Dostlar Şubat başı gibi bir pc toplayacaktım ama bu yerel seçimlerden sonra doların düşmesini ve yeni modeller ile fiyatların da biraz olsun aşağıya inmesini ümit ederek Nisan başına ertelemeye karar verdim. Bu bağlamda henüz vakit varken nacizane bilgimle hazırladığım bir liste mevcut. Mümkünse değerli görüşlerinizi ve önerilerinizi öğrenmek isterim. Liste aşağıdaki gibidir;
SAMSUNG 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
Çok kasa baktım ama içime sinmedi çoğu, cosmos se düşündüm o da psu olmadan 600 TL. Sizden ricam donanım uyumu ve marka seçimlerim hakkında yorum belirtmeniz ve varsa daha iyi olacağını düşündüğünüz bir marka/sistem tavsiyesi vermenizdir. Unutmadan bir de lütfen güzel bir kasa önerisi yapın da beni büyük bir dertten kurtarın. Bütçem ortalama 3500 TL(liste doların düşmesini ön gördüğüm için böyle yoksa şimdiki haliyle 3900 lerde seyitettiğini biliyorum)
Yardımlarınız ve değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla.
diyecek bir şey yok ki psu basit gelir ocz tavsiye ederler birazdan
quote:
Orijinalden alıntı: CursedPsychopath
Herkese selam olsun,
Dostlar Şubat başı gibi bir pc toplayacaktım ama bu yerel seçimlerden sonra doların düşmesini ve yeni modeller ile fiyatların da biraz olsun aşağıya inmesini ümit ederek Nisan başına ertelemeye karar verdim. Bu bağlamda henüz vakit varken nacizane bilgimle hazırladığım bir liste mevcut. Mümkünse değerli görüşlerinizi ve önerilerinizi öğrenmek isterim. Liste aşağıdaki gibidir;
ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
Çok kasa baktım ama içime sinmedi çoğu, cosmos se düşündüm o da psu olmadan 600 TL. Sizden ricam donanım uyumu ve marka seçimlerim hakkında yorum belirtmeniz ve varsa daha iyi olacağını düşündüğünüz bir marka/sistem tavsiyesi vermenizdir. Unutmadan bir de lütfen güzel bir kasa önerisi yapın da beni büyük bir dertten kurtarın. Bütçem ortalama 3500 TL(liste doların düşmesini ön gördüğüm için böyle yoksa şimdiki haliyle 3900 lerde seyitettiğini biliyorum)
Yardımlarınız ve değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla.
Görselliğe önem veriyorsan oraya Corsair C70 kasa ve Asus maxsimus vı hero anakart + ledli 4 adet fan ekle :)
quote:
Orijinalden alıntı: _JaCK_SpaRRoW_
diyecek bir şey yok ki psu basit gelir ocz tavsiye ederler birazdan
teşekkür ederim :)
Sadecebirdost
kullanıcısına yanıt
görsellik tabi ki önemli ve kasayı da inceledim çok şık ve asil duruyor. daha iyi bir öneri gelmez ise seçimim bu yönde olabilir. anakartta msi tercihim ama özel olarak asus önermenin bir nedeni var mı? bilmediğim birşey var ise öğrenmek isterim :)
sistem güzel tavsiyeye gerek yok bence
Kapkara Kartal
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim
quote:
görsellik tabi ki önemli ve kasayı da inceledim çok şık ve asil duruyor. daha iyi bir öneri gelmez ise seçimim bu yönde olabilir. anakartta msi tercihim ama özel olarak asus önermenin bir nedeni var mı? bilmediğim birşey var ise öğrenmek isterim :)
fazladan 1 yıl garanti / kalite kartı incelemeni tavsiye ederim + görsellik :) oyuncu anakartı :))))
quote:
Orijinalden alıntı: Sadecebirdost
quote:
fazladan 1 yıl garanti / kalite kartı incelemeni tavsiye ederim + görsellik :) oyuncu anakartı :))))
Alıntıları Göster
Seçimlerden sonra dolar düşer mi ki
quote:
Orijinalden alıntı: SüperEspri
Seçimlerden sonra dolar düşer mi ki
Öyle umut ediliyor ama pek sanmıyorum düşeceğini..
Sadecebirdost
kullanıcısına yanıt
tamamdır hemen inceleyeceğim, çok teşekkür ederim.
aslında benim hiç bilgim yok böyle şeylerle ilgili ama pc yi yapmaya gittiğimde vatandaki arkadaş beklememi söyledi ( çoluk çocuk gidince acıdı halime herhalde :D ) bugüne kadar hep böyle olmuş, yine düşer merak etme dedi. ben de bir umuttur tutundum işte :)
quote:
tamamdır hemen inceleyeceğim, çok teşekkür ederim.
ne demek şimdiden hem h.olsun hem kg.
