Şimdi Ara

Intel'in 10. nesil işlemcilerini beklemeye değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Fikrin için teşekkür ederim. Aynen öyle yapmayı düşünüyorum hem performans oalrak karşılaştırıp hangisi daha mantıklı ise ona karar vermek daha iyi olucaktır. Zaten doların düşmesini bekliyoruz bir yandan
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Şöyle zaten ekrna kartını ve bir kaç parçayı almanyadna getirtmeyi düşünüyorum. Ekran kartlarında zaten baya bir fiyat oynuyor. Bu aralar dolar düşüyor ve biraz daha düşücek ekonomi döviz işleri ile uğraşıyorum hobi olarak. Fikrin için teşekkür ederim.
  • onurduran O kullanıcısına yanıt
    Kasayı zaman içinde toplayacak dersen ne yap et sana attığım linkteki ramleri al. Bana dua edersin. Bendeki Samsung b DİE Dı.

https://www.incehesap.com/team-t-force-vulcan-tuf-yellow-16gb-2x8gb-ddr4-3600mhz-cl19-gaming-ram-fiyati-45519/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

Kasayı zaman içinde toplayacak dersen ne yap et sana attığım linkteki ramleri al. Bana dua edersin. Bendeki Samsung b DİE Dı.

https://www.incehesap.com/team-t-force-vulcan-tuf-yellow-16gb-2x8gb-ddr4-3600mhz-cl19-gaming-ram-fiyati-45519/
    Cl-19 yerine cl-16 olan ramler tercih edilmeli.
    Örnek olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: onurduran

fikrin için çok teşekkür ederim dostum bakalım bekliyorum. 1. metod daha mantıklı bekleyip zaten az bir süre kaldı ona göre karar vermek daha mantıklı overclock olarakta değerlendirmek istiyorum. Hangisi daha mantıklı olucak görmekte fayda var.
    Bende 1 adet anakart işlemci ve ddr4 bellek alacam. Yillardir intel 2600k kullaniyordum.
    Amd işlemcilere karsi hep soguk bakarim. Bir kac arkadasa amd li sistem topladim ama hep bir eksiklik hissettiriyor insana, kullanirken yüzde yüz yük altinda calisan işlemci sorunu yada zayif kalan chipset gibi seyler. Birde fazla overclock yapilmiyor . Bizler pc de oyun oynamak icin toplasakta pc sistemiyle oynamakta bizim icin bir oyun gibi geliyor.

Bu aralar amd ryzen işlemciler çok övülüyor. Oyunlarda Stock kullanim test sonuçlarinda 9900k kafa tutan işlemcileri var. İşlemcilerinde ayni fiyat skalasinda intele karsi daha fazla cekirdek sayisi olan islemcileri alabilirsin. Yük yaltin güç tüketimi daha iyi görünüyor.
    Fakat oyun için ve overclock yapacaklar için intel 10600k 10700k 10900k gibi işlemciler amd ryzen zen2 mimarisine göre bence şuanda avantajli durumda görünüyor. Bu işlemcileri oyun oynarken tüm cekirdekleri ayni hizda ve anda aktiv halde 5400 mhz civarinda caliştirabilirsin. Buda oyunlarda rakiplerine göre daha yüksek fps almani sağlar.

Bende şuan amd 3900x pci 4.0 gen. ve intel 10900k yada 10700k pci 3.0 gen. arasinda kalmis durumdayim.
    Bakalim ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 16 Mayıs 2020; 0:23:45 >

• sakiri kullanıcısına yanıt
    Samsung b DİE ram diyorum sen hala anlamıyorsun. Xmp açmak zorunda değilsin. Ben Manuel ayarlarla şuan c15 3733 mhz çalıştırıyorum. B DİE ramden başka bir tek micron e DİE ile elde edebileceğin değerler 1.45v un altında.

• quote:

Samsung b DİE ram diyorum sen hala anlamıyorsun. Xmp açmak zorunda değilsin. Ben Manuel ayarlarla şuan c15 3733 mhz çalıştırıyorum. B DİE ramden başka bir tek micron e DİE ile elde edebileceğin değerler 1.45v un altında.
    Yanlis kişiye yazdiniz sanirim benim konuyla alakam yok
    Sadece en son mesajdaki ram olayina vakifim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 16 Mayıs 2020; 3:29:17 >
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan ram olayına da vakıf değilsiniz. Benim ram önerimi mentionlayarak c16 modeller tercih edilmeli yazmışsınız ben de size ithafen yorumumu yaptım.

• quote:

Anlaşılan ram olayına da vakıf değilsiniz. Benim ram önerimi mentionlayarak c16 modeller tercih edilmeli yazmışsınız ben de size ithafen yorumumu yaptım.
    Doğrudur kardeşim benim bilmediğim o kadar çok teknolojik gelişme olmuş ki illaki bir yerlerden bilgiyi kaçırıyoruz. Bu mesajlari tekraren baştan sona takip ederim. Kusura bakmayasin konunun sonundan mesaja dahil olunca sadece cl16 ve cl19 vurgusunda takili kaldim. Gecen iyi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 16 Mayıs 2020; 3:46:45 >
  • quote:

Kisa bir arastirma sonucu dünyadaki Samsung B-Die chipli ramlar in listesini sunan sayfayi forumdaki arkadaslara tavsiye ederim. Sizede tesekkür ederim. Almayi düsündügüm Intel core i7 10700kf Msi MEG Z490 unify anakart icin ram arayisim vardi sayenizde samsung B-die chip li olanlari arastirmaya basladim.

B-Die Finder
    https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

Find Samsung B-Die DDR 4 memory kits

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.