HANGİ MİNİ LED TV?
Aklımda samsung qn8/9 serisi vardı ama buradan bir arkadaş tcl c8 serisini önerdi. aralık indirimlerine kadar bekleyip 75 ekran alacağım ve max limitim 60 binken tcl yi gereksiz pahalı buldum. Philips e karşı önyargılıyım ve lg görüntüsünü mağazalarda test edip beğenmedim.
önceliklerim ve düşüncelerim bunlar. kullanan ve benim gibi araştıran arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Mini Led Görüntü Farkları İncelemeleri
bügün tüm mağazaları dolaşıp büyük markaları inceledim. piyasada mevcut olup aralarında çok fazla fiyat farkı olmayan 3 adet 75 inç samsung arasında kaldım.
Samsung Class QN75QN85C 75"
Samsung Class QN75QN90C 75"
Samsung QN75QN85D 75"
vatan, teknosa, medimarkt mağazalarına gidip, TCL, PHILIPS, LG ve SAMSUNG modellerinin miniled ürünlerini inceledim. asıl merakım TCL oldu ama samsung'un diğerlerine göre çok büyük görüntü farkı, hatta uçurum var. mağazada tüm markalar özel görüntü ve ses ayarlı video kullanıyorlar bunu artık hepimiz biliyoruz, ben de sordum. mağaza görevlisi ispat için tv yayını açtı samsung 85qn900 üzerinde. resmen dibim düştü.
tcl ile lg çok görmedim. onlara bakayım diye yola çıktım. asıl niyetim kasım aralığa kadar bekleyip büyük indirimleri kovalamaktı. phlips de olabilir diyordum ama 60 bin 80 arasında samsung hariç hepsi aynı gibi geldi.
asıl meseleye gelirsek, ben samsungu 8k 85qn900c üzerinden izledim. alacağım televizyon muhtemelen, 75qn 8 ya da 9 serisi olacak ama kıyaslama sitelerinde hepsi neredeyse aynı görünüyor, görüntü açısından.
daha önce bu kıyası yapan veya kullananlardan görüşlerini bekliyorum. sorunları veya fiyat bandında daha iyisi varsa yazın lütfen.
ben samsunug garantisine güvenmem. yeni ülkeye giren firmalar her zaman garanti açısından caziptir diye tcl'ye yatkınım. bu açıdan tcl kullanıcılarının görüşlerini daha çok merak ediyorum.
Çok Garip Bir Klima Sorunu
geçen sene normal çalışan klimanın 8 9 ayın ardından düğmesine bastım, çalışmadı. kumandadaki her şeye basıtım.
klima tamiri yaptığını bildiğim eski bir tanıdığı aradım. meğer dolandırıcı olmuş. klimaya baktı, kompresöre baktı, yalanlarını hazırladı... önce gaz bitmiş dedi. dedim iyi uyguna mal oldu. sonra dedi kaçak var, 5 katını söyledi. iyi dedim mecbur öderiz. sonra dedi bu borular aleminyon. bakır olmalı... dedim yapacak bir şey yok değişelim amdem. sonra dedi garantili olmaz. 3 aya geri bozulabilir. kompresor motoru sorunlu çünkü. ben de el mahkum bıçakla kovaladım. dedim kanka bi düşüneyim.
eski dostum giderken, "sakın ha makineyi açma. içi yanar. önce tamir etmelisin." dedi.
arçelik servisi aradım. dedim garanti yeni bitti. koşarak geldiler.
açtı kumandadan. merdiven uzatmadan klimaya baktı, kompresöre baktı. bir süre açık kalsın sorunu anlayalım dedi. bir süre dolmadan, "kompresör bozuk. borular sağlam kaçak yok ama kompresör yanmış. dedi.
bir dışarıda laflarken içeride klima açık.
yol verdim, gitti arçelik servisi. baktım klima açık. çalışıyor.
klima tam randımanlı çalışmıyor. soğutmuyor ama terletmiyor da.
kimse bir şey yapmadı. 2 gün önce çalışmayan klima çalışıyor, ama tam çalışmıyor. bu ne ya?
