Şimdi Ara

Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz 478 pin işlemci sıcaklıgı 85 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
10.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz 478 pin işlemci sıcaklıgı 85 derece %100 kullanımda normal masaüstünde dururken 66-70 derece arası
    sizce bu normalmi?

• 478 işlemciler için normal diye biliyorum stock fan mı kullanıyosun ? bi de işlemcinin tam olrak modelini söylersen bakabilirim (bir sürü pentıum 4 model var çünkü )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 29 Ağustos 2009; 13:51:26 >
  • benim eski kasada o işlemciden vardı çok ısınıyo zaten

işlemci soğutucusunu sök, temizle, yıka, kurut tak fark olur

benim boşta 55 civarı yükte 70 civarı oluyodu
  • işlemciyi fanı temizledim birde yenı macun aldım sürdüm biraz iniş oldu
    ama 85 90 dereceyi goruyor %100 kullanımda

ayrıca arkadasım fanım stok fan modeli iste 3.00 ghz IM/800
  • arkadasım işlemci dogal olarak eski teknoloji işlemci bunların nanometreleri 85- 90 cıvarında yani anlıcan cok yüksek sıcaklıklarda yüklenerek calışırlar
  • çok yüksek ,acaba 512 k mı yani northwood mu yoksa 1m k lı prescott mu ,prescott lar daha fazla ısınır full yüklenmede prescotta 85 c yi görmüştüm ama diğerinde görmedim ,birde sensörler de hatalı olabilir
  • hocam o ısıya cıktıgı gercekten belli fanın demirine dokunamıyorum elımı yakıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj-hayta

hocam o ısıya cıktıgı gercekten belli fanın demirine dokunamıyorum elımı yakıyor

illaki gönlüm rahat olmuyor diyosan eger ki bence gerek yok stock fanı cıkar idareten biraz daha ii bir fan al emin olki fark olur bi 5-10 derece kadar
    30-35 liraya stock fandan cok daha iyi bir fan alabilirsin
  • Bende 478Pin P4 3.08 GHZ Overclocklu İşlemciden 35-40.C Alıyorum Stok Fanla Sizde Gariplik Var
  • Malesef Arkadaşım O Lga775 Türü İçin Soket478 Olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonWalk

Malesef Arkadaşım O Lga775 Türü İçin Soket478 Olmaz

hocam burda p4 478 pinde uyumlu yazıyor yanlıs bilgimi vermişler acaba

Her Türlü Intel ve AMD İşlemci İle Uyumlu
    Intel'in Soket 478 yapılı Pentium 4 'lerinden LGA775 yapılı bugün kullandığımız işlemcilerine kadar tüm işlemcileri ve AMD'nin Soket 754-939-940 ve AM2 tip tüm işlemcileri ile uyumlu olan Tower120-LFB, yeni nesil işlemcisi için iddialı bir soğutucu arayan kullanıcıların yanısıra eski işlemcisi için sesiz bir çözüm arayan kullanıcılar için de uygun bir çözümdür.

Teknik Özellikler

* Boyut: 131 x 108 x 153 mm
    * Malzeme: Taban: Bakır ; Heat-Pipe: Bakır ; Kanatlar: Alüminyum
    * Ağırlık: 798gr. (fan hariç)
    * Uyumlu İşlemciler: Intel Soket478 / LGA775 , AMD Soket 754 / 939 / 940 / AM2
    * Fan Büyüklüğü: 120 x 120 x 25 mm
    * Fan Devir Hızı: 1000-2000 rpm
    * Termal Macun: Tuniq TX-1
    * Termal Macun Isıl Direnci: 0.16 - 0.21 derece/Watt
    * Ürün Kodu: SB-T-120-LFB

• Bu işlemci fanı hakkında bilgisi olan yok mu?
  • valla hocam bende ilk defa gördüm bu fanı güzelmişş bende P4 kullanıyorum o kadar aradım düzgün bir fan ama bunu şimdi senden gördüm....
    Soket478 lere uygun yazııyo ama...
    gerçi fiyat olarak da pahalı yaaa P4 için o kadar para verilirmi bilmiyorumm :S
    ayrıca benim de sıcaklıklar boşta 50-55 derece yükde 70 leri görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle_20 -- 30 Ağustos 2009; 2:19:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj-hayta

Bu işlemci fanı hakkında bilgisi olan yok mu?

bırak ısındığı kadar ısınsın, masraf yapma
    biraz daha eklersen o fiyata 2.el çift çekirdek işlemci alırsın
    yani değmez
  • Eski sistemde P4 Prescott 3.2Ghz HT Cpu vardı.Boşta 85 derece idi.Fazla kafaya takma bırak kavrulsun içerde.5 sene oldu çalışıyor.Şimdi başka makinada
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generalim1985 -- 3 Eylül 2009; 19:45:37 >
  • Bu kadar ısındığına göre kesin presscot işlemcin vardır.

Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum ama ben zamanın da thermatake in iyi bir soğutucusunu iyi bir paraya alıp takmıştım. Geçen haftasonu ciddi bir temizlik ve bakım yaptım pc ye. Şu an boşta 45 c gibi, yükte nedir bilmiyorum ama 60-65 c yi geçtiğini sanmam.

Presscot olmasına rağmen bence ısı çok. ikinci elden falan cpu fan falan birşeyler ayarla bence.
  • bi cpu-z görüntüsü birşey atsan arkadaşım millet 775 mi 478 mi diye tartışmasa önersi sunsa daha iyi olmaz mı?

eski işlemcim ve 65 derece üstünü görmedim yükte.Fanını falan temizle macunsuz bırakma işlemciyi fanını ters takmamaya dikkat et çok aşırı ısınmış sendeki
  • @generalim

bahsettiğin oyunları high detay da nasıl oynuyorsun anlamıyorum.

Bende de aynı sistem var artı olarak 3 gb ram ve hd4670 ekran kartı var. Çok iyi bir soğutmam var ve crytek warhead i ancak 800*600 minimum ayarlarda oynuyorum. o da bazen oyun donup kalıyor.

Çok merak ettim. güncel sisteme sahip pc ler bile bu oyunları high detail de kasarken, sen o sistemle nasıl oynayabiliyorsun...?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.