Şimdi Ara

Intel Rapid Storage Technology nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
4
Favori
84.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rainbow6

benim bildigim bu intelin yazilimi sayesinde anakart raidi desteklemiyor ama ahciyi destekliyorsa yazilimsal olarak raid yapilabiliyor , yine buradan srt ozelligi z68 serisi ile gelmis bunla ilgili yeni 6 serisi ve 7 serisi anakartlarla srt yapilabiliyormus
    benim burda bi sorum olacak bende h61 sata 6 li bi anakart var ama raid ozelligi yok ahci yi destekliyor, acaba ufak bi ssd alsam bu anakartla srt kurabilirmiyim ? anakart asrock h61m u3s3 du galba

Yazılımsal RAID risk oranı çok yüksek bir girişim olur, önermem. Yine de, kartınızın ne RAID ne de SRT özelliği var, zira söylediğiniz de yanlış. 6 ve 7 serisiyle değil Z68 ile gelen bir özellik SRT. Şu an sadece Z68, Z77, H77, Q77 chipset'lerinde mevcut. AHCI ve 6 Gbps SATA-3 desteği, sadece Sata-3 destekli SSD'leri sorunsuz kullanabileceğiniz anlamına geliyor. MSI z77a-gd55 gibi bir anakart almanız sizin yararınıza olur:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 3 Temmuz 2012; 10:53:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Legion

quote:

benim bildigim bu intelin yazilimi sayesinde anakart raidi desteklemiyor ama ahciyi destekliyorsa yazilimsal olarak raid yapilabiliyor , yine buradan srt ozelligi z68 serisi ile gelmis bunla ilgili yeni 6 serisi ve 7 serisi anakartlarla srt yapilabiliyormus
    benim burda bi sorum olacak bende h61 sata 6 li bi anakart var ama raid ozelligi yok ahci yi destekliyor, acaba ufak bi ssd alsam bu anakartla srt kurabilirmiyim ? anakart asrock h61m u3s3 du galba

Yazılımsal RAID risk oranı çok yüksek bir girişim olur, önermem. Yine de, kartınızın ne RAID ne de SRT özelliği var, zira söylediğiniz de yanlış. 6 ve 7 serisiyle değil Z68 ile gelen bir özellik SRT. Şu an sadece Z68, Z77, H77, Q77 chipset'lerinde mevcut. AHCI ve 6 Gbps SATA-3 desteği, sadece Sata-3 destekli SSD'leri sorunsuz kullanabileceğiniz anlamına geliyor. MSI z77a-gd55 gibi bir anakart almanız sizin yararınıza olur:

evet bende biraz daha arastirdim yokmus .... zaten problemde orda yeni anakart almak istemiyorum hem ssd hem anakart pahali olacak eskisini satmat cok ugrastirir 2 tane 1 TB alip raid kurmak daha ucuza gelirmis gibi geliyor ama ote yandan dogruysa pclabsin testlerine baktim guvenilirse max SRT yapmak daha performansli gozukuyor

• quote:

quote:

quote:

evet bende biraz daha arastirdim yokmus .... zaten problemde orda yeni anakart almak istemiyorum hem ssd hem anakart pahali olacak eskisini satmat cok ugrastirir 2 tane 1 TB alip raid kurmak daha ucuza gelirmis gibi geliyor ama ote yandan dogruysa pclabsin testlerine baktim guvenilirse max SRT yapmak daha performansli gozukuyor

Anakartınızın RAID desteğinin olmaması, mekanik diskleri de raid yapamayacağınız anlamına geliyor. Yani iki adet 1 TB HDD ve anakart alma durumunda kalıyorsunuz ki SSD ve anakart ikilisinden çok daha pahalıya denk geliyor. Yazılımsal RAID yapmamanızı önermiştim, lâkin burada yazılımsal RAID'den kastınız Intel MATRIX teknolojisi ise geçerli. Neyse, eski anakartınızı ikinci el ilânı açarak satmaya çalışın, tekrar ikinci el bir anakart alın, tabi Z68, Z77, H77 ya da Q77 yonga seti olsun. SSD'yi de buradaki ikinci elden alın ve SRT'yi kurun. Ben 60 GB OCZ+1500 GB Seagate disk'le Z68 chipset'li anakartta denedim ve birkaç gün içinde inanılmaz değerlere ulaştım. Resmen 1500 GB Harddisk'im SSD oldu, ama SSD'yi doğrudan kullanamadım. Kişisel sebeplerden dolayı SRT'yi kaldırmak durumunda kaldım, ancak tatmin edici bir artış gerçekleşiyor. Öneririm

