Şimdi Ara

İntel Pentium Dual core E2180 Overclock Hatası bilenler içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUS P5KPL-AM-SE
    INTEL DUAL CORE E2180 2.00GHz
    3GB DDR2 800MHz RAM
    NVIDIA GEFORCE 8500GT 512 MB 128 BIT
    230W psu

öncelikle Bios güncelledim 2.00 GHz olan işlemci overclock profile den en fazla 2.60 GHz e çıkıyor. 2.60GHz e getirdim. Overvoltage Faield hatası verdi . Sonra ram frekansını 667 MHz' e düşürdüm oldu prime95 ile yüklendim işlemcim en fazla 70 Dereceyi gördü . ama ramleri 667MHz getirince sanki pc yavaşlar gibi oldu tekrar başlatınca
    Sorularım ;

1-70 derece Çokmudur idealmidir ? Çoksa 2.40GHz e düşüreyim mi ?
    2-Ram frekansını 800 MHz tutup nasıl overclocka Devam edebilirim .
    3-Voltaj Vermem lazım galiba Ramlere voltajı nasıl verıcem ?

Şimdiden Cevaplarınız için teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhbus -- 15 Temmuz 2013; 13:55:35 >

• İlk sorunu ben cevaplayayım: 73.3°C' ye kadar çıkabilirsin..
  • Ironpumper I kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Kardeşim Sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhbus

Merhabalar sistemim
    ASUS P5KPL-AM-SE
    INTEL DUAL CORE E2180 2.00GHz
    3GB DDR2 800MHz RAM
    NVIDIA GEFORCE 8500GT 512 MB 128 BIT
    230W psu

öncelikle Bios güncelledim 2.00 GHz olan işlemci overclock profile den en fazla 2.60 GHz e çıkıyor. 2.60GHz e getirdim. Overvoltage Faield hatası verdi . Sonra ram frekansını 667 MHz' e düşürdüm oldu prime95 ile yüklendim işlemcim en fazla 70 Dereceyi gördü . ama ramleri 667MHz getirince sanki pc yavaşlar gibi oldu tekrar başlatınca
    Sorularım ;

1-70 derece Çokmudur idealmidir ? Çoksa 2.40GHz e düşüreyim mi ?
    2-Ram frekansını 800 MHz tutup nasıl overclocka Devam edebilirim .
    3-Voltaj Vermem lazım galiba Ramlere voltajı nasıl verıcem ?

Şimdiden Cevaplarınız için teşekkürler .

230w psu ile voltaj vermeye sakın çalışma

• Valla bende 250 watt psu vardı Pentium D ye çatır çatır voltaj veriyordum stok fan ile 4 GHz gördüydüm
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt
    Yav hehe gifi koyun arkadaşa.
    PD ile 4Ghz nereye çıkıyon stok fanla.Boşta 50-60C çalışan işlemciyle ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKDesing

Yav hehe gifi koyun arkadaşa.
    PD ile 4Ghz nereye çıkıyon stok fanla.Boşta 50-60C çalışan işlemciyle ??

bendeki D930 boşta 40-45 derece yükte de 80'e kadar çıkıyordu.

harddisk hakkın rahmetine kavuştuğu için ss leri atamıyorum ama sağda solda bulurum belki bidaha bakmakta fayda var...

4 değil ama 3.8 GHz li halini buldum. Bu voltajsız da olabilir emin değilim...

İntel Pentium Dual core E2180 Overclock Hatası bilenler içeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 15 Temmuz 2013; 23:44:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Valla bende 250 watt psu vardı Pentium D ye çatır çatır voltaj veriyordum stok fan ile 4 GHz gördüydüm

sona sigara içen adam koydun buyuk adam oldun
    sen 250w ile voltaj verdin diye herkes senin gibi voltaj vermeli mi ?
    versinler bişey olmaz diyorsan seni zaten kaale almam ki sona sigara içen adam koyarak zaten bilgiçlik taslamışsın.
    bilip bilmeden insanları yanıltma.senin sisteme zarar gelmedi diye başkalarının sistemine zarar gelmeyecek diye bişey yok
    bilgi verirken dikkatli olun biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: wesker7

quote:

Valla bende 250 watt psu vardı Pentium D ye çatır çatır voltaj veriyordum stok fan ile 4 GHz gördüydüm

versinler bişey olmaz diyorsan seni zaten kaale almam ki sona sigara içen adam koyarak zaten bilgiçlik taslamışsın.
    bilip bilmeden insanları yanıltma.senin sisteme zarar gelmedi diye başkalarının sistemine zarar gelmeyecek diye bişey yok

Valla zarar verdimi vermedimi bilmem o psu hala duruyor cpu güç girişimim ucu sararmıştı hafiften en son gördüğümde :D

belkide benim şansıma öyle geldi bişey olmadı herkes beinm kadar şanslı olmayabilir OC işi şans işi.

Ayrıca amacım bilmişlik taslamak değildi sadece yaptığım ve uzun süre kullandığım şeyi anlattım.

• quote:

quote:

quote:

Valla zarar verdimi vermedimi bilmem o psu hala duruyor cpu güç girişimim ucu sararmıştı hafiften en son gördüğümde :D

belkide benim şansıma öyle geldi bişey olmadı herkes beinm kadar şanslı olmayabilir OC işi şans işi.

Ayrıca amacım bilmişlik taslamak değildi sadece yaptığım ve uzun süre kullandığım şeyi anlattım.

Anlatırken bilinçli olarak anlatta insanlar zarar görmesin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anlatırken bilinçli olarak anlatta insanlar zarar görmesin

12V ucu sararmışsa psu kaldırmıyordur , çünkü akım çekmeye çalışılmış.Yükte iken psu'nun kendini korumaya ( koruması varsa ) alır yada direk patlar dikkatli olmanızda yarar var.

• Arkadaşlar hala soruma cevap alamadım :D 2.60 GHz işlemci 667 MHz Ram varken mi PC daha hızlı çalışır Yoksa işlemci 2.40 GHz Ram 800 MHz deyken mi daha iyi çalışır
  • muhbus: İşlemcinin hızının daha çok etki yapması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.