Sadecebirdost
kullanıcısına yanıt
birkaç siteden incelemelerine baktım ve hepsinde asus önde ama çok yüksek puanlarla değil. arada 300 lira fiyat varkı var, değer mi diye düşünüyorum :) http://www.bit-tech.net/hardware/2013/07/22/msi-z87-g45-gaming-review/5 buradan baktım incelemeye. tabi ki asus daha iyi ama f/p olarak bakarsak msı 'ı tercih edeceğim. desteğin ve ilgin için tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
quote:
birkaç siteden incelemelerine baktım ve hepsinde asus önde ama çok yüksek puanlarla değil. arada 300 lira fiyat varkı var, değer mi diye düşünüyorum :) http://www.bit-tech.net/hardware/2013/07/22/msi-z87-g45-gaming-review/5 buradan baktım incelemeye. tabi ki asus daha iyi ama f/p olarak bakarsak msı 'ı tercih edeceğim. desteğin ve ilgin için tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Yeni bir konu açıp kirlilik yaratmak istemediğimden buradan devam edeceğim. Sistemi yerel seçimlerden sonra kuracağımı söylemiştim ve cebimde 4000 lira nakit parayla, bugün vatan bilgisayara gittim. Yukarıdaki sisteme aynen bağlı kalarak Corsair 600T ve yine Corsair cx 750 +80 moduler güç kaynağını da eklemek suretiyle sistemi toplamak istedim. 4450 TL gibi bir fiyatla karşılaştığım için ve yanımda daha fazla nakit olmadığından sistemi toplayamadım. Gerçi parçaları alıp evde kendim toplayacağım. Neyse bir konuda daha fikrinize ve bilginize başvurmak istedim. Şimdi hanım illa ki bu beyaz kasayı al mobilya ve koltuk takımlarına uysun diyor bu nedenle de 350 TL artıyor. Sorum şu olacak, i7 yerine i5 4670K alsam sizce nasıl olur? İki işlemci arasındaki teknik farklılıklara baktığımda ( inceleme sitelerinden) belirgin bir fark var ama bu günlük kullanımda ve oyun oynarken ne kadar fark eder? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Listeyi aramayın diye tekrar yazıyorum.
ASUS GTX780 DirectCU II GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 600TM MidT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA
CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS BRONZE 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
CursedPsychopath
kullanıcısına yanıt
Şimdiden hayırlı olsun.Kasa yüzüne işlemciden kısma derim :) Bakarsın ilerde Slı yaparsın islemcin yetmez.4670K çok iyi bir işlemci 4770K ile oyunda ve günlük kullanımda hic fark olmaz.
trktlh
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim, ya aslında hiç içimden gelmiyor işlemciden kısmak ama hanımın dırdırını düşündükçe ve bütçemi de 4000 'in üzerine çekemediğimden elimden bir şey gelmiyor Eğer dediğiniz gibi günlük kullanımda ve oyun oynarken bir fark yaratmayacaksa 4670K benim için ideal gibi görünüyor. Çünkü bilgisayarda yapacağım en önemli şey oyun oynamak olacak. Desteğiniz için teşekkür ederim.
CursedPsychopath
kullanıcısına yanıt
Hayırlı olsun tekrar
quote:
Orijinalden alıntı: trktlh
Hayırlı olsun tekrar
Günlük kullanımda oyun performansı olarak vs o farkı farkedemezsin i5 4670k iyi seçim olur
quote:
Orijinalden alıntı: AnqelTR
Günlük kullanımda oyun performansı olarak vs o farkı farkedemezsin i5 4670k iyi seçim olur
Alıntıları Göster
Dostlar, 11 Nisan 2014 günü sistemi kurdum. Kasayı HAF 912 750 W +80 Bronze alarak tutarı 3970 TL ' ye düşürdüm ve sonunda canavarı birleştirdim ( hanımı sağ olsun "istediğin gibi yap hayatım" deyince başlarım beyazına dedim ). Parçaları birleştirirken bazı sorunlar yaşasam da şu an 4 Ghz de stabil bir şekilde kullanıyorum. İlk windows 8.1 yükledim ama sistem sürekli sorun çıkardı, Nvidia driver'ını yükledikten sonra görüntü gitti ve parçaları söküp taktıktan sonra geri geldi ama driver yükleyince yine gitti. Tabi işletim sistemini ilk yüklerken de bir kaç defa hata verip öyle yüklemeyi tamamlayabilmiştim. Sanırım işletim sisteminin DVD'ye yazılma hızı ile ilgili birşeydi ya da aldığım optik sürücüden kaynaklıydı. Windows 7 Ultimate kurdum şu an canavar. Satıcı arkadaş bellek için 1866 Mhz yerine aynı kutuda olan 2133 Mhz'lik ürünü önerdi, yanlış kutulandığını söyledi. Her ne kadar anlattığı hikaye gibi gelse de belleği aldım.
Yani RAM 8 GB 2133 Mhz CL11 oldu. Umarım RAM konusunda sıkıntı yaşamam. İşlemci soğutucu alırken de 412S satmaya çalıştı genç, oldukça diretti ama araştırdığım ve kullanıcı yorumlarından en çok tatmin olduğum soğutucuyu alacağımı söylediğimde anlamsız çabasından döndü. İşlemcim 212 EVO ile MSI'ın stres testinde yani tam yükse 63 dereceyi geçmedi ve ortalama 59 derecede stabil çalıştı. Buna çok sevindim Yalnız soğutucuyu takarken anakarta zarar verdim diye çok korktum çünkü yastıklarını koymamışım ve biraz sıkınca hafif beyazlık oldu, derine indi mi diye endişelendim ama bir şey olamış
Seçtiğim parçalardan ve gösterdikleri uyumdan çok memnunum. Windows derecelendirmesi işlemci hariç hepsini 7.9 olarak gösteriyor. İşlemciye neden tam puan vermiyor anlamadım, 7.8 onun puanı da. Tabi çok önemli bir veri değil benim için ama yine de kafama takıldı işte
Sonuç olarak çok mutluyum ve zahmet edip yorum yapan, bana yol gösteren tüm forumdaşlarıma çok teşekkür ederim. Umarım daha güzel sistemlere sahip olursunuz. Sevgilerimle