemci omrunu nasil etkiler ona bakmak lazim.
    Bu sekilde amd ye soylenenleri intelde gormek baska bir duygu olsa gerek. Hani amd icin nukleer santral lazimdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Öyle sistemi olan adamın 3-5 watt hesabını yapmaz. Bir diğer noktada çekiyor tamam iyi çekiyor da sor bakalım niye çekiyor ?.Amd'de üst seviyeye oynasın ona da bir şey deneceğini sanmıyorum.Zamanında efsane seri AMD Athlon 64 FX-60 Dual Core da süpürge gibi işlemciydi çekiyordu bizzat ta kullandım.Hiç şikayet edildiğini hatırlamıyorum.
  • aslan besleyen yemini esirgemez amd cekiyorda ne oluyor hadi 8cekirdek intel 8 cekirdek amd bi bench alsak listede gozukmez 5ghz islemcisi (:

• Arkadaşlar benimde sormak istediğim birşey var bu LGA2011 de kullanığımız soğutucuları bundada kullanabilecekmiyiz yoksa ayrı bir soğutucumu lazım olacak?
  • LGA 2011 uyumlular bunda da kullanılabilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

LGA 2011 uyumlular bunda da kullanılabilecek.

cevap için teşekkürler iyi bari en azından soğutucu masrafından kurtuldu LGA2011 e sahip olanlar
  • ben pek anlamadım bu işi , DDR4 ramlardan düzgünce faydalanmak için DDR4 3200mhz+ gerekli bence ki 3Gb/s+ bandwidth görebilelim ama piyasada ne doğru düzgün DDR4 2800+ ram destekleyen anakart var kimisi 3000mhz+ hiç desteklemiyor kimisi (o.c) ile diyor , nede 3000mhz+ üzeri doğru düzgün ram var olanda max 4x4 16Gb ve dünyanın parası , (ha belki DDR4 ramlar çok iyi overclock olabiliyordur onu bilmiyorum)

2011 v3 işlemcileri bırak i7 4790k bile günümüz ekran kartlarına hatta sli-cf de bile problem çıkarmıyor yetiyor , oyunlarda 2011 v3 lerin üstünlüğü yok kimi tek ekran kartlı benchlerde i7 4790k vs önde

şimdi en az 1000tl verip 16Gb 3000mhz DDR4 ram aldınız , 1700tl verip 5930k aldınız , 5820k perf olarak 5930k dan aşağı değil ama 28 pci lane ile 2 ekran kartında pci-e 16x/8x çalışıyor ve 2011 v3 cpu alıp sli-cf yapmayıp ne yapacağız? diyebiliriz

Bana balon gibi geliyor şuan için bu 2011 v3 , ilerisi için yeni temeller olabilir 2011 v3 ama şuan piyasada satılan anakart , işlemci ve ramlar tamamen tüketim tuzağı gibi duruyor , Asrock bile daha çıkarmadı anakartlarını ilk çıkardığı çoğu anakartın çoğunun sadece isim ve renkleri değişik gerisi aynı :)

• Mesele oyunsa, next-gen tabanlı BF5'e kadar, işlemci değiştirmemek lazım.

Ki onun da, konsolların rezil işlemcileri nedeniyle, ne kadar zorlayacağı tartışılır..
    Mantle-Dx12 sayesinde, konsol optimizasyonuna ulaşıldı sayılır. Mesele daha çok, min 120 fps verip verememe olacak gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Eylül 2014; 5:21:51 >
  • Arkadaşlar bu işlemciyle ilgili bir konu açtım (soru), bu işlemciler hakkında deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Konu
  • sizi konuma davet edıyorum, yardımcı olursanız sevınırım sorularıma x99 anakart hakkında.
    http://forum.donanimhaber.com/m_98103223/f_//tm.htm#98103223

bu arada x99 anakarta ddr3 ram uyar mı?
  • Oyun için X99 sistem toplayacak ve 5820K 5930K arasında gelip giden arkadaşlara yardımcı olacaktır.Özellikle çoklu grafik kartı kullananlarda pcie hattı sayısını merak edenlere.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Çok güzel paylaşım oldu, çoğu kişinin aklındaki sorulara cevap olacaktır. Diğer dikkatimi çeken bir konu oldu bu testte.

4K'da 3 tane 980 bile tatmin edici performans veremiyor pek.
  • quote:

Çok güzel paylaşım oldu, çoğu kişinin aklındaki sorulara cevap olacaktır. Diğer dikkatimi çeken bir konu oldu bu testte.

4K'da 3 tane 980 bile tatmin edici performans veremiyor pek.

Her şey köklenince normal bence. Köşe yumuşatma filan bir kaç detaydan feragat edilmesi lazım. Kartlar arttıkça ona paralel performansın atmaması da büyük etken. 4K'da 60 FPS akıcı oyun deneyimi tüm detaylar açık şekilde ciddi lüks şu an. Zaten 4K monitörlerin yenileme hızı da çogunda 30 hz. Büyük ihtimal monitörlerin yenileme hızıyla kartların gücü paralel ilerler. Yakında 4K da 60HZ standart olur.
  • Arkadaşlar Bi Konuda Yardımınızı Rica Ediyorum

Maksimum PCI Express Hattı Sayısı Sadece SLI içinmi Önemlidir Yoksa Tek Ekran Kartı İçinde Önemlimidir ?
    Sadece SLI için Önemliyse Direk 5820K alıcam ama Tek Ekran Kartı içinde Önemliyse 5930K Alıcam

5820K Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 28
    http://ark.intel.com/tr/products/82932/

5930K Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 40
    http://ark.intel.com/tr/products/82931/Intel-Core-i7-5930K-Processor-15M-Cache-up-to-3_70-GHz?q=5930

[/si
    ze]

• cekkes kullanıcısına yanıt
    Tek ekran karti icin onemi yok.yukarda video paylasilmis incelersen anlarsin.

• cekkes kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tek kart kullanacaksanız, i7 5820K seçmenizde bir sıkıntı olmaz.
  • quote:

Merhaba, tek kart kullanacaksanız, i7 5820K seçmenizde bir sıkıntı olmaz.

2 li duzenekte bile sikinti olmaz.

• Evet, testlere bakılırsa sorun olmayacak. Gerçi 2 tane kart alacak adam, 5930K alacak durumdadır :)
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    600 tl civarı fark var.aşırı gereksiz harcama olur.
  • Bence üç kart kullanılsa bile aradaki aradaki 600 Tl ye mantıklı kılacak bir getirisi yok.Gerçi zaten oyunlar da ikiden sonraki gpu lar genelde etkisi ikinci kart kadar olmadığında da mantıklı değil. Anca işte benchmark ya da gpunun işlem gücünden yararlanan uygulamalarda faydası var.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.