• ben yurt disindayim burda para etmiyo :)ama ote yandan ssd ler biraz daha ucuz burda... evet benim anakart maalesef hardware raid yapamiyo bende bundan dolayi raid kart alayim diyorum 20 dolara falan satiliyo .. 2sata, 2 esata, 1 ide raid 1/0/10/5 yapabiliyomus tabi srt yapamiyordur

Intel Rapid Storage Technology nedir?
  • quote:

ben yurt disindayim burda para etmiyo :)ama ote yandan ssd ler biraz daha ucuz burda... evet benim anakart maalesef hardware raid yapamiyo bende bundan dolayi raid kart alayim diyorum 20 dolara falan satiliyo .. 2sata, 2 esata, 1 ide raid 1/0/10/5 yapabiliyomus tabi srt yapamiyordur

Intel Rapid Storage Technology nedir?

Amazon'dan ya da newegg'den alışveriş yapabiliyorsanız size güzel ve ucuz bir anakart önerebilirim. İki adet 1 TB disk, SRT'ye yaklaşamayacağı için söylüyorum.

• AHCI modunda SSD takili bir laptopta Intel RST, Intel MSM, Intel SRT programlarina gerek yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

AHCI modunda SSD takili bir laptopta Intel RST, Intel MSM, Intel SRT programlarina gerek yok mu?

Kendi laptop'ımda Agility 3 Sata III SSD kullanıyorum, ve yanında da 640 GB 5400 RPM gibi hantal bir mekanik disk var, bu yüzden Management Engine ve Rapid Storage'ı kurdum. SRT'yi ise kurmadım, çünkü Agility 3'ün SRT desteği yok, yani SRT'nin istediği cache sistemi üzerine dizayn edilmemiş. Eğer elinizdeki SSD'nin marka ve modelini yazarsanız size yardımcı olabilirim. Ancak, yine de elinizde bir Ultrabook varsa, mekanik diski olmayabilir; SRT'yi bu durumda zaten kullanamazsınız.
  • quote:

quote:

AHCI modunda SSD takili bir laptopta Intel RST, Intel MSM, Intel SRT programlarina gerek yok mu?

Kendi laptop'ımda Agility 3 Sata III SSD kullanıyorum, ve yanında da 640 GB 5400 RPM gibi hantal bir mekanik disk var, bu yüzden Management Engine ve Rapid Storage'ı kurdum. SRT'yi ise kurmadım, çünkü Agility 3'ün SRT desteği yok, yani SRT'nin istediği cache sistemi üzerine dizayn edilmemiş. Eğer elinizdeki SSD'nin marka ve modelini yazarsanız size yardımcı olabilirim. Ancak, yine de elinizde bir Ultrabook varsa, mekanik diski olmayabilir; SRT'yi bu durumda zaten kullanamazsınız.

Imzamdaki sistemde Sandisk Extreme 120GB kullaniyorum.

Daha bugun kullanmaya basladim.

BIOS'tan AHCI'yi actim,
    SSD versiyonunu guncelledim,
    Device Maneger'dan IDE ATA/ATAPI contollers'taki driveri guncelledim. "Intel ICH9M/M-E Family 4 Port SATA AHCI Controller - 2929" yaziyor.

Bunlarin haricinde bir sey yapmadim henuz (farkli ayarlar ve optimizasyonlar gibi)

• quote:

quote:

quote:

Imzamdaki sistemde Sandisk Extreme 120GB kullaniyorum.

Daha bugun kullanmaya basladim.

BIOS'tan AHCI'yi actim,
    SSD versiyonunu guncelledim,
    Device Maneger'dan IDE ATA/ATAPI contollers'taki driveri guncelledim. "Intel ICH9M/M-E Family 4 Port SATA AHCI Controller - 2929" yaziyor.

