Şimdi Ara

intel i7 7700 HQ ısınma sorunu YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba benim bilgisayarım lenovo legion y520, i7 7700HQ, gtx 1050, 16 gb ram e sahip ilk aldığımda aşırı soğuk çalışıyordu sonra ne olduysa ortalama bir ay olmadan alalı işlemcinin aşırı ısındığını fark ettim LoL gibi bir oyunda bile işlemci 3 ghz in üstünde çalışıyorsa performans istediğimde 90 100 dereceye kadar çıkıyor korkudan sürekli işlemciyi kısıtlıyarak 1.8 veya 2.2 ghz de kullanmak zorunda kalıyorum buda kayıt yada video render alacağım zaman yavaşlama ve aşırı fps drop ve kayıplara neden oluyor. Laptopu aldığım daha bir senesini doldurmadı 3 ay önce garantiye yolladım içini temizleyip, sıfırlayıp geri yolladılar ama halen aynı.Bilgisayar programcılığı öğrencisiyim 7 bin lira verdiğim pc yi performans alamadan kullanıyorum eski 10 yıllık pcler gibi bişey yapmadan sürekli düşünüyorum acaba yine ısıncak donacakmı diye birden işlemci böyle oldu ekran kartında bir sıkıntı yok ısınma vs. gibi bütün driverları kontrol ettim hepsi güncel.Şuan forumda gezerken bile 1.8 ghz de 63 derece çalışıyor. İşlemciyi performanslı bir şekilde ghz i yüksekde kullanamıyorum ne yapmalıyım bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim, iyi bayramlar.

• Lenovo, Acer gibi ucuz markalarda yüksek donanimli bir model alsan bile maliyeti dusurebilmek icin sogutma sistemi, fan, termal macun vs. yan parcalarda hep ucuza kaciyorlar. Yine de sirf termal macun yenileyerek sicakligi 15 derece dusurenlerin videolari var YouTube'da. Bunlari arastirabilirsin. Ama garanti bozulacagi icin bunu yapmasini servisten istemek daha mantikli. Tabii Lenovo Türkiye servisinin ne kadar les oldugunu daha önce gördüm (Yeni makineye bozuk anakart taktilar, geri degistirmediler.) Ilgilenirler mi bilmiyorum ama biraz zorla. Ya da belki iyi bir sogutucu stand almak da fark yaratabilir. Ayrica tozlu bir ortamda kullandiysan fan cikislarina elektrikli süpürge tutmak fayda edebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sneijder_10 -- 12 Ağustos 2019; 13:23:39 >
  • Sneijder_10 S kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler süperge felanda tuttum tozlu bir ortamdada değil , ama yaramadı muhtemelen soğutucu alacağım yinede laptobun alt ayakalarına ufak kapaklar koyuyorum havada duruyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.