Hocam sizin işlemciniz zaten çökmelere mavi ekranlara başladıysa bu gelecek kod sizin için birşeyi değiştirmeyecek, bu gelecek microcode suanda crash ve mavi ekran gibi sorunları yasamayan henuz yuksek voltajdan hasar görmemiş işlemcilerin hasar görmemesini bozulmamasını sağlayacak, sizin islemci zaten bu tür hatalarla karsılasmaya basladıysa onun ıcın yapacak sey rma bence zaman kaybetmeyın mıcrocode u bekleyıp. |
Intel’in sorunlu işlemcileri için BIOS güncellemeleri yayınlandı (2. sayfa)
-
-
Bir anlığına bana kainatın yaratıcısı intel olduğuna inanan recep baltaşı hatırlattın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben olsam fatura ve işlemciyle aldığım yere gider sıfırını isterdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+1
-
Güncelleme yapıp Bios'a tekrar girdikten sonra Popup pencere açılıyor ve senden düşük voltaja ayarlamanı istiyor. Yani stok fan ile çalışıyor seçeneğini seçersen sorun olmaz. Sıvı soğutma ayarını seçersen sorunlar yaşarsın diye uyarı veriyor. Bu mantığı hiç anlamadım. Önceki ayarlarım sıvı soğutma olarak seçiliydi hiç sorun yaşamadım. 13700KF gibi bir işlemciyi neden düşük performans ayarında kullanayım? Ya da kullandırılmak zorunda bırakılıyorum anlam veremedim. Bu sorunun çözümü Bios güncellemesinden geçmediğine eminim. Güncellemeyi geri almaya çalışıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakans_79 -- 10 Ağustos 2024; 16:25:11 >
-
Asus b760 anakartlar için de gelmiş 3 gün önce yayınlanmış, şimdilik yüklemeyeceğim zaten herhangi bir sorun yaşamadım. İşlemci 13500
-
Güncelleme yayınladı da düzeldi mi acaba o güven bir kere sarsıldı mı yerine zor gelir.
Birkaç ay sonra gene bu sorunun tekrar ettiği bilgisi yayılırsa şaşırmam.
Olan 13. ve 14. nesil cpu alıp değişim süresini atlatanlara oldu. Bu arkadaşların tr gibi bir ülkede destek bile alabileceklerini sanmam.
Anca rma etmek lazım intele
-
Hocam peki mavi ekran yok ama ısı dengesi çok karışık ise etkisi olacak mı? benim 13600kf işlemcim ve 40 ila 76 arası sıcaklık sürekli gidip geliyor
-
güncellemeye, gerek yok, geri çağır işlemcilerini, intel.....
-
Son zamanlarda INTEL işlemcilerde yaşanan sorunlar kapsamında 13. ve 14. nesil INTEL işlemcileri destekleyen tüm ASUS anakartlar gerekli microcode güncellemesine kavuştu.
Bu BIOS güncellemesi işlemci voltaj regülasyonlarını düzenleyerek stabiliteyi artırıyor ve INTEL işlemciler ile yaşanması muhtemelen sorunların önüne geçiyor.
İlgili güncel BIOS'lara ürünlerin destek sayfalarından Destek-Sürücüler & Araçlar-BIOS & Firmware yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.
-
@Boşnak Ağa bu sorun 12, 13, ve 14. nesil mobil işlemcilerde var mı? Yoksa sadece masaüstüne özgü bir durum mu?
-
Yok öyle birşey yalan yanlış şeyler yazmayın şuraya. Tüm anakartlar kavuştu yazmış bir de:) 0x129 nolu microcode şuan sadece K olmayanlar için çıktı. 2 gün evvel betası vardı hatta. K olan işlemciler için henüz birşey yok.
Benim anakarta bugün yeni güncelleme gelmiş ama beta version yazıyor
Description:
- Update CPU Microcode 0x129
Arkadaşlar ben zaten underwolt yapmıştım 14700kf kullanıyorum bios update yapmak istemiyorum, beta vs daha çok sıkıntı çıkartabilir yine de yapmalı mıyım?
-
Ben beta bios yüklemem şahsen. Yıllar önce o hatayı yaptım daha bulaşmam. Normal versiyonu çıksın bakarım. Ama bu çok farklı bir. Durum Intel'in hatasını çözüyorsa ve işlemci den kaynaklı hata alıyorsan denenebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X