Bunlarin haricinde bir sey yapmadim henuz (farkli ayarlar ve optimizasyonlar gibi)

Sandisk Extreme maalesef SRT desteklemiyor, diğer konuda yazdığım optimizasyonları yazıp bu iki programı da kurarsanız kusursuz bir SSD performansı alırsınız

• 120 gb ssd kullanıyorum RST kurdum zararımı olur bu durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

120 gb ssd kullanıyorum RST kurdum zararımı olur bu durumda?

Zararı olmaz, ama SRT kurmadıysanız da ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
  • quote:

quote:

hocam srt başka rst başka bir olay değilmi?
  • quote:

quote:

quote:

hocam srt başka rst başka bir olay değilmi?

Evet, sadece SRT RST'yi gerektiriyor belki sisteminizde vardır diye söyledim sadece.
  • dostlar başlık hortlasın benim önemli bir sorum var.

almak istediğim ürünlerin chipseti, Intel ® HM76 Express Yonga Seti ya da Intel ® HM77 Express Yonga Seti

bu iki üründe de rapid teknolojisi var yalnız opsiyonel.

ben bu opsiyonel meselesini anlamadım?
    raid yapan kullanır manasına mı gelir yoksa ek parça almak gerekir mi demek istiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: msemender

dostlar başlık hortlasın benim önemli bir sorum var.

almak istediğim ürünlerin chipseti, Intel ® HM76 Express Yonga Seti ya da Intel ® HM77 Express Yonga Seti

raid yapan kullanır manasına mı gelir yoksa ek parça almak gerekir mi demek istiyor?

"Anakart üreticileri isterse bu özellikleri ekleyebilirler." demek istiyor Intel

• quote:

quote:

"Anakart üreticileri isterse bu özellikleri ekleyebilirler." demek istiyor Intel

yani dostum ben iki tane ssd alırsam raid yapabilir miyim peki?

• quote:

quote:

quote:

Elinizdeki laptop'ta RST olduğuna eminseniz iki SSD ile (gereksiz olduğunu sorgulamıyorum) raid yapabilirsiniz. RST tekli AHCI sürücülerde az da olsa performans artışı da sağlıyor. Eğer performansa ihtiyaç duyuyorsanız bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Elinizdeki laptop'ta RST olduğuna eminseniz iki SSD ile (gereksiz olduğunu sorgulamıyorum) raid yapabilirsiniz. RST tekli AHCI sürücülerde az da olsa performans artışı da sağlıyor. Eğer performansa ihtiyaç duyuyorsanız bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

dostum bugün yarın değil ama uzun süre sonra gerekli hale gelebilir. o yüzden düşündüm.

ssd + hdd kullanacağım aldığımda. hdd'yi optik kısma yerleştireceğim, ssd'yi yuvaya. hibrid teknolojisi diye bir şey varmış sanırım. bilmiyorum, senin haberin var mı ondan.

• "Hibrid teknolojisi" dediğiniz, az yukarıda bahsettiğim Smart Response Technology ise, buna uyumlu SSD almanız gerekiyor ki bulunması biraz zor. İkinci konu hakkında da diyebileceğim, manyetik diskler, ssd'lere görer çok daha hassas, optik sürücü kısmına takılan aparatlar da sürücüyü tutmada çok başarılı değiller. SSD'yi optik kısma, diğer diski de yuvaya takmanız çok daha uygun olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet0767

bende ögrendiğim bi bilgiyi paylaşym notebookum msn e grmıyodu hata werıyodu kac kere format attysam duzeltemedim yapmadgm hcbsy kalmadı ve guncelleştirme bıle yapamıyodum neyse başladıma araştırmaya adamın teki yazmıs blgısayarı intel işlemci olan ve hdd kapasitesi 300gb den yuksek olan kullanıcıların İNTEL RAPİD STORAGE TEHCNOLOGY programını kurması gerekıyor dedi ve link paylaşmış bende indirdim kurdum pc yi yeniden başlattm ve msn e sorunsuz grıyo guncelleştırmeleride tıkır tıkır yapıyodu nasl bsy anlamadm ama kolay qelsn yardmcı olabldysem ne mutu :)

saçmalamışsın resmen internetle ağ ile bağlantı ile depolamanın ne alakası var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.