Ryzen 8700G için Sistem Tavsiyesi
PCI 5.0 2 TB SSD ile Limiti zor ama 35/40.000e düşürmeye çalışıyorum.
Önceliklerim,
- Uygun fiyatlı yan paneli dolu MB.
- Sistem için en ucuz, yüksek firma kaliteli PSU. Aktif Pfc, Pci 5.0, Min 700w, 85% Gold
- Kasa ne kadar geniş ne kadar ışıksız olsa o kadar iyi.
- Yüksek hz, düşük cl, tek slot 32 Gb Amd EXPO Ram'i insan gibi fiyatlara satan firma var mı?
- Daha önce hiç soğutucu kullanmadım. Sisteme uygun ama fiyatı da uygun işlemci soğutucu.
Sorunlarım ise,
- AM5 sistemde DDR5 RAM'lerin özel farklılıkları varmış. Expo yazılıyor ama konuyu tam anlamadım.
- Düşük anakartlar uyumlu görünse de, o kadar da uyumlu sayılmazmış.
- AM5 sistem kurulum sorunlarının tümünden bihaberim, ek bilgi sahibi olan var mı?
- AM5 sistem kurulumlarında, BIOS dertlerini aşan firma var mı?
- MSI, Gigabyte, ASUS firmalarının, AM5 konusunda artı veya eksileri var mı?
- Sakın alma dediğiniz markalar nelerdir.
En Geniş 2000 Limitli Kasa Önerisi
- Gösteriş hiç umurumda değil.
- Hatta ne kadar az rgb olsa o kadar değerli benim için.
- Kurulumda kahretmeyecek görkemli bir kasa olsun isterim.
- Standardın 1.5/2 katı,
- 2 3 SSD bölmesi,
- 3 4 HDD bölmesi,
- Önyüz kabloları en ince tel kablodan olmayan(gözlerim sorunlu rezil ediyor o kablolar),
- Sıvı soğutucu hazneli,
- Bir dolu fan ekleyebileceğim.
Bir kasa bulmak için ne yapacağım bilmiyorum. Filtreleme siteleri gerçeği yansıtmıyor.
Ryzen 9 7900X en uygun için sistem önerisi
Merhaba, fazla oyun oynamayıp günlük kullanım ve uzun süreli rahatlık için bir sistem toplamak istiyorum. Ryzen 7900X hasbelkader elimde var ama başka hiçbir şey yok.
Önceliklerim,
- En uygun fiyatlı yan paneli dolu MB.
- Sistem için en ucuz, yüksek firma kaliteli PSU.
- Ekran kartını mining'cilerden ucuza alacağım ama darboğaz olmayacak en düşük GPU.
- Yüksek hz, düşük cl, tek slot 32 Gb Ram'i insan gibi fiyatlara satan firma var mı?
- Daha önce hiç soğutucu kullanmadım. Sisteme uygun ama fiyatı da uygun işlemci soğutucu.
Sorunlarım ise,
- AM5 sistemde DDR5 RAM'lerin özel farklılıkları varmış. Expo yazılıyor ama konuyu tam anlamadım.
- Düşük anakartlar uyumlu görünse de, o kadar da uyumlu sayılmazmış.
- Hiç grafik kart kullanmayacağım durumda görüntü almak için 7900X ile anakart display yuvasını kullanabilmem mümkün mü? Bu durum işlem performansını etkiler mi?
- AM5 sistem kurulum sorunlarının tümünden bihaberim, ek bilgi sahibi olan var mı?
- AM5 sistem kurulumlarında, BIOS dertlerini aşan firma var mı?
- MSI, Gigabyte, ASUS firmalarının, AM5 konusunda artı veya eksileri var mı?
Nintendo Wii kullananlar bana yardım edebilir mi?
Wii’yi satın aldıktan sonra youtube’dan iso uzantılı oyunların nasıl atılacağını öğrendim. Satan kişi, cihazın modlandığını ve oyun atılabileceğini söyledi. Henüz oyun oynamış değilim.
