Şimdi Ara

Intel, kendine olan güvenini kaybetti! TSMC’deki siparişlerini artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel, kendine olan güvenini kaybetti! TSMC’deki siparişlerini artırıyor
    Intel'in Arrow Lake serisi işlemcileri için TSMC’ye daha fazla sipariş vermeyi planladığı bildirildi. Görünüşe göre Intel, çip üretimi konusunda artık kendi fabrika yetenek ve kapasitesine güvenmiyor. Bu durum, Intel'in sadece tüketici pazarında değil, veri merkezi ve yapay zeka gibi alanlarda da zor bir döneme girdiğini gözler önüne seriyor.

TSMC, Intel adına daha çok üretecek

Ctee tarafından yayınlanan bir rapor, Intel'in Lunar Lake ve Arrow Lake yongaları için TSMC'ye verdiği siparişleri artırdığını çünkü firmanın işlemci pazarlarındaki liderliğini sürdürmeye kararlı olduğunu iddia ediyor. Intel'in Arrow Lake "Core Ultra 200" serisi işlemcileri, aynı zamanda şirketin dış kaynak kullanma kararının simgesi haline gelmiş durumda. Bu modeller, Intel’in kendi üretim tesislerinin yetersiz kaldığı ilk ürün grubu olma özelliğini taşıyor. Intel’in Foveros 3D paketleme teknolojisini kullanarak geliştirdiği bu işlemciler, şirketin üretim süreçlerinde dışarıya bağımlılığı arttıracak şekilde tasarlandı.

Ayrıca Bkz.Japonya, çip üretimi için 65 milyar dolarlık dev teşvik planlıyor

TSMC'nin 3nm üretim süreciyle entegrasyonunun, Intel'in gelecek nesil "Falcon Shores" yapay zeka GPU'larıyla nasıl şekilleneceği de merak konusu. Intel'in bu hamlesi, şirketin büyük bir TSMC müşterisine dönüşeceğini gösteriyor. Bu durum, Intel’in üretim bölümünü elden çıkarma kararını alabileceği ihtimallerini de gündeme getiriyor.

Intel, çok da uzak olmayan geçmişte kendi üretim birimi Intel Foundry’nin devasa bir iş kolu haline gelmesini hedefliyordu. Onlarca milyar dolarlık yatırımlar yapan Intel, bazı tesis yatırımlarını mevcut zorlu finansal durumda ertelemek zorunda kaldı. Foundry biriminin artık Intel için bile işlemci üretmekte zorlanması firmanın büyük müşterileri kendisine çekmesini daha da zorlaştırıyor. Intel Foundry’nin yakın bir zamanda satılıp satılmayacağını söylemek imkansız olsa da bu birim için kırılma noktasının gelecek yılkı 18A (1.8 nanometre) üretim sürecinin olacağını söylemek gerekiyor. Intel 18A ile yeniden süreç liderliğini almayı hedefliyor ve firma, bu üretim sürecinde işlerin yolunda gittiğini söylüyor.

Kaynak:https://wccftech.com/intel-outsource-more-arrow-lake-orders-to-tsmc-no-longer-confident-in-foundry/

• Düşmez kalkmaz bir Allah var, ne oldum değil, ne olacam diyeceksin. Amd’yi küçük gördüler Amd tokadı feci yapıştırdı. Bir de tabi intelin bazı işlemcilerinin sorunlu olduğu ortaya çıkması, sorunlu olduğunu bildiği halde satışa göndermesi kan kaybına neden oldu. Sana Ferrari satıp, biz soruna çözüm ürettik Şahin hızında kullanacaksınız derse kan kaybeder yani.
    Nanometre küçültmek ve mimariyi geliştirmek yerine yıllarca aynı işlemcileri bir tık geliştirip farklı adlarda soket değiştirip sattılar.

Her 1/2 senede bir soket mi değişir arkadaş
    Amd’nin tokadı iyi oldu rekabet kızıştı hiç yoktan
    Keşke ekran kartı piyasasında da nvidia tekel olmasa ama amd giriş seviyesi kartlar üretmeye odaklandı, yapacak bir şey yok o duruma
    Nokia örneği ortada, Intel aynı yoldan gitti, gitmeye devam ediyor senelerdir. Arkasında hükümet desteği olmasa şimdiye çoktan iflas bayrağını çekmişti ..

