Bildirim
İntel işlemci farkı i5-i7 yardım..!!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Online oyun oynicaksan i5 almanı tavsiye ederim fiyat açısındanda mantıklı ama ileriye dönük olsun diyorsan i7 iyidir -
Almışken 4790k al bikaç sene fazlası olur sana :) Anakartta orta kıvam bi z87/z97 board iş görür (z97 zorunlulugun yok i7 5775c daha düşük bir işlemci 4790kdan bu destek dışında farkları yok anakartların z87 ucuza bulursan güzel al) -
İ7'nin HT özelliği var, bu da tek çekirdekteki performansını arttırır.quote:
Orijinalden alıntı: TyfnKCR
Online oyun oynicaksan i5 almanı tavsiye ederim fiyat açısındanda mantıklı ama ileriye dönük olsun diyorsan i7 iyidir
Tek çekirdek destekleyen Total War gibi oyunlarda ekseriyetle performansınızı arttırmanıza yarar. Bununla beraber, çekirdek saat hızı da önemlidir. HT ve çekirdek saat hızı, gerekeni karşıladığı müddetçe tek çekirdek işlemciniz ile dört çekirdek işlemcinizin bir farkı yoktur. Dikkatinizi çeken eğer izlek desteği daha fazla olan bir oyunsa, bu derece yeni bir işlemci almanıza gerek yok; çünkü çok çekirdekten yine aynı performansa ulaşabilirsiniz. Directx 12 destekli güncel eserlerin bir çoğu ahım şahım işlemci gereksinimiyle gelmemektedir, her ne kadar ekran kartı ve sistem belleği ihtiyacı yükselmiş de olsa...
-
quote:
Orijinalden alıntı: cinayet13
Almışken 4790k al bikaç sene fazlası olur sana :) Anakartta orta kıvam bi z87/z97 board iş görür (z97 zorunlulugun yok i7 5775c daha düşük bir işlemci 4790kdan bu destek dışında farkları yok anakartların z87 ucuza bulursan güzel al)
5775c'nin Arma'daki performansı diğer işlemcilerden önde. L4 bu noktada önemli demektir. -
oyun için ikiside gereksiz.i5 6600 alın. -
quote:
Orijinalden alıntı: ydagli42
oyun için ikiside gereksiz.i5 6600 alın.
Yeterlilik açısından konusuyosak 4460/4590 da yeterli 3570k da yeterli :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
quote:
Almışken 4790k al bikaç sene fazlası olur sana :) Anakartta orta kıvam bi z87/z97 board iş görür (z97 zorunlulugun yok i7 5775c daha düşük bir işlemci 4790kdan bu destek dışında farkları yok anakartların z87 ucuza bulursan güzel al)
5775c'nin Arma'daki performansı diğer işlemcilerden önde. L4 bu noktada önemli demektir.
3way sli 980ti'da falanmı diğer işlemcilerden önde? tek kartta bu işlemciler arasında performans farkını sezmek mümkün değil oyunlarda hepsi 1 kartı besleyecek kuvvette böyle testlere bakıp işlemci önermek yanlış 4790k'nın 5775cden 1fps farkı oldugunu sanmıyorum aynı şekilde 3770knında veya 4ghzde calısan bir 2700knında
-
-
"5775c'nin Arma'daki performansı diğer işlemcilerden önde. L4 bu noktada önemli demektir."
3fps daha fazla almış haklısın bunun için işlemcisini değiştirip hemen ileride 5775c ye yükseltmesi lazım z97 boardada 150-200lira fazla vermeli, dediğim gibi dünyalar yok arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 15 Kasım 2015; 22:22:09 > -
quote:
"5775c'nin Arma'daki performansı diğer işlemcilerden önde. L4 bu noktada önemli demektir."
