|
Intel, Lunar Lake mimarisi ile oyunun kurallarını baştan yazıyor: İşte tüm detaylar
-
-
3nm üretim sadece yüzde 14 ipc artışı sonuç fısss
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 4 Haziran 2024; 11:21:56 >
-
Zaten "Lunar Lake" genelinde dedim o yüzden. Öte yandan diğer bazı söylemlerinize katılıyorum. Lunar Lake çok detaylı bir mimari gibi görünüyor. Intel muhtemelen bu temeli alıp Arrow Lake ve ötesine geliştirerek götürecek. Genel olarak hem AMD'nin yeni ailesi hem de Lunar Lake, X86 için güzel gelişmeler oldular. Arm'ın rekabeti de önemli olacak. RAM konusu ise biraz baş ağrıtabilir Intel için.
-
Aslında oraya değinmeniz iyi olmuş. O kısmı tekrar okudum ve evet, sanki Intel'in artık HT'yi hiç kullanmayacağı anlamı çıkabilir. Orayı biraz daha açtım. Ben teşekkür ederim.
-
Size haberi özetiyeyim:
Yıllardır size 14 nanometre aşırı ısınan işlemcileri iteledik bunu da marka bilinirliğimizi kullanarak yaptık.
Düşük nanometre az ısınan işlemciler yapamadığımız için sürekli fazladan çekirdek ekledik.
Sonuç olarak baktık olmuyor tsmc'ye doğru düzgün bir üretim süreci ile ürettireceğiz yeni işlemcileri.
Hah şöyle yav o neydi öyle 300 watt işlemcileri sattılar millete aşırı akım yüzünden eriyenler bozulanlar oldu amd ile yarışamadıkça frekans arttırıp çekirdek artırdılar.
-
M2 vs M4 IPC %16 fakat toplam performans artışı %50 yi buluyordu. Bakalım lunar ne yapacak. N3E kullanmaması biraz hayal kırıklığı olmuş, bir tık daha verimli ve performanslı olabilirmiş. Performans ve verimliliği dengelemeye çalışmışlar herhalde çünkü E-core muazzam artış var, daha verimli olsa laptoplar için en azından daha uzun kullanım süresi vaad edermiş, testlerini, watt kullanımını merakla bekliyorum nedense sıcaklık / watt da pek bir beklentim yokta şaşırtmasını isterdim, hayaller panther lake e kaldı
-
ne anlatıyon sen ya? hiçbişiy anlaşılmıyor boşnakca mı konuşuyon her intel haberinde damlıyon kendince bişiyler anlatmaya
çalışıyon senden başka anlayan yok o kadar uzun yazıyı kimsede okumaz zaten
amd zen mimarisiyle inteli dağıttı parçaladı neyi kabullenmiyon sen
-
Ramlerin anakarta tümleşik gelmesi ve sisteme sonradan ram eklenememesi şaka mı? Bir de seçenekler sadece 16 ve 32gb. 16gb ramli anakart alsan en geç önümüzdeki sene yetmeyince komple anakartı değiştirmek zorunda kalacaksın. Bir de tüm bu rezillik resmi açıklamaya göre ramlerin enerji tüketiminde %40 verimlilik sağlamak içinmiş. Yahu ramler kaç watt enerji harcıyor da tüketimi batıyor? Şuna Intel olarak müşterilerimize her mimaride anakart değiştirtiyorduk artık ram güncellemek istediklerinde de yeni bir anakart kitleyeceğiz desenize. Bilişim sektörü PC'de yeni CAMM bellek sistemine geçişi tartışırken tümleşik ram nedir Allah aşkına? Ben laptop bakarken tümleşik ram gördüğüm anda eliyordum o modeli Intel 2024 yılında çipsetlerde devrim olarak sunuyor.
-
Apple'ın M serisi ile benzer formatta çıkacak olması güzel gelişme, RAM'ın yükseltilememesi şuan için önemli değil APPLE'da M1 ile 8/16GB RAM seçeneği sunmuştu, std. kullanıcı için günlük kullanım, ofis vb orta seviyeye kadar birçok işin altından girer üstünden çıkar, dikkat etmedim harici GPU 'lu yapı desteklenirse tadından yenmez, intel yeni birşeyler bulamayınca denenmişi iyi bir üretimle taklit etmeyi akıl etmiş, tüketici için iyi bir gelişme.
-
Çöp. arm mimari biçip geçecek bunları
-
Mavisini sevdiğim! intelimi kullanıcılarını mobo değiştirmeye zorlamak sıkmış olmalı ki nvidia gibi ramden kısma çakallığını kullanmaya başvurmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam boşverin görmezden gelin bu Kör Cahili akljdakdjakd. Bunun yüzünden forumdan soğur adam. Hiçbir şey bilmeyip, bildiğini sanan bi varlık, canlı. Belli işte Intel Fanboyu.
Biz burda hiçbir şeyin fan boyunu yapmıyoruz, fiyatına göre sistem topluyoruz arkadaşlarımıza :D 13. nesil i5 te aldık. 7. nesil Ryzen 5 te aldık. O fiyata alabileceğimiz en iyisi ne ise onu alırız. Burada kimse enayi değil. Bi arkadaşım dedi knk bana sistem topla, amaç ne oyun oynucam çizim programı kullanıcam. ilerde upgrade yaparak bi 3 5 sene neyse bir daha götürsün istedi. Gittik Ryzen AM 5 aldık. 2027 de de işlemcisini tekrar yenileriz hiçbir şey değişmeden. Bi başka arkadaşım, bozulana kadar ömürlük tek sefere alıcam dedi. Bütçe kısıtlı, gittik i5 13400f mi 13500f mi ne aldık.
Bu işler böyle, ne amd benim babamın oğlu ne intel ne nvidia. Çıkan haberlerin, veya ürün tanıtırken kullanılan karşılaştırmanın benim için hiçbir önemi yok. Ürün piyasaya gelir, Erdi Özüağ'dan inceleriz, Recep Baltaş'a gideriz, yabancı site Guru3D'ye gideriz. 3 5 oyun testine bakarız, güç tüketimine bakarız, fiyata bakarız. Sistemi alırız biter.
Gelip burada Intel'i övüp, AMD'yi kötüleyen birisini dikkate alan olmaz zaten aksjhdjkakd
-
32 GB memory az değil mi max için?
-
Intelim: Sadece x dolar daha verip büyük boy ram almak ister misin? (x de yaklaşık olarak asgari ücret gibi bir değer düşünülebilir )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 5 Haziran 2024; 13:54:35 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ne anlatıyon sen ya? hiçbişiy anlaşılmıyor boşnakca mı konuşuyon her intel haberinde damlıyon kendince bişiyler anlatmaya çalışıyon senden başka anlayan yok o kadar uzun yazıyı kimsede okumaz zaten amd zen mimarisiyle inteli dağıttı parçaladı neyi kabullenmiyon sen |
Size haberi özetiyeyim:
Yıllardır size 14 nanometre aşırı ısınan işlemcileri iteledik bunu da marka bilinirliğimizi kullanarak yaptık. Düşük nanometre az ısınan işlemciler yapamadığımız için sürekli fazladan çekirdek ekledik. Sonuç olarak baktık olmuyor tsmc'ye doğru düzgün bir üretim süreci ile ürettireceğiz yeni işlemcileri. Hah şöyle yav o neydi öyle 300 watt işlemcileri sattılar millete aşırı akım yüzünden eriyenler bozulanlar oldu amd ile yarışamadıkça frekans arttırıp çekirdek artırdılar. |
3nm üretim sadece yüzde 14 ipc artışı sonuç fısss
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X