Intel optane ssd olayı tutmadı
    İşlemciler eskisi kadar satmıyor
    Çıkardıkları ekran kartları satmıyor

Hükümet fonlamasa şimdiye zaten Intel sıkıntılı durumlar içerisindeydi
  • Düşmez kalkmaz bir Allah var, ne oldum değil, ne olacam diyeceksin. Amd’yi küçük gördüler Amd tokadı feci yapıştırdı. Bir de tabi intelin bazı işlemcilerinin sorunlu olduğu ortaya çıkması, sorunlu olduğunu bildiği halde satışa göndermesi kan kaybına neden oldu. Sana Ferrari satıp, biz soruna çözüm ürettik Şahin hızında kullanacaksınız derse kan kaybeder yani.
    Nanometre küçültmek ve mimariyi geliştirmek yerine yıllarca aynı işlemcileri bir tık geliştirip farklı adlarda soket değiştirip sattılar.

Her 1/2 senede bir soket mi değişir arkadaş
    Amd’nin tokadı iyi oldu rekabet kızıştı hiç yoktan
    Keşke ekran kartı piyasasında da nvidia tekel olmasa ama amd giriş seviyesi kartlar üretmeye odaklandı, yapacak bir şey yok o duruma

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eğer kendi dökümhanelerini toparlayamazsa bu sadece intel için değil Amerika için büyük bir problem olur. Hadi amd rahattı dara düşünce globalfoundries deyip sattı ama intel sadece kendisine değil başkalarına da üretim yaptı ve yapacak sonuçta. Aldığı teşvikler ve yatırımların boşa gitmesine izin vermez herhalde hükümet

• anilk.34 A kullanıcısına yanıt
    Çok tartışılmaz ama aslında hem bir yarı iletken üreticisi olmak hem de işlemci tasarlamak büyük bir külfet. Intel'in yarı iletken üreticisi olma konumu ABD için çok önemli, o yüzden ya Intel'i kurtarmak için yeni girişimlerde bulunacaklar ya da üretim alanlarının, sadece ABD'li bir şirkete satılmasına izin verecekler. Ben Intel'in orta vadeli yatırımları tamamlanmadan, şirket hakkında kesin bir yorum yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Batacak denen kimi şirketler yıllarca batmadı, batmayacak denenler pazardan silindi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Nokia örneği ortada, Intel aynı yoldan gitti, gitmeye devam ediyor senelerdir. Arkasında hükümet desteği olmasa şimdiye çoktan iflas bayrağını çekmişti ..

Intel optane ssd olayı tutmadı
    İşlemciler eskisi kadar satmıyor
    Çıkardıkları ekran kartları satmıyor

Hükümet fonlamasa şimdiye zaten Intel sıkıntılı durumlar içerisindeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 12 Kasım 2024; 20:19:24 >
  • anilk.34 A kullanıcısına yanıt
    İşlemci piyasası büyük bir dönüşüm içerisinde, bu sürecin kazananları olduğu gibi kaybedenleri de olacak. Kim kaybedecek, onu bekleyip göreceğiz ama ABD'nin, Intel'in dökümhane işini gurbet ellere bırakmayacağı kesin.

• Intel'in Arrow Lake serisi işlemcileri için TSMC’ye daha fazla sipariş vermeyi planladığı bildirildi. Görünüşe göre Intel, çip üretimi konusunda artık kendi fabrika yetenek ve kapasitesine güvenmiyor.

Şimdiye kadar 3nm bastık sattık,
    Bu saatten sonra 1.8nm basıyoruz mu desinler? Tabiki siparişi artıracak.

Bu bilgi nasıl çip üretimi iyi gitmiyor a çevrildi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chadaturk -- 13 Kasım 2024; 10:0:2 >
  • Intel esas böyle yapmazsa tepki görülürdü.

Ultrabook ta en yeni çıkanı kullanıyorum. Her açıdan sınıfının lideri bir işlemci .

Başlıkta saptırmaca algı var amaç merak uyandırma odaklı ... Bu kadarı da fazla ...

• TMSC olmasa dünya ne yapardı? Adamlar dünyaya tedarik sağlıyor. Hey gidi intel...

• muhammed hocamın yorumuna katılıyorum

• Intel AMD'yi fazla küçük gördü ve kullanıcıya işlemcilerini hem pahalı satıp hemde sürekli soket değiştirip anakart sattırdı. Şimdi ise ettiğini çekiyor. Bana kalırsa AMD'nin tekelleşmesinin önüne geçip Ultra serisi işlemcilerde F/P üzerine oynamalı. Aksi takdirde 17 18 binlerde olan 7800X3D bile 2025 yılına girince 22 23 lerden aşağı olmaz gibi geliyor. Rekabet kıyasıya olmayınca kullanıcı zararlı çıkıyor her zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız TSMC'nin bu kadar tekel olması hiç hoş değil, Çin Taiwan'a bir saldırsa dünyanın tüm çip sektörü patlayacak.

Neredeyse herkesin işlemcisini/GPU'sunu bu adamlar üretiyor. Üstüne Samsung bile Exynos'u bunlara ürettirecek deniyor.

Bu kadar tekel olmak riskli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.