3fps daha fazla almış haklısın bunun için işlemcisini değiştirip hemen ileride 5775c ye yükseltmesi lazım z97 boardada 150-200lira fazla vermeli dediğim gibi dünyalar yok arada
O kadar para vericem, bir de sonra geride kalıcam. Peşin hüküm verme istersen. -
yeni soket almak mantikli ama intel artik soket coplugune dondugunden illa yeni soket olmasada olur nasil olsa 5-6 ay sonra yeni soket haberi gelicek:) -
3fps geride kalmışsın kalmamışsın yada geçtim 10fps geride kalmışsın yada kalmamışsın ne fark edecek bu sadece takıntıdan başka bişey değil 4ghz 2700k dahi sana istediğini sunabilecekken neden paranı savurasın 10fps için ? attıgın tabloyu incele i5 2500k ile i7 5775c arasında tam 10fps fark var
hesaplayalım
2500k + anakart 400-450tl (ikinci el)
5775c + anakart 1600tl (sıfır)
aradaki parayı 10fps fazla almak için veriyorsun bu sence mantıklımı? -
quote:
3fps geride kalmışsın kalmamışsın yada geçtim 10fps geride kalmışsın yada kalmamışsın ne fark edecek bu sadece takıntıdan başka bişey değil 4ghz 2700k dahi sana istediğini sunabilecekken neden paranı savurasın 10fps için ? attıgın tabloyu incele i5 2500k ile i7 5775c arasında tam 10fps fark var
hesaplayalım
2500k + anakart 400-450tl (ikinci el)
5775c + anakart 1600tl (sıfır)
aradaki parayı 10fps fazla almak için veriyorsun bu sence mantıklımı?
Birisinin içi gitti...
-
Benim mi gözlerimde bir sorun var senin mi? İçim falan gitmedi hala aradaki fiyat farkını vermeye değecek bişey göremiyorum ben bi oyunda 2fps fazla almış birinde 7 diğerindede 2fps fazla almış 4790kdan?
Hayır test atıyosunda önce bir incele ne attığını
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 15 Kasım 2015; 23:07:35 > -
-
Burdada 1fps fark var? neyi anlatmaya calısıyorsun? Kendini rezil etmekten başka bişey yaptığını düşünmüyorum... -
quote:
Burdada 1fps fark var? neyi anlatmaya calısıyorsun? Kendini rezil etmekten başka bişey yaptığını düşünmüyorum...
Seni gocunduran ne? "4790K alın," diyerek saçmalayamadığın için mi üzülüyorsun? İkisi aynı paraya geliyor zaten dert etmeye gerek yok... -
Diyip resim atıyorsun bende l4ün neresi önemli bana açıkla diyorum sense bana 2-3fpslik farkların olduğu tablolar yolluyorsun sonra kendi kendine tribe giriyorsun mantıklı bir tartışma oluşturup insanlara bilgi vereceksen sabaha kadar konuşalım tartışalım fakat bu şekilde kendini küçük düşürmeye devam edeceksen yazacak başka bişeyim yok
Ben sadece z87 board almayıda düşünebilir daha uygun fiyata bulunabiliyor böylelikle 4790k + z87 ikilisiyle bütçesini zorlamadan güzel bir ikili elde edebilir z97ye ihtiyacının olmadığını 4790kdan geçebileceği daha güçlü bir işlemci olmadığını söyledim sense gelsin böyle boş boş konuştun :) -
quote:
Diyip resim atıyorsun bende l4ün neresi önemli bana açıkla diyorum sense bana 2-3fpslik farkların olduğu tablolar yolluyorsun sonra kendi kendine tribe giriyorsun mantıklı bir tartışma oluşturup insanlara bilgi vereceksen sabaha kadar konuşalım tartışalım fakat bu şekilde kendini küçük düşürmeye devam edeceksen yazacak başka bişeyim yok
Ben sadece z87 board almayıda düşünebilir daha uygun fiyata bulunabiliyor böylelikle 4790k + z87 ikilisiyle bütçesini zorlamadan güzel bir ikili elde edebilir z97ye ihtiyacının olmadığını 4790kdan geçebileceği daha güçlü bir işlemci olmadığını söyledim sense gelsin böyle boş boş konuştun :)
Tamam, geçti... Üzülme. Başka konuda trollersin. Sana konu mu yok?
Benzer içerikler
- işlemci cache nedir
- intel speed shift technology nedir
- 8700f vs 7500f
- pbo nedir
- işlemci ghz arttırma
- ryzen 9 9950x3d
- darboğaz testi
- termal macun önerisi
- cpu nedir
- litografi makinesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X