Şimdi Ara

[intel] İşlemci soğutucusu ve ram önerisi lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcut parçalar;

-be quiet pure base 500dx(beyaz)

-asus z490-e

-corsair rm 850

-10700k

Aklımda komple beyaz sistem toplamak vardı ama ne 550 tarafında ne z490 tarafında saf beyaz bir kart çıkartmadılar bu sene. Anca io shieldi beyaz yapmış haspamlar, kimisine tosslink koymamışlar, kimisinin usb çıkışları az . Yav bari igpu'yu makaslamasaydınız(Neyse full siyah yapayım msi unify alayım dedim igpu çıkışı yok şaka gibi). Buna rağmen fiyatlar da cep yakan cinstendi. r5 3600 da 1100 liradan 1900 2000lere çıkınca dedim az daha koyayım bari indirim şu bu 10700k alıverdim. Mid tier'de de z490-e uygundu diğerlerine göre onu seçtim. R.i.p beyaz sistem hayali.

İşlemci soğutucu olarak 6 ürün var kafamda, karar veremiyorum.

NH-D15 chromax:

+ Noctua olması.

+ NA-HC4 chromax.white ile bir nebze şık görünmesi.

-- Anakartın belden yukarısını kaplaması.

-- 1270 tl + 300 lira beyaz skin, 1570 tl'ye hava soğutucusu ilerde pişman eder mi acaba. Keşke onun yerine bunu bunu alsaydım dedirtir mi ki? Çok para..

Arctic Freezer 34 eSports DUO beyaz:

+Beyaz ♥

+Noctua'ya nazaran çok ucuz.

-- Cpu tablası işlemciyi tam kaplamıyor.

-- Eski fiyatını bildiğim için 500 küsür liradan almak biraz koyuyor, üzüyor.

-- Ne idüğü belirsiz kişilerin test sonuçları. (2013 veya 2014 civarı 4770k sistem toplamıştım. O zamanlar tüm dünya hyper 212 evo övüyordu. Ucuz etin yahnisi işte aldık ettik zamanında ama övüldüğü kadar değildi alet. Aynı hüsranı yaşatacak bir ürün gibi duruyor, ne dersiniz?

ASUS ROG STRIX LC 240 RGB White Edition:

+Beyaz ♥ şık kasayla uyumlu boya

+Artic arctic liquid freezer 2ye göre radyatörü etli değil.

-- 1600 lira olması. (100 lira cashback varmış)

~ Hiç sıvı soğutucu kullanmadım. Akıtma ihtimali vardır illaki de 7/24(server olarak kullanmıyorum sadece elim gitmiyor hiç kapamaya.) hiç kapanmayan sistemde ömrü ne kadar olur kim bilir. Hava soğutucuya nazaran ömrü daha kısa ihtimalinden ötürü bir - daha diye düşünüyorum.

Arctic liquid freezer 2:

+ Gamer nexustan iyi puan alması

+ Vrm fanı olması ( anakartında var gerçi)

--Tipsiz

--Kasanın üstü max 240lık alıyor, radyatörün kalınlığı 3.8 cm. Fanı da ekleyince tıkış tıkış oluyor.

--Kasa önüne takarsam push/pull olarak kullanamayacağım uzun ekran kartlarından ötürü.

ID-COOLING ZoomFlow 240X Snow:

+Beyaz

+Uygun fiyat(diğerlerine nazaran)

-Ne idüğü belirsiz.

~Gamer nexus pembe modeline eh işte çekmiş videolarından birinde.

~Uzak doğu markalı çok akvaryum filtresi kullandım, inanın hepsi alman mallarının yanında çöp bile değiller 1 model hariç. Ne parkeler değişti ne azarlar işitildi bebeyken. Bilemedim ki aynısı tekrardan başıma gelirse ciğerim yanar. Atadan öğrendik atını sağlam kazığa bağlayacan lafını, bile bile lades olmak var ama cebimden az para çıkması da var.

Corsair H100i RGB Platinum 240 mm beyaz:

~~Asus ile aynı düşünceler.. Ama çok inceleme var asusa göre. Bir tık daha yakınım asusa nazaran.

Malumunuz soğutucu için bütçem max 1700 civarı. Aralarından kullanıp bunu al ellam kafan rahat etsin diyeceğiniz var mıdır?

Ram içinse Sıvı soğutma önerinize göre şekillenecek alışveriş. Noctua al geç macera arama derseniz low profile ramlerden almam daha mantıklı olacak sanki, görünmeyecek en nihayetinde. Ram içinse bütçe yine 1.5 civarı.(daha ucuz daha güzel olur tabii) Tr de satılan ramlerin kodlarını b-die finderdan arattım pek bişey kalmamış heralde stoklarda, konuşulan chiplere denk gelemedim hiç. Bir de asusun rezalet ram listesi durumu var. Anakartı almadan önce çatır çatır açılan onaylı ram listesi ne TR uzantıda ne global sayfasında açılmıyor bir türlü, bakamıyorum kodlarına. Yüklenmiyor liste.

Biraz uzun oldu ama öyle işte. Okuyarak inceleme izleyerek bi yere kadar, tecrübeleriniz çok faydalı olacak şu kardeşiniz için.

Bilgisayar kullanımım genelde hafif. 7/24 açık olur. Oku dinle izle oyna şeklinde.

syg

• CoolerMaster MasterLiquid ML240L V2 240mm

veya Corsair H100i alabilirsin

• noctua d15 al. sıvı soğutmanın pompası bozuluyor garantisi olsa bile degisim yapilana kadar bilgisayarını kullanamıyorsun gereksiz yere rezillik. başıma geldide yazıyorum. hemde nzxt kraken x62.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.