Bugün çeşitli Torrent sitelerinden ne kadar wii içeriği varsa indirdim. İnen dosyaları rar’dan çıkardığımda; “iso” “wbfs” ve “wud” uzantılı dosyalar ve klasörlerden ibaret dosyalar olduğunu gördüm. İzlediğim youtube videoları, “modlu cihaza nasıl oyun atılabileceği” içerikliydi fakat tüm izlediğim içeriklerde, “program yardımı ile “iso” uzantılı dosyayı usb’ye, “wbfs” olarak dönüştürme şeklindeydi. İyi de bu, “wud” uzantılı dosyaları ne yapacağım? Üstelik “wud uzantılı dosyaları içeren bazı klasörşerde bir de key uzantılı dosyalar var. Ya da sadece klasörlerden ibaret dosyalar nasıl oyuna dönüşecek(bazıları oyun isimli dosyalar bunlar)? Bunlarla birlikte rar’dan direkt “wbsf” uzantılı çıkanlar ne olacak? Bu formatı programsız mı atacağım usb’ye?
Cihazla birlikte sadece wii remote satın aldım, nunchuck olmazsa olmaz mı? Cihazın yayında bir de fifa 15 cd verdi satın aldığım kişi. Oyunu açınca gördüm ki hareket algılayıcı ile oynanıyor. Normal ps veya Xbox gibi oynamak mümkün değil mi? Bu hareket algılayıcı meselesi bana maç oynamaya uygun gelmedi. Diğer oyunların tümünde var mı bu durum? Sadece tenis gibi spor oyunları için var sanıyordum hareket algılayıcıyı. Yani misal ben, süper mario’yu indirdim şimdi. Bu oyunu eski aterilerdeki gibi oynayamayacak mıyım? İlla hareket algılayıcıyı mı kullanacağız her oyunda.
Bilinen tüm Torrent sitelerinden indirdiğim oyunların toplamı 28. Videolardan 200’e yakın, belki daha fazla oyun sahibine rastladım. Arayışıma sanırım cihaz eski diye Google yardımcı olmuyor. Bu kadar oyunu ben nasıl bulabilirim. Torrenten inen klasörlerdeki, “PAL” “MULTI3/4/5” “EUR/USA/ESP” ibarelerinin anlamları nedir?
merhaba,
öncelikle konuyu yıllar önce açan,
bu arkadaşın tavsiyelerden başka açıklama bulamadım internette. uzun saç kesen makine kullanan varsa tavsiyelerini bekliyorum. başlıkta sıralayalım.
bu makineleri türkiyede en ucuz şu satıcılardan buldum,
Philips güncel fiyat 1.350,00TL
Braun güncel fiyat 595 TL
Wahl güncel fiyat 299,00 TL ama bu cihaz ek satılan tarakla 50 cm oluyor ve ek tarak türkiyede yok. bunu wahl türkiye müşteri hizm arayıp soracağım
Bu SSD Hız Testi Normal mi?
Bugün " Samsung 250GB70 EVO Plus Plus" aldım. temiz kurulum yapıp test ettim.
Resmi sitede değerleri, "3.500 MB/s okuma - 3.300 MB/s yazma" hızındayken benim ulaştığım sonuçlar bunlar.
Sizce normal mi yoksa bir sorun var mı?
Ürünü çok ucuza aldığım için içimde şüphe var. Paketi ile kapak bantları çok düzgündü ama fiyatı piyasanın yarısına geliyordu.
limitim fazla değil. 300 350 en fazla. yardımcı olur musunuz.
bir de şey var, geceleri de yazdığım için düzgün ışıklandırması olması lazım.
hiç oyun oynamıyorum, mekanik aramıyorum. rahatça yazı yazmak için dizayn edilmiş olanlar varmış... ben bulamadım.
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 874
İkinci El Bölümü Mesajları: 58
Konularının görüntülenme sayısı: 49.363 (Bu ay: 1.003